Gå til forside

Find den rette sports-BH

Hvilket sports-bh skal du have fat i, når du skal i gang med træningen? Det kan være svært at gennemskue, hvilken sports-BH, der er den rette for dig, for du skal både have styr på, hvilken størrelse der passer, og hvor meget støtte sports-BH’en skal give. Denne guide hjælper dig med at finde den rette sports-BH samt giver gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny sports-BH.

Hvor meget støtte har du brug for?

 

En sports-BH er vigtig, når du dyrker motion, så du ikke skader dit brystvæv eller får smerter. Brystvævet påvirkes nemlig, uanset om du har en lille eller en stor barm, og derfor er det ikke nok at træne i en almindelig BH.

 

Når du går på jagt efter en sports-BH, er det vigtigt at finde en, der støtter og sidder tæt uden at mase din barm. Vælg altid din sports-BH efter formål, og vær opmærksom på, at jo større barm, jo mere støtte har du brug for uanset sportsgren. Løb kræver for eksempel mere støtte end fitness og yoga. Dyrker du flere forskellige former for motion, kan du med fordel have flere forskellige sports-BH’er, du kan skifte imellem. 

 

Sports-BH med

let støtte

Vælges til low-impact aktiviteter som for eksempel powerwalk, yoga og styrketræning, hvor der ikke er hop og kraftige bevægelser, der påvirker barmen.

SE UDVALG

Sports-BH med

medium støtte

Vælges til medium-impact aktiviteter som for eksempel dans, cykling og fitness-holdtræning, hvor der er en moderat grad af hop.

SE UDVALG

Sports-BH med

maksimal støtte

Vælges til high-impact aktiviteter som for eksempel løb, cross training og HIIT, hvor de mange hop udsætter barmen for mange bevægelser.

SE UDVALG

Hvilken størrelse skal du bruge? 

 

Det er vigtigt, at din sports-BH har den rette størrelse. Hvis den er for stor, får du ikke den rette støtte, og hvis den er for lille, kan den virke generende. I dette afsnit kan du derfor læse mere om, hvilken størrelse din sports-BH skal have for at passe til dig.

 

Nogle sports-BH’er vil være angivet i generelle tøjstørrelser (S, M, L, XL). Hertil anbefales det, at du vælger den størrelse, som du normalt anvender i sportstøj. Du skal huske at være opmærksom på, at sports-BH’en skal sidde tæt ind til kroppen. Andre sports-BH’er kan være angivet i BH-størrelser (70B, 75D, 80E), og hvis du har en stor barm, så anbefales sådan en sports-BH, da den sikrer dig ekstra støtte. Er du i tvivl om, hvilken BH-størrelse du skal bruge? Så kan du følge denne måleguide og finde din BH-størrelse.

Find din BH-størrelse

 

For at finde din BH-størrelse skal du måle to steder på kroppen, og hertil skal du anvende et målebånd.

 

A: Først skal du måle omkredsen (hele vejen rundt) under brystet

 

B: Herefter skal du måle omkredsen midt på brystet (der hvor omfanget er størst)

 

Ved hjælp af skemaet kan du finde frem til din BH-størrelse. Skålstørrelsen finder du frem til ved at tage mål B og trække det fra mål A.

 

Tjek om sports-BH’en har den rette størrelse

 

Når du har købt din nye sports-BH, kan du ved hjælp af disse tips tjekke, om den har den rette størrelse.

- Sports-BH’en skal sidde til i omkredsen, du skal dog kunne have to fingre ind under elastikken.

- Du skal også kunne have to fingre ind under skulderstropperne.

- Sports-BH’en er for lille, hvis du får hudfolder omring sports-BH’en.

- Hvis sports-BH’en gaber eller folder i stoffet, er den for stor.

- Sports-BH’en skal sidde lige hen over ryggen, hvis den glider op, så er sports-BH’en for stor.

Gode råd

 

- Vælg en sports-BH i svedtransporterende materiale, så du kan komme af med en stor del af din sved og varme.

 

- Sørg for at vælge en sports-BH, der giver dig fri bevægelighed samtidig med at den støtter optimalt.

 

- Skift sports-BH med jævne mellemrum. Din sports-BH holder typisk 6-12 måneder, afhængigt af hvor ofte du bruger og vasker den. Herefter vil elastikkerne blive slappe og støtten vil blive gradvist mindre.

 

- Følg altid vaskeanvisningerne, så du passer bedst muligt på din sports-BH og vask den eventuelt i en skånsom vaskepose.

 

Husk, at vi har fri retur, så du kan trygt bestille din sports-BH på SPORTMASTER.dk, prøve den derhjemme og bytte i din lokale SPORTMASTER, hvis den ikke passer.