Gå til forside

12. SEPTEMBER, 2017

Hvor svært kan det være

Der findes masser af sportsklubber og idrætsforeninger rundt om i landet der har tilbud til unge med et handicap. Det er bare kun et fåtal der benytter sig af det.

Intet kan give oplevelser, livsglæde og fællesskab som sport. Alligevel anslås det, at det kun er omkring 10 % af de 100.000 unge under 24 år med et handicap der jævnligt har fast gang i en sportsklub eller idrætsforening – og det på trods af, at mindst halvdelen af de 100.000 kunne have glæde af handicapidræt.

Netop dette sætter Parasport Danmark (tidligere Dansk Handicap Idræts-Forbund) fokus på med kampagnen ”Hvor svært kan det være”, som skal få flere personer med et handicap til at benytte de mange sportstilbud der findes i Danmark.

Ifølge Peter Kock Hansen, undviklingskonsulent i Parasport Danmark findes der flere årsager til, at mange fravælger sporten:
”Vi kan desværre se, at det kun er en forsvindende lille del af danske børn og unge med et handicap, som har deres gang i en sportsklub eller idrætsforening. Det kan have mange årsager. Måske har forældrene ikke ressourcerne, eller måske findes der ikke tilbud i lokalområdet. Men den forklaring vi oftest hører, er, at hverken de unge eller familierne ved, hvordan de skal finde frem til de muligheder, som der trods alt er.”

Derfor er kampagnen bygget op omkring den digitale platform hvorsværtkandetvære.dk, hvor personer med et handicap og deres familier hurtigt og nemt kan få et overblik over de tilbud der findes i lokalområdet – og forhåbentlig får det flere unge med et handicap til at dyrke sport og blive en del af fællesskabet i klubberne.

Hvorsværtkandetvære.dk er hovedelementet i Parasport Danmarks nye kampagne, som skal få flere unge med et handicap til at dyrke sport. Portalen indeholder både informationer om parasport, men også en oversigt over alle de sportsklubber og idrætsforeninger i Danmark der har tilbud til personer med et handicap.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo