Gå til forside

29. DECEMBER, 2016

2016 – ET HISTORISK SPORTSÅR

2016 gav os rigtig mange store sportsbegivenheder og -præstationer. Faktisk blev det til intet mindre end 146 danske medaljer ved EM, VM, OL og para-OL, og det gør 2016 til det bedste danske sportsår nogensinde.

Allerede fra 2016’s begyndelse vidste vi, at det ville blive et stort sportsår. Vi kunne nemlig se frem til både EM, VM og OL, for bare at nævne et par stykker.

Året startede i januar i Polen, hvor det danske herrelandshold deltog ved EM. De nåede til mellemrunden og endte på en 6. plads – et resultat de eftertrykkeligt avancerede små otte måneder senere, da de vandt OL guld.

I takt med at foråret gjorde sit indtog, begyndte forårsklassikerne i cykling, Real Madrid vandt Champions League og Le Mans gav os igen 24 timers nervepirrende racerløb.

EM slutrunde i fodbold
Den 10. juni blev EM i fodbold fløjtet i gang i Frankrig. Det var en slutrunde der bød på flere overraskelser og et islandsk landshold der bragede frem. Faktisk nåede de helt til kvartfinalen før de måtte se sig besejret af værtsnationen Frankrig.
Netop Frankrig gik hele vejen til finalen, hvor de stod over for Ronaldo og det portugisiske landshold. Stemning var i top og franskmændene regnede med, at sejren var i sikker. Portugal ville det dog anderledes og vandt 1-0 i forlænget spilletid.

Samtidig med EM i fodbold i Frankrig blev der også afholdt EM i atletik i Amsterdam, og her gjorde flere danskere sig flot bemærket, i særdeleshed Sara Slott Petersen som vandt guld i 400 m hæk.

Sommeren bød desuden på sejr til Serena Williams i Wimbledon, hvor hun både kunne løfte trofæet i single og i double. Der var selvfølgelig også Tour de France, hvor Chris Froome endnu engang var stærkest på det 3529 kilometer lange cykelløb og kunne lade sig hylde i Paris. 

Foto: Håndboldherrerne

De Olympiske Lege
August husker vi bedst for De Olympiske Lege som blev afholdt i Rio. I alt endte Danmark med 15 OL medaljer, hvilket er det bedste danske resultat til et OL siden 1948.

Flere af de danske favoritterne måtte se sig slået, men til gengæld trådte andre i karakter. Således blev det til guld til Pernille Blume i 50 m fri og til herrelandsholdet i håndbold, som sluttede turneringen af med en sejr over Frankrig.

Sara Slott Petersen, letvægtsfireren og Jakob Fuglsang var nogle af dem der hev en sølvmedalje med hjem, mens Lasse Norman Hansen og Viktor Axelsen var blandt de syv danske atleter, som fik bronze.  

Foto: DBU

Stærke kvindelige præstationer slutter året af
Årets sidste måneder har budt på stærke præsentationer af flere kvindelige atleter. Seneste var det det kvindelige håndboldlandshold som var lige ved og næsten, men desværre måtte se sig slået til sidst og tage til takke med en 4. plads til EM slutrunden i Sverige.

Derudover har det kvindelige fodboldlandshold, med vores ambassadør Katrine Veje på holdet, i flot stil kvalificeret sig til EM 2017. En turnering vi glæder os meget til at følge dem i.

Sidst med ikke mindst var det lige ved og næsten for Michelle Vesterby til VM på Hawaii, hvor en tidsstraf dog frarøvede hende en podieplads, og hun måtte derfor nøjes med en 6. plads. En måned senere viste hun dog sin styrke, da hun satte alle konkurrenter til vægs til Ironman i Mexico.

2016 har givet os mange store sportsøjeblikke, og vi har meget svært ved at pege kun en præstation ud som den største, men hvad siger du? Hvilken sportspræstation synes du var den største 2016? Del det med os på vores Facebookside

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 29. maj:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo