Gå til forside
Få styr på teknikken

Sådan bliver du en bedre løber

Med et par helt enkle teknik tricks kan du forbedre din løbeperformance – uden at yde mere!

 

Bliv en bedre løber med et par helt enkle tricks til, hvordan du kan forbedre din løbeteknik. Øg dit tempo og gør løbeoplevelsen mere ubesværet – samt ikke mindst reducer din risiko for skader. Ofte skal der ikke ret meget til - hele forskellen kan ligge i at ændre det lille ubevidste tweak mod højre som din overkrop gør eller den måde du holder dine arme på, mens du løber. Bliv bevidst om, hvordan du kan optimere dit løb ved at skrue på de små detaljer og mærk forskellen!

Erfarne løbere har helt særlige rutiner og måder at eksekvere deres løb på. Men selv efter mange år og mange løb på bagen kan det være godt at stoppe op og tage et kig på sit løb. Uanset niveau eller erfaring bør man altid tage imod et godt råd. At ændre indgroede vaner kan være vanvittig svært. Men det er muligt! 

Vi har samlet fem gode råd til, hvordan du optimerer dit løb – ikke i forhold til udholdenhed og træningsindsats, men på små tekniske justeringer, som du vil mærke booster din løbeoplevelse. Blot ved hjælp af et par relativt små ændringer.

Få styr på teknikken og bliv en bedre løber

 

Her er fem gode råd til, hvordan du forbedrer din løbeteknik!

- Varm op

- Kontroller din vejrtrækning

- Øg fremdriften ved hjælp af din kropsholdning

- Få styr på armene

- Øg din kadence

Varm op

 

De fleste af os hopper i løbeskoene uden at varme op. Er det en god idé? Nej. Med en krop som er gennemvarm fra opvarmning vil dit løb flyde godt allerede fra start. Du kender helt sikkert fornemmelsen af, at de første 5 minutter af din løbetræning er op af bakke fordi kroppen skal i gang. Prøv at starte din løbetræning med at gå i 10 minutter. Du vil mærke, at din krop er langt mere klar til at yde fra første sekund, når du starter dit løb. Simpelt? Ja, men ikke desto mindre sandt.

Bliv bevidst om din vejrtrækning

 

Du kan stresse dit løb ved at trække vejret ukontrollabelt. Prøv at få vejrtrækningen ind i en god rytme. Hold din udånding lidt længere end du forestiller dig og mærk, at du får bedre kontrol over dit løb. Træk vejret regelmæssigt og helt ned i mellemgulvet. Din løbeoplevelse vil blive så meget bedre, hvis du formår at tage kontrol over din vejrtrækning og få en god rytme i gang. Nogle løbere afpasser vejrtrækningen med et bestemt antal skridt, men føl dig lidt frem og gør hvad der føles bedst for dig.

Øg fremdriften

 

Hvordan vi bærer vores krop under løb er helt individuelt. Vi er alle udstyret med forskellig kropsbygning og hvad der falder dig naturligt som løber, virker ikke nødvendigvis for nogen andre. Men det er dog ret sikkert, at det vil øge din fremdrift, hvis du læner din krop en lille smule fremover, nærmest med lidt overbalance.

Få styr på armene

 

Vores arme hjælper os grundlæggende med at holde balancen, når vi bevæger os. Men forstår du at bruge dine arme optimalt når du løber, vil du straks mærke en større fremdrift og dynamik i dine bevægelser - og forhåbentlig vil du samtidig opleve langt færre spændinger, ømhed og smerter i skuldre og overkrop. For den bedst mulige udnyttelse af armene under løb bør underarm og overarm være bøjet i en 90 graders vinkel i albuen. Når du løber skal armene bevæge sig i en lige linje parallelt med kroppen - frem og tilbage i den retning du løber. Det skaber dynamik og fart og vil supplere benenes bevægelse fremad.

Øg kadencen

 

Din skridtlængde skal være tilpasset din benlængde. At tage for lange skridt vil betyde, at du overbelaster muskler og sener. Arbejd i stedet med din løbekadence (antal skridt pr. minut) og øg den langsomt i takt med, at din krop er klar til det. Træn din ben muskulatur og arbejd samtidig med, hvordan og hvor du sætter din fod i jorden. Jo tættere på dit tyngdepunkt, jo bedre vil det være for din krop. Med andre ord; kortere og hurtigere skridt!

Trænger du til nyt løbegear? Udforsk alle vores løbenyheder her

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til
meget mere løb

Udforsk