Gå til forside

28. NOVEMBER 2017

Vi anbefaler – tøj til vinterens løbeture

Med vinteren kommer det kolde og våde vejr, men det behøver ikke at sætte en stopper for løbeturen. Med det rigtig løbetøj kan du nemlig sagtens løbe i alt slags vejr.

I takt med at vejret bliver koldere, klæder vi os varmere på løbeturen. En logisk slutning men faktisk er en af de største fejl, at vi klæder os for varmt og ikke tænker på, at vi også får varmen undervejs.
En god fingerregel er, at du altid skal tænke et kvarter frem. På den måde opnår du en behagelig temperatur undervejs på løbeturen, også selvom det måske virker køligt, når du starter.

Løb vinteren godt i møde – opdater løbegarderoben her

 

Du har måske hørt om tre-lags-princippet til de kolde dage. Det går, i sin enkelthed, ud på, at du sammensætter dit løbetøj i tre lag – inderst et baselayer lag, så en løbetrøje og til sidste en løbejakke.

Det er en rigtig god huskeregel, når du klæder dig på til løbeturen, men husk også altid at have vejret i mente. Ofte kan du nemlig sagtens klare dig med et eller to lag.
Med en god løbetrøje som fx Nike Therma Sphere Element Half-Zip, får du et varmt lag med en opkradset inderside, som ofte er nok til at holde dig varm på de kølige dage. Trøjen kan dog også sagtens bruges med en baselayer top under, så du får ekstra varme.

Regner eller blæser det meget, er det en god idé at tilføre et yderlag ovenpå din løbetrøje, fx en løbevest eller en løbejakke.
Fordelen ved en løbevest som Nike AeroLoft er, at den giver ekstra varme til kroppen og beskytter den mod vind og vejr. Samtidig regulerer kroppen let temperaturen, så du ikke får det for varmt, netop fordi armene ikke er dækket til.

Når det regner, er en løbejakke alfaomega, så du ikke bliver gennemblødt på løbeturen og dermed bliver kold. Her anbefaler vi Nike Essential Flash løbejakke, som både er vandtæt og har refleksdetaljer, som genspejler, når de bliver eksponeret for lyset fra gadelygter eller billygter. 

På benene kan du med fordel vælge et par tights der beskytter mod kulde. På den måde undgår du kolde og stive lår, selvom blæsten står lige på. Vores favorit til sæsonen er Nike Shield tight, som er designet til at beskytte mod vinterens vind og vejr.

På fødderne anbefaler vi et par løbesko der kan modstå vinterens våde, kolde og glatte vejr, fx Nike Air Zoom Pegasus 34 Shield.
Almindelige løbesko bliver hurtigt våde og kolde på vinterturene, og du kan have svært ved at stå fast på glatte veje og stier. Heldigvis laver mange af løbeskosproducenterne vinterversioner af deres klassiske løbesko, hvor de tilfører en tættere overdel, som både er vandafvisende og giver varme. Samtidig har de som ofte flere refleksdetaljer og en grovere sål, hvilket virkelig kommer til sin ret, når frosten sætter ind og dagene bliver mørkere.

Et sidste tip til vinterens løbeture er at bruge en løbehue og –handsker fra turens begyndelse, hvis du vil have lidt ekstra varme. Får du det for varmt på løbeturen, kan du let tage dem af og putte dem i lommen.

En god huskeregel til vinterens løbeture er 3-lags-princippet, hvor du kombinerer baselayer, løbetrøje og et vand– og vindafvisende yderlag. Husk dog altid at tage vejret i betragtning, inden ud klæder dig på, for ofte kan det være nok med bare et eller to lag, da du jo får varmen, når du løber.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo