Gå til forside

Lær at løbe en 5'er

 

Drømmer du om at kunne løbe 5 kilometer?

Sparta har udviklet et enkelt løbeprogram og en række gode råd, der på ti uger gør dig i stand til at løbe 5 kilometer. Er du aldrig rigtig kommet i gang med at løbe eller har løbeskoene stået stille alt for længe, så kan et løbeprogram være dét, der får dig i gang igen. For at sikre, at du kommer i mål med de 5 km har Sparta også samlet et par gode råd, der skal hjælpe dig godt på vej. 

Start roligt op!

For at få en god start skal du starte roligt op og lade kroppen udvikle sig i et fornuftigt tempo. Hvis du lægger for hårdt ud risikere du at blive skadet eller så øm, at du ikke har mod på at komme afsted igen. Så tag den med ro i starten.

Løb sammen med andre!

Når du har en aftale om at løbe sammen med andre, er det meget sværere at springe løbeturen over. Så find en god løbemakker eller meld dig ind i en løbeklub eller et løbefællesskab. Hvis du gerne vil løbe alene, så kan du eventuelt downloade en løbe-app, hvor det er muligt at dele dine løberesultater med venner. På den måde kan i motivere hinanden til at løbe - uden at skulle løbe sammen.

Sæt dig et mål!

Når grundformen er ved at være på plads kan det være en god motivation at sætte dig et mål. Det kan være et motionsløb, men det kan også være f.eks. at løbe 3 km uden pause. Det vigtigste er, at dit mål er realistisk.

 


 

Løbeprogrammet fra Sparta er opbygget i minutter, så du kan løbe i dit eget tempo og kun skal koncentrere dig om tiden og ikke holde øje med hverken pace, zoner og intervaller. Det betyder desuden, at du ikke behøver andet måleudstyr end dit ur eller din telefon for at komme i gang. Husk så i øvrigt, at du aldrig fortryder en løbetur. Til gengæld vil du ærgre dig længe, hvis du ikke kommer afsted.

OBS. "10-20-30 intervaller" betyder at du lunter i 30 sekunder, løber i moderat tempo i 20 sekunder og sprinter i 10 sekunder.

 

 


 

Brug for et par nye

Løbesko?

 


 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo