Gå til forside

Hvilke indendørssko er de rette for dig?

Indendørssporten er stor og det er skomarkedet også, derfor kan det være svært at finde de rette indendørssko, når tiden er inde til det. Hver enkelt model har forskellige egenskaber, så når du er ude og kigge på indendørssko skal du have fokus på et par ting. Her i denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber dine nye indendørssko.

For det første skal du købe efter, hvad der føles rart og komfortabelt på foden og for det andet, kan det være en god idé at købe efter hvilke bevægelses- og spillepositioner skoen bedst passer til. Disse to ting kan gøre en kæmpe forskel i forhold til, at du kan yde dit bedste på banen.

I nogle modeller vil der være mere stabilitet end andre, som giver et godt greb og fodfæste, andre har mere støddæmpning eller fleksibilitet i sig, som gør dem blødere samt tillader mere mobilitet.

STABILITET

 

Indendørssko med ekstra stabilitet giver dig kontrol og fast fodfæste når du har brug for det på banen. Skoene giver dig en kontrolleret fornemmelse af underlaget du spiller på. Teknologierne, som er i skoene, hjælper dig med at være hurtig i dine retningsskift samt øger eksplosiviteten i hurtige bevægelser ligegyldig hvilken retning du vil hen i.

 

I stabilitetskategorien vil du finde indendørssko som GEL-Rocket 10 og GEL-Tactic.

 

Spillerposition til stabilitetskategorien er spillere, som ofte skal have ekstra fodfæste og kontrol af underlaget.

 

GEL-Rocket 10

 

GEL-Rocket 10 er en sko med ekstra stabilitet samt god støddæmpning i sig. I denne model får du stabilitet fra starten af hælen ved hjælp af hælkappen, som griber godt fat og under midtfoden vil du få stabilitet ved hjælp af thrusstic-systemet. Skoen tilbyder også god støddæmpning ved GEL, som er placeret i hælen og mellemsålen, som består af EVA, der giver dig god komfort og affjedring hele vejen igennem.

GEL-Tactic

 

GEL-Tactic byder også på god stabilitet og støddæmpning. Stabiliteten får du i hælkappen og trusttic-systemet under midtfoden, som kan hjælpe dine drejninger og bevægelser med at være hurtigere samt mere eksplosive. Derudover vil du få god støddæmpning ved hjælp af GEL i hælen og god affjedring og komfort af EVA-mellemsålen.

STØDDÆMPNING

 

Indendørssport kan medføre belastning i både led og muskulatur afhængig af spillerposition, derfor har ASICS også lavet en kategori med indendørssko, der tilbyder ekstra støddæmpning og komfort til spilleren, der ønsker dette. Skoene i denne kategori har ekstra støddæmpning og komfort i sig i forhold til nogle af de andre modeller.

 

Skoene er designet med teknologier, såsom mellemsåle, der tilbyder dig en blødere og mere komfortabel oplevelse når du spiller i den. Derudover er der også placeret ekstra GEL, som giver dig mere støddæmpning og en blødere landing, når dine skridt rammer underlaget.

 

I støddæmpningskategorien finder du modellerne: Sky-Elite FF 2 og GEL-Beyond 6.

 

Spillerposition til denne kategori er spillere som ofte hopper højt på banen.  

 

Sky Elite FF 2

 

Sky Elite FF 2 giver dig god komfort og affjedring ligegyldig hvor du befinder dig på banen. Skoen er designet med to mellemsåle, Flytefoam og Flytefoam Propel, som giver dig ekstra god affjedring, energireturnering og støddæmpning. Derudover får du også stabilitet i hælen og under midtfoden ved hjælp af hælkappen og Twistruss systemet under midtfoden, som stabiliserer og forbedrer eksplosiviteten i dine retningsskift og fremdrift på banen.

GEL-Beyond 6

 

GEL-Beyond 6 giver dig god komfort og beskyttelse og support, hvor der er behov for det. Mellemsålen, som har fuld Flytefoam Propel i sig, giver dig en responsiv afvikling. Derudover er der placeret GEL i et dobbeltliggende lag, som giver dig god støddæmpning og aflaster på de hårde landinger. Overdelen er designet med blødt mesh, som samtidig giver stabilitet henover foden samt god åndbarhed. Under midtfoden sidder der også Trusstic som er med til sikre stabilitet og holde foden fra at vride om.

FLEKSIBILITET

 

Kategorien fleksibilitet tilbyder ekstra mobilitet til spillere, der ønsker dette. Disse modeller er designet med teknologier, som gør skoene lettere samt overdelene og mellemsålene er mere fleksible og bløde. Kombinationen af dette giver dig mulighed for friere bevægelse i hæl og forfod, som bidrager til hurtigere retningsskifte på banen uanset position.

 

I denne kategori finder vi skoen Netburner Ballistic FF 2.

 

Spillerposition til denne kategori er spillere, som ofte løber forud eller laver laterale bevægelser på banen.

 

Lukas Jørgensen fra GOG har fundet sin perfekte indendørssko

 

Lukas Jørgensen, som til dagligt spiller i GOG, har brugt mange forsøg på at finde det rigtige par sko, der passede til netop hans fod, men som også passede til hans spillestil på håndboldbanen. Skoen, som passer til ham, er Netburner Ballistic FF 2 fra Asics.

 

"Jeg er helt vildt glad for Netburner Ballistic FF 2 fra Asics. Jeg kunne ikke forestille mig at spille i andre sko end dem. De har en rigtig god støddæmpning, og det er en af hovedårsagerne til, at jeg synes, den er så behagelig at spille i. Støddæmpningen er vigtig, fordi man i løbet af håndboldtræningen og kampene får rimelig mange hårde landinger på halgulvet, hvad enten det er ved hop, fald eller bare løb – det giver mange stød op gennem benene.

Jeg fandt hurtigt ud af, at man står rigtig godt fast i yderpositioner, og skoen giver mig også god mobilitet, så jeg kan bevæge mig frit. Jeg synes også, skoen giver mig en god stabilitet, og den giver mig en god fornemmelse af halgulvet. Det er vigtigt, når jeg skal stå og holde mine screeninger som stregspiller. Der er det vigtigt, at jeg kan stå godt fast og har en god balance.

 

Skoen er rigtig fleksibel, hvilket er vigtigt for alle positioner på banen, når man skal kunne bevæge sig frit og hurtigt - for man kommer til at lave et utal af retningsskift i løbet af en kamp.

 

Det er i den grad også en sko, jeg ville anbefale andre håndboldspillere at prøve – og det er ikke kun stregspillere, der bliver glade for Asics’ Netburner Ballistic FF 2."

 

Ønsker du at læse mere om håndboldprofilen Lukas Jørgensen, om hans håndboldkarriere og hvorfor han har valgt at være Asics ambassadør? Vi har lavet en artikel, hvor du netop kan læse mere om dette - Find den her.

Netburner Ballistic FF 2

 

Netburner Ballistic FF 2 giver dig fleksibilitet og fart i bevægelsesretningen. Mellemsålen er designet med Flytefoam Propel, som giver en høj energireturnering og affjedringen ved hver kontakt med underlaget og GEL i hælen for øget støddæmpning. Under midtfoden er der placeret Twistruss, som hjælper dig til hurtigere retningsskifte og giver stabilitet, når der er behov for det. I overdelen er der også placeret P-Guard, som giver beskyttelse og kontrol i forfoden. Skoen er designet med ekstra flexriller under ydersålen for øget fleksibilitet.

Klar til at shoppe din næste par indendørssko?