Gå til forside

29. JUNI, 2018

Mød Emme, en af kaptajnerne hos adidas Runners Copenhagen

Vi mødte Emme, (Jean-Aimé Niyokindi) kaptajn hos adidas runners, personlig træner og dansk bronze mester på 4 x 400 meter, under en af hans træninger på Østerbro Stadion.

Emme begyndte at løbe på eliteplan for 7 år siden i en alder af 23 år. I begyndelsen havde han fokus på mellem og langdistanceløb, men da han af en bekendt blev introduceret til atletik fik han for alvor øjnene op for 400 m. 3 år senere bankede adidas på hans dør i forbindelse med et projekt og som tiden gik, blev Emme kaptajn for adidas runners Copenhagen, et løbefællesskab, der arrangerer ugentlige løbetræninger i København.

Hvad er din allerstørste løbeoplevelse?

Det må være, da jeg vandt DM bronze i 400 m stafet. Det var mit første år som atlet/sprinter. Det var en meget underlig fornemmelse. Jeg var selvfølgeligt godt tilfreds, men var slet ikke jublende, fordi jeg havde svært ved at forstå, at det pludseligt var sket og at jeg på så kort tid var endt på podiet til DM. Det kom først til mig nogle uger efter.

Invalid widget

Hvad gør det ved dig at løbe? 

Løb holder mit sind i balance. Det holder mig ajour med min træning. Løb kan frigive endorfiner og giver en særlig form for tilfredshed, som man kun oplever efter en løbetur.

 

Har du dage, hvor sofaen trækker fremfor løbeturen?

Det har jeg faktisk ikke. Dem jeg løber sammen med giver mig så meget inspiration. Lysten er der hver gang.

Har du et godt råd til andre om, hvordan man kan overvinde sig selv til at komme ud på dage, hvor sofaen trækker?

Ja, få sat nogle realistiske delmål. Køb f.eks. et startnummer til et løb i god tid, så du har et mål at træne henimod. Sørg for at melde dig til længe før, så du kan gå i gang med at forberede dig i god tid og kan få en optimal start på din træning frem imod målet. 

Noget af det, der motivere mig selv, er at jeg tilmelder mig en del løb i løbet af året især i udlandet og det motivere mig til den næste træningstur. 

Invalid widget

Hvordan vælger man den rigtige løbesko?

Vi bad Emme liste de tre vigtigste kriterier for, hvad man skal være opmærksom på, når man skal vælge den rigtige løbesko: 

1. Find du af om du er til en sko med hård eller blød sål/bund. Det er meget individuelt, hvad folk foretrækker. En blød sål kan gøre ens fødder hurtigt trætte, fordi der ikke er nok jord-modstand. Hvorimod en hård sål kan give ømme fødder i mangel på komforten fra en sko. Så det handler i høj grad om at teste af, hvad der føles godt og fungerer for en. 

2. Derudover skal man være opmærksom på om man pronerer. Det vil sige om man falder indad i sin landing af foden i jorden. Får man ikke den rette støtte, kan det lede til ubehag i knæene. 

3. Du skal være opmærksom på komfort. Skal skoen sidde fast eller mindre fast om foden? Nogle er glade for en sko som sidder mindre tæt andre kan godt lide en sko med god pasform.

Kan du anbefale en god løbesko?

Adidas SolarBOOST er en sko, der når bredt ud. Det er en sko med god komfort, som både nybegynderen og personen, der løber mange km om ugen kan benytte sig af. Netop pga. den gode komfort. 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo