Søg i over 11.000 produkter..

Find den rette sports-BH

Det kan være svært at gennemskue, hvilken sports-BH, der er den rette for dig. Du skal nemlig både have styr på, hvilken størrelse der passer samt hvor meget støtte sports-BH’en skal give. Denne guide hjælper dig med at finde den rette sports-BH samt giver gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal ud og investere i en ny sports-BH.

En sports-BH er vigtig, når du dyrker motion, så du ikke skader dit brystvæv eller får smerter. Brystvævet påvirkes nemlig, uanset om du har en lille eller en stor barm, og derfor er det ikke nok at træne i en almindelig lingeri BH.

Hvor meget støtte har du brug for?

Når du går på jagt efter en sports-BH, er det vigtigt at finde en, der støtter og sidder tæt uden at mase din barm. Det er også godt at have for øje, at jo større barm du har, jo mere støtte skal der være i din sports-BH. Derfor kan du med fordel vælge en sports-BH med bredere stropper, som minimerer presset på dine skuldre. Et lukkesystem med hægter giver også bedre support end en almindelig sports-BH, du trækker over hovedet.

Vælg altid din sports-BH efter formål, og vær opmærksom på at jo større barm, jo mere støtte har du brug for uanset sportsgren. Løb kræver for eksempel mere støtte end fitness og yoga. Dyrker du flere forskellige former for motion, kan du med fordel have flere forskellige sports-BH’er, du kan skifte imellem.

Sports-BH med let støtte

Vælges til low-impact aktiviteter som for eksempel powerwalk, yoga og styrketræning, hvor der ikke er hop og kraftige bevægelser, der påvirker barmen.

 

Se udvalg af sports-BH'er med let støtte

Sports-BH med medium støtte

Vælges til medium-impact aktiviteter som for eksempel dans, cykling og fitness holdtræning, hvor der er en moderat grad af hop.

 

Se udvalg af sports-BH'er med medium støtte

Sports-BH med maksimal støtte

Vælges til high-impact aktiviteter som for eksempel løb, cross training og HIT, hvor de mange hop udsætter barmen for mange bevægelser.

 

Se udvalg af sports-BH'er med maksimal støtte

Hvilken størrelse skal du bruge?

Det er vigtigt, at din sports-BH har den rette størrelse, hvis den er for stor, får du ikke den rette støtte og hvis den er for lille, kan den virke generende. I dette afsnit kan du derfor læse mere om, hvilken sports-BH størrelse, der er den rette for dig.

 

Nogle sports-BH’er vil være angivet i generelle tøjstørrelser (S, M, L, XL), hertil anbefales det, at du vælger den størrelse, som du normalt anvender i sportstøj. Du skal huske at være opmærksom på, at sports-BH’en skal sidde tæt ind til kroppen.

 

Andre sports-BH’er kan være angivet i BH-størrelser (70B, 75D, 80E), og hvis du har en stor barm, så anbefales sådan en sports-BH, da den sikrer dig ekstra støtte. Er du i tvivl om, hvilken BH-størrelse du skal bruge? Følg denne måleguide og find din BH-størrelse.

Find din BH-størrelse

For at finde din BH-størrelse skal du måle to steder på kroppen, og hertil skal du anvende et målebånd.

 

A: Først skal du måle omkredsen under brystet

 

B: Herefter skal du måle omkredsen midt på brystet (der hvor omfanget er størst)

 

Ved hjælp af skemaet nedenfor kan du finde frem til din BH-størrelse. Skål-størrelsen finder du frem til ved at tage mål B og trække det fra mål A.

Mål A
Omkreds
58 - 62 cm

60

63 - 67 cm65
68 - 72 cm70
73 - 77 cm75
78 - 82 cm80
83 - 87 cm85
88 - 92 cm90
93 - 97 cm95
98 - 102 cm100

 

Mål B minus mål A
Skål
Under 12 cm

A

12 - 14 cmB
14 - 16 cmC
16 - 18 cmD
18 - 20 cmE
20 - 22 cmF
22 - 24 cmG
24 - 26 cmH
26 - 28 cmI

 

Tjek om sports-BH'en har den rette størrelse

Når du har købt din nye sports-BH, så kan du ved hjælp af disse tips tjekke, om den har den rette størrelse.

 

- Sports-BH’en skal sidde til i omkredsen, du skal dog kunne have to fingre ind under elastikken.

 

- Du skal også kunne have to fingre ind under skulderstropperne.

 

- Sports-BH’en er for lille, hvis du får hudfolder omring sports-BH’en.

 

- Hvis sports-BH’en gaber eller folder i stoffet, så er den for stor.

 

- Sports-BH’en skal sidde lige hen over ryggen – hvis den glider op, så er sports-BH’en for stor.

Gode råd

- Vælg en sports-BH i svedtransporterende materiale, så du kan komme af med en stor del af din sved og varme.         

 

- Sørg for at vælge en sports-BH, der giver dig fri bevægelighed samtidig med at den støtter optimalt.

 

- Skift sports-BH med jævne mellemrum. Din sports-BH holder typisk 6-12 måneder, afhængigt af hvor ofte du bruger og vasker den. Herefter vil elastikkerne blive slappe og støtten vil blive gradvist mindre.

 

- Følg altid vaskeanvisningerne, så du passer bedst muligt på din sports-BH og vask den eventuelt i en skånsom vaskepose.

 

Husk at vi har fri retur, så du kan trygt bestille din sports-BH på SPORTMASTER.dk, prøve den derhjemme og bytte i din lokale SPORTMASTER, hvis den ikke passer.


Nu skulle du være godt rustet til at finde den rette

sports-bh!

 


Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: