Gå til forside

7. MARTS, 2016

EN KLASSIKER FORNYR SIG - CRAFT ACTIVE COMFORT

I mere end 4 årtier har Craft været noget nær lighedstegn med funktionelt undertøj. Egentligt blev de første udgaver udviklet med udspring i en jagerpilots udfordringer. Skudt ud af katapultsædet gennemsvedt i minus 50 gr. blev hans tøj lynhurtigt til et panser af is.

Dette er samme udfordring, som møder mange sportsfolk, når deres gennemblødte sportstøj under træning eller konkurrence, kommer i kontakt med kroppen. Afkølingen gør, at præstationen falder i takt med, at kropstemperaturen falder. Det resulterer i, at væskebalancen kommer ud af trit. Det var nogle af de udfordringer og problemer, Anders Bengtsson tog fat i hjemme fra privaten i Borås i starten af 70'erne i jagten på det rigtige undertøj.

Han prøvede sig frem med mange forskellige metervarer, materialer og strikketeknikker, inden han fandt frem til det, der skulle blive grundlaget for det undertøj, vi kender i dag. Meget systematisk gik han frem med at veje tøjet før og efter træning, så han kunne sammenligne alle de forskellige typer og parametre.

Vi har et stort udvalg i Craft sportstøj, som du kan finde her!

På et tidspunkt fandt han en polyester-tråd, der, når den sad tæt på kroppen, ikke absorberede sveden, men transporterede den videre, mens kroppen blev holdt tør og ikke mindst varm.

Ud over materialevalget viste selve strikkemetoden sig også vigtig for svedens transport væk fra kroppen, mens huden vedblev at være tør. 3 masker udad og 2 masker indad var løsningen. I daglig tale kaldet rundstrikket, da det kunne strikkes i “rør”, så man undgik syninger og fik en helt tæt pasform for at sikre både varme og svedabsorption.

Du finder vores udvalg af sportsundertøj her!

Det rundstrikkede sportsundertøj er igennem årene blevet forbedret i samarbejde med topatleter som f.eks. Gunde Svan, Sveriges måske bedste langrendsløber nogensinde. Active Extreme og Extreme Windstopper er opstået på baggrund af disse samarbejder. Helt nye produkter er også kommet i stand. Team CSC manglede en effektiv undertrøje med et minimum af vægt, hvilket blev starten på Stay COOL serien og ikke mindst SuperCOOL produkterne.

Nyeste skud på stammen er Active Comfort, som kom sidste år. Et nyt design med et nyt snit og pasform. Bløde og behagelige t-shirts og underbukser med en knap så tight pasform, som vi normalvis kender. De er stadig ergonomisk syet, så de følger kroppens bevægelser, men giver stor frihed til bevægelse.

En nye seamless strik sikrer en høj komfort uden syninger. Fordelen ved den nye strikkemetode er, at man kan variere tætheden i stoffet, så der strikkes mere åbent under fx armene, så varme og sved slipper bedre væk fra kroppen. Bedre ventilation, mindre varme, større komfort. Den bløde og lidt tykkere strik giver stadig en høj svedtransport væk fra kroppen, men den luner, hvis vejret tager sig ud fra den kolde side.

Det gode er, at trøjerne også fungerer perfekt alene, som fx løbe t-shirt, og selv på en varm dag. Det skyldes kombinationen af den lidt løsere pasform, de nye bløde garner, og ventilationszonerne, der gør Active Comfort yderst anvendelig under selv hård udfoldelse.

Eneste "men" er, at Active Comfort generelt er stort i størrelserne, så vælg én størrelse mindre end du plejer at bruge i løbe-/sports t-shirt.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo