Gå til forside

15. FEBRUAR 2018

CEP - Kompression til din træning

Kompressionsstrømper har for alvor gjort sit indtog i sportsverdenen, og med god grund. De har nemlig en lang række positive egenskaber.

Har du stået på startstregen til et løb, er den næsten ikke til at overse – kompressionsstrømpen. Det er uden tvivl den beklædningsgenstand som har haft størst indflydelse på løbeverdenen i de forgange år, hvor den har gjort sit indtog hos professionelle såvel som hos motionsløbere.

Kompressionsstrømper er dog langt fra noget nyt. Faktisk har de været brugt i medicinalindustrien i rigtig mange år, hvor især personer med kredsløbsproblemer har brugt dem til at forbedre returløbet af blod fra benene og dermed nedsætte risikoen for blodpropper.

Netop den effekt er også en af grundene til at bruge dem til løb og anden sport. Med kompressionsstrømper får du bedre blodgennemstrømning i musklerne underbenene. Det giver mindre trætte ben, og du holder længere, især på lange løbeture. Musklerne vil vibrere mindre ved stødet fra landingen, hvor de står og "hopper". Ved at løbe med en strømpe, som holder sammen på musklerne, vil der ske færre små overrivninger af fibrene. Det sker nemlig hver gang man løber. Det betyder en hurtigere restitution og mindre risiko for skader. Ergo er man hurtigere ude at løbe igen med friske ben.

Kompression til sport – find vores store udvalg af CEP kompressionsstrømper her

 

Har man sagt kompressionsstrømper til sport, må man også sige CEP. De har siden 50’erne produceret medicinske kompressionsstrømper, og deres store erfaring herfra har de siden omsat til sportsverdenen og er i dag den førende producent af kompressionsstrømper.

Hos CEP er intet overladt til tilfældighederne i produktionen af kompressionsstrømper. Hver enkel strømpe gennemgår deltaljeret tjek, så både strikning, kompression, smidighed og syning er i top.

 

Sådan finder du den rigtige kompressionsstrømpe til dig

CEP kompressionsstrømper findes både som korte strømper, lange strømper og som sleeves uden fod. Uanset om du vil have de lange modeller, som giver støtte til læggen og underbenet eller foretrækker en kort løbesok med mellemfodskompression, skal du huske, at sokkerne ikke er inddelt efter skostørrelse, som vi eller er vant til ved sokker.
Ved sleeves og lange kompressionsstrømper er størrelse af din læg er nemlig afgørende for, hvilket par du skal have. Derfor skal du have fat i et målebånd og måle din læg hvor den er bredest.

Det samme gør sig gældende for de korte strømper, som er inddelt efter ankelstørrelser, så her skal du måle din ankel hvor den er smallest.

Det kan være svært at måle præcist på sig selv, så kig forbi en af vores butikker og få en af vores medarbejdere til at måle for dig. På den måde er du sikker på, at du får den helt rigtige størrelse.

Med CEP kompressionsstrømper sikrer du en bedre blodgennemstrømning i underbenene og mindsker følelsen af tunge ben – særligt på lange løbeture. Samtidig har du hurtigere friske ben til næste løbetur.