Gå til forside

Julie Steincke er vild med outdoor-livets ro

Den danske natur og de solrige og friske forårsdage inviterer i den grad til outdoor-ture. Vi har taget en snak med skuespilleren Julie Steincke om hendes kærlighed til udendørslivet.

Hvad giver det dig at tage på outdoor-ture?

Outdoor-ture er som balsam for sjælen. Det at være ude i det blå og mærke blæsten, solen, regnen og den smukke natur er en meget befriende og livsbekræftende oplevelse, og man glemmer dagligdagens stress.

Hvor vigtigt er det at have et frirum fra hverdagens travlhed, som fx en outdoor-udflugt kan give?

For mig er lange gåture, en rotur, fisketur, klatretur, badetur eller løbetur en essentiel del af en sund livsstil, balance og wellness. At mærke roen og naturen kan virkelig noget for ens sind.

Hvordan hjælper tøjet dig på dit outdoor-eventyr?

Det, der er stensikkert, er, at hvis jeg har det rette udstyr på, så bekymrer jeg mig ikke om kulde, blæst, mudder og regn, og så får jeg hele oplevelsen og kan nyde omgivelserne no matter the weather.

Hvor vigtigt er det at have det rette udstyr med på sin tur?

Jeg syntes faktisk, det er den vigtigste del. Jeg var lige i Lapland i minus 28 grader, og der var det rette udstyr altafgørende for de outdoor-aktiviteter og oplevelser, vi havde planlagt. Som at se nordlys, køre snescooter i 4 timer og endda være på husky-slædetur. Jeg var så glad for at have det rette udstyr på. Det gav sådan en ro og glæde. Der er intet værre end at fryse - og at se godt ud samtidig er sgu en meget god kombi.

Hvor længe har du begivet dig ud i naturen på outdoor-ture, og hvordan startede det?

 

Jeg har altid elsket udendørslivet og sport og underviser som personlig træner og elsker at undervise ude. Corona-perioden mindede mig om, hvor taknemmelig jeg er for naturen, og hvor meget man kan nyde den og få rørt sin krop samtidig - og med det rette udstyr er det jo win win.