Gå til forside

Mathias Gidsel - Formet af håndbold

Tænk at have bare en flig af håndboldstjernen Mathias Gidsels evner og dedikation! Formet af uendelige træningstimer i hallen og fælles oplevelser med holdkammerater og venner fra sporten har Mathias i dag en unik vilje, et kæmpe talent og en dyb kærlighed til sporten, som allerede har bragt ham både medaljer, titler og priser. Læs mere om hvad der har gjort Mathias til den han er i dag og bliv inspireret til at sætte dine egne mål og gøre drømme til virkelighed.

Begyndelsen

For Mathias Gidsel har det altid handlet om håndbold og det fællesskab man finder i holdsport. Fra han var helt lille og tilbragte det meste af sin fritid i håndboldklubben Skjern til nu, hvor han er professionel i Füchse Berlin og etableret landsholdsspiller på det danske herre-A landshold.

 

”Fra jeg var helt lille har jeg været del af et klubfællesskab og dyrket holdsport. Jeg er nok nærmest vokset op i Skjern håndboldhal - min mor arbejdede i klubben og jeg kom meget hurtigt til at elske at spille håndbold.”

 

Mathias er sikker på, at klubånden har formet ham til det menneske han er i dag, optaget af at støtte og hjælpe andre. En rejse, som har bragt ham forbi efterskolelivet også – en hverdag sammen med mange mennesker og som aktiv del af et forpligtende fællesskab.

 

”Både Skjern og GOG er små foreninger, hvor alle i byen samles om at spille håndbold – en helt lille familie, hvor man passer på hinanden. Et frirum, et dejligt sted at være. Hvor man leger ubekymret med sine bedste kammerater.”

”Jeg har fået venner for livet gennem håndbolden – særligt fra efterskolen i Oure – vi har et helt særligt bånd sammen”.

Drømmen

Mathias Gidsels stærkeste håndboldminde og samtidig starten på den største af hans drømme var et mini-VM i Helsingør som ungdomsspiller med sin klub Skjern.

 

”Alt var en tro kopi af det rigtige VM. Der var indmarch, flag, nationalsange. Det var den fedeste oplevelse nogensinde. Jeg var 12 år og mit hold var Uruguay. Dér tænkte jeg, at det kunne være fantastisk at spille et rigtigt VM som voksen”.

 

Mange år efter gik Mathias’ drøm i opfyldelse og suget i maven under nationalsangen til VM debutkampen i 2021 mod Bahrain var det samme som til ungdoms VM. Fra barn til voksen, fra drøm til virkelighed.

”At stå til det rigtige VM var en drøm der gik i opfyldelse. Og sjovt fordi det på mange måder bare var en kopi af det mini-VM, som jeg spillede som ungdomsspiler i Helsingør”
Aldrig stå stille

For en spiller på Mathias’ niveau står den på klubtræning flere gange om ugen. Men hvordan bevarer man motivationen og glæden i sin træning?

 

”Jeg har altid været optaget af det, som jeg ikke kunne. Af den svære skruebold, den komplicerede finte. Når jeg kan én ting, rykker jeg videre til det næste. Når det er føles svært er det også vigtigt – for bliver jeg bedre til noget jeg ikke er så god til, er jeg lykkedes. Håndbold bliver ved med at fascinere mig fordi der hele tiden er noget jeg kan lære eller blive bedre til”.

 

Træning er også rutiner og grundtræning med gentagelse på gentagelse af eksempelvis lange afleveringer, men for Mathias er det ikke bare noget som skal overstås.

 

”Der er aldrig noget som er rutine, hvis du bliver ved med at udfordre dig selv og finde det legende i spillet og øvelserne. Tænk på hele tiden at gøre øvelsen en smule bedre, sværere eller udfordrende”.

Vil du være en god spiller, gælder det om at søge det i træningen, som er svært.

Fremtiden

For Mathias er målet hele tiden at være den bedste udgave af sig selv. Både på banen, men også udenfor. Med en ambition om aldrig at stå stille, men hele tiden udvikle sig.

 

”Jeg arbejder hele tiden på at minimere de ting som jeg ikke kan og at blive så dygtig en spiller som jeg overhovedet kan. Men ligeså vigtigt er det, at jeg bliver ved med at udvikle mig som menneske”.

 

Med de nye udfordringer fra sommeren 22 i tyske Füchse Berlin står Mathias Gidsel over for en helt ny start. Med en helt ny kultur og et nyt fællesskab at skulle forholde sig til.

 

”Fællesskab og klubånd har altid betydet super meget for mig – når du tilbringer så mange timer med de samme mennesker om noget som I alle holder af, så bliver det nærmest familie. Nu skal jeg til at blive en del af en ny familie. Det er en kæmpe udfordring, som jeg glæder mig sindssyg meget til”.

”I Füchse Berlin starter jeg lidt forfra rent håndboldfagligt – jeg skal koncentrere mig om at blive endnu bedre og blive en fast del af startopstillingen”
Den største drøm

For Mathias Gidsel har karrieren allerede bragt både titler, kåringer og medaljer med sig. Men hvad drømmer Mathias om netop nu? Det er nærliggende at tro, at det er titlen som verdens bedste håndboldspiller eller endnu en medalje som er Mathias’ driver, men sandheden ligger langt her fra.

 

”Den ultimative drøm lige nu er at få lov at spille landskamp for 15.000 tilskuere i en fyldt Boxen i Herning. At opleve fællesskabet og følelserne fra de mange tilskuere – det har jeg ikke prøvet endnu på grund af corona og skader. Ja, min familie har endda ikke set mig spille en landskamp på hjemmebane endnu. Jeg er sikker på, at det vil blive mit livs oplevelse!”

”At spille en landskamp for en fyldt Boxen, det er min ultimative drøm netop nu!”

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster Facebook
Sportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: