Gå til forside

Hold varmen, når du hiker

– med Columbia’s innovative Body Heat Jacket kan du blive ude ligeså længe du vil

 

Hvad er hiking?

Hiking er den perfekte form for motion, hvis du gerne vil kombinere større naturoplevelser med fysisk aktivitet. Kendetegnet ved et tempo og en varighed, hvor alle kan være med er hiking blevet yderst populært under corona-epidemien, hvor flere og flere har udforsket glæden ved at gå lange ture i naturen, mærket glæden ved at få frisk luft i lungerne og sætte hjernen på pause – enten alene eller sammen med andre. Hiking sker typisk i en lidt udfordrende terræn, som skov- og bjergstier, kløfter eller bakker i nationalparker eller større naturområder og turene varierer i længde – nogle hiker blot et par timer af gangen, andre hiker en hel dag.

Hvad skal jeg have på, når jeg hiker?

Hiking stiller med sit udfordrende underlag nogle andre krav til udstyr end til den almindelige gåtur. Der er fuld fokus på at have de rigtige støvler og tøj på, særligt når man er ude flere timer af gangen og får testet bevægeligheden og fysikken med masser af yderpositioner samt skiftende temperatur- og vejrpåvirkninger som blæst, regn og sol. De simple basisråd er derfor at klæde sig efter lag-på-lag metoden og at bære materialer, som er både åndbare, svedabsorberende, isolerende, vandafvisende og ikke mindst flexible og funktionelle med masser af bevægelighed. Alligevel kan det være svært at finde præcis det yderlag, der gør at du kan holde varmen – hele tiden.

Freya og naturen

Navn: Freya Lynn Coriand

Alder: 29 år

Sportsdiscipliner: Løb, styrketræning og yoga

 

Mød Freya, som kombinerer trailrun og hiking og som elsker at komme afsted og ud i naturen for at slå tankerne fra og få en pause fra sit stillesiddende skærmarbejde. ”Jeg holder rigtig meget af at komme uden for, få luft og se og opleve naturen. Tiden går virkelig hurtigt når man bliver optaget af at kigge på stier og forhindringer og jeg har fuld fokus på teknikken, når jeg hiker og løber interval i udfordrende terræn, op og ned af bakker”.

Jeg bruger også hiking som en social aktivitet – det er en anden type samvær end blot at sidde inde og man får talt mere sammen når samværet er lidt mere intenst og man er fælles om noget

Store og små hiking-mål

Freya holder meget af at komme ud til vandet, når hun hiker. Og det er der faktisk masser af muligheder for – også i København hvor hun bor og træner.

”Jeg løber rigtig meget langs Amager Strand og i forhold til hiking, så skal jeg gå Amagerminoen i oktober måned. 27 kilometer fra Dragør til DR Byen. Når jeg er i Sønderborg, hvor mine forældre bor, så bruger jeg rigtig meget området ved vandet – ruten ved Gendarmstien er helt fantastisk smuk”.

Norge står højt på listen over hiking-steder, der skal udforskes i fremtiden og Freya planlægger en længere hikingtur i 2023.

”Vi skal op og opleve masser af smukke udsigter, tågede morgener og vilde solopgange. Jeg har fået øjnene op for, hvilke store oplevelser der ligger lige der i nærheden af mig. Norge og Bornholm er gode eksempler på, at vi slet ikke behøver at tage så langt for at opleve den smukke barske natur”.

Bevægelighed i centrum

For Freya er bevægelighed absolut topprioritet når hun skal vurdere hikingtøj. Det må ikke føles tungt eller indelukket og det skal være nemt at bevæge sig i.

”Når man går på sten og skrænter, så er det bare super vigtigt, at man har nemt ved at røre sig frit. Der er ikke noget der må stramme eller føles irriterende. Lynlåsfunktionen på jakken fra Columbia er genial fordi den sikrer, at jeg kan bevæge mine ben mest optimalt – den kan lynes både op og ned og dermed sikres bevægeligheden i både underben og lår. Derudover er den super let og holder godt på varmen uden at føles tung”.

Columbia Body Heat Jackets:

Columbia er frontrunner inden for sportstøj til både outdooraktiviteter og mere traditionel udendørs træning og motion. Columbia lægger vægt på komfort, lethed og kvalitet – og arbejder målrettet med at udvikle på teknologi og innovation, så produkternes egenskaber og kvalitet hele tiden er i top.

 

Columbias Body Heat Jackets anvender den innovative Omni Heat Infinity teknologi, der sørger for, at din kropsvarme reflekteres af det gyldne materiale i jakkens inderfor, så du er sikker på at holde varmen. Med Body Heat Jackets kan du blive ude ligeså længe du har lyst – uden at gå ned på varme.

Peter og hiking

Navn: Peter Stilling

Alder: 34 år

Sportsdiscipliner: Klatring, svømning, yoga, hiking, styrketræning

 

Peter Stilling har hiket i en del år og er vokset op med at være ude i naturen og prøve bjerg- og vandrerruter af med sine forældre, når de var sydpå.

 

”Hiking er en god måde at bevæge sig på og være aktiv over lang tid. Det er super rart at mærke naturen på den måde – bare lade blikket flyde og kigge ud over horisonten. Desværre har vi ikke så mange bjerge her i Danmark, men så kan man jo opsøge de fede view points rundt omkring i verden, hvis man eksempelvis er ude at rejse i forvejen. Og der er heldigvis også masser af fine steder at hike tæt på, svenske Söderåsen og Småland er faste steder hikingsteder for mig. Norge er med sine fjelde også helt fantastisk. Så når det lige passer og det giver mening, så tager jeg afsted”.

Et view over Rio

Peter har både prøvet heldagsture med overnatning i shelters og så halvdagsture. Er han ude at rejse slår han ruter op og researcher lidt lokalt, så han kan kombinere sin rejse med en halvdags hikingtur.

 

”Jeg prioriterer meget at komme afsted på tur, hvis jeg opdager, at der er noget interessant at prøve det sted jeg er”.

 

Den fedeste hikingoplevelse Peter har haft var da også under netop en rejse til Brasilien, hvor han både prøvede den klassiske hårde hiker-rute hele vejen op til Sukkertoppen, men også ved hjælp af lokale guider fik afprøvet en mere alternativ rute.

 

”Vi vandrede i en jungle og pludselig åbnede der sig bare det mest fantastiske view point op foran os, du kunne se hele Rio under dig. Det var vildt”.

Man skal bruge hiking til at koble af, aktivere sin naturhjerne og se noget andet

Oplevelsen er driveren i hiking

Men selvom det er dejligt at finde de storslåede view points, så er det ikke så meget det element som betyder mest for Peter, når han hiker.

 

”Jeg fokuserer meget på at vurdere ruten og ikke blot et enkelt spot – det er selve oplevelsen, den træthed man får i kroppen, at lade blikket hvile, det er så rart at kunne tage det ind. Både alene, men også i fællesskab hvis man hiker med andre. Så får man snakket om alt muligt, hygget, spist mad og er pludselig meget tætte sammen”.

 

Både det mentale og det fysiske er i fokus for Peter, men fordi han er så kompetetiv på mange andre felter i sit liv, så er det ikke resultatet og målet for hikingen som er det bærende for Peter.

 

”Jeg kan godt lide, at træningen er min egen oplevelse, hvor succeskriteriet er, hvordan jeg har det. Jeg er kompetetiv på mange andre områder i mit liv. Hiking handler om noget helt andet – her er mit succeskriterie ganske enkelt, hvordan jeg oplever det og kobler af”.

 

Og selvom målsætningen kan være høj før man rejser, så er der intet galt i at ændre planer undervejs.

 

”Planlæg det. Hvis der er noget der ikke går eller man har været for ambitiøs så vær forberedt på at ændre planen, hvis det ikke går. Der er ingen grund til at være stædig bare for at være stædig”

Columbia Marquam Peak Fusion parka jakke

Denne vinterjakke fra Columbia har et vandafvisende ydre, avanceret isolering og en termisk reflekterende foring for at sikre, at du holder dig varm og tør. Perfekt til den kolde vinter!

Krav til udstyr

For Peter afhænger typen og mængden af udstyr af, hvor han skal hen at hike og hvor længe han bliver væk.

 

”Dit udstyr afhænger af klimaet. Skal jeg til et køligt sted tænker jeg mere udstyr end normalt. Her er det lag-på-lag som er i fokus med et åndbart inderlag og så et yderlag, som skal kunne holde til vand og vind. Men tænk grundlæggende rigtig meget over, hvor meget du tager med af udstyr. Gør man lidt research for eksempel om der er vandposter eller lignende i nærheden af ruten, så er man godt på vej og kan skære lidt ned på sin oppakning.” ”Jakken fra Columbia føles helt perfekt i forhold til bevægelighed og temperatur. En jakke skal absolut ikke være for tung, men samtidig skal den holde på varmen. Det kan jakken fra Columbia.”

 

”Planlæg det. Hvis der er noget der ikke går eller man har været for ambitiøs så vær forberedt på at ændre planen, hvis det ikke går. Der er ingen grund til at være stædig bare for at være stædig”

Tre gode råd til hikere:

Køb ordentligt gear – du gider ikke gå ned på dårlig kvalitet

Pak mindre tøj til ruten end du tror

Tag altid ekstra hiking sokker med, så du holder dig tør og varm

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo