Gå til forside

8. MARTS 2018

Sådan skal du spise før og efter træning

Du kender sikkert følelsen af at komme til træning på tom mave efter en lang arbejdsdag. Det kan mærkes. Du kan simpelthen ikke give den lige så meget gas, som du gerne vil, men det er der heldigvis råd for.

Det er ingen hemmelighed at en god kost er et afgørende element, hvis du vil opnå resultater med din træning, men det kan være svært at vide, hvad du skal indtage og hvornår.

Som personlig træner og kostvejleder er det dog noget Camille Wagner ved en hel masse om, og nedenfor kan du læse hendes tips til, hvad du skal spise før og efter træning.

 

Før træning – det handler om energi

Det er ligegyldigt, om du skal træne styrke eller udholdenhedstræning. Din krop skal altid have energi til at udføre et givent arbejde – ligesom en bil ikke kan køre uden benzin. Kroppens benzintank er vores muskler. Det er her kulhydrat lagres, og netop kulhydrater bruger kroppen som benzin.

Derfor kan du med fordel spise et kulhydratrigt måltid 3-4 timer før din træning.
Din krop arbejder bedst med kulhydrater som den primære energikilde – og endnu bedre komplekse kulhydrater såsom havregryn, rugbrød eller grovpasta, da disse tager længere tid at fordøje end simple kulhydrater, og derfor de frigiver energi over en længere periode. Tilføjer du dertil grønt og protein, vil du opleve at mætheden holder længere, og du er sikker på at have energi nok til din kommende træning.

En time før kan du med fordel supplere med et let måltid, hvis du føler dig sulten, eller hvis du føler, at du mangler energi. Det kan fx være et par riskiks med kyllingepålæg eller en banan. Har du ikke nok energi, kan det nemlig mærkes under din træning, hvor du ikke kan yde det maksimale.

Mangler du træningstøj? du kan finde et stort udvalg lige her!

Invalid widget

Efter træning – tanken skal genopfyldes

Hvis du træner meget tæt på et hovedmåltid, kan du sagtens vente med at spise, indtil du er hjemme, men du skal ikke vente længere end max halvanden time, før du spiser.

Kroppen skal nemlig fyldes op igen med det tabte energi, og det gør du bedst med protein og kulhydrat.

Især efter styrketræning er det vigtigt at få begge kilder. Protein reparerer nemlig de skader, vi får ved tung styrketræning. Ja, skader. Når du træner tung styrketræning, river du nemlig muskelfibre over. Det lyder ikke rart, men det er faktisk den effekt vi ønsker, når vi taler om muskelopbygning. Så for at få en fastere og strammere krop, kan du ikke komme udenom protein – det er nemlig kroppens byggesten.

Glem dog ikke kulhydrater. Dem bruger vi til at genopfylde vores energidepoter, så kroppen har energi til at køre igen.

Dit mål har også en del at sige i forhold til, hvad du spiser efter træning. Er dit mål udelukkende vægttab, så er det vigtigt, at du kigger din kost efter i sømmene, for hvis du ønsker at tabe dig, skal du spise færre kalorier, end du forbrænder. Du må derfor ikke glemme dit samlede energiindtag i din iver på at genopfylde tanken.

En yoga måtte eller en foam rulle er meget nyttig til ømme muskler. Du kan finde et stort udvalg af træningsudstyr hos os!

Proteintilskud

Til slut kan vi lige aflive en myte – nemlig proteintilskud.

Mange producenter sælger deres bars og lette proteinshakes som en forudsætning for vægttab og muskelopbygning. For helt almindelige motionister og professionelle atleter er proteintilskud dog på ingen måde et krav. Vi kan sagtens undvære disse supplementer. Kroppen har nemlig langt større glæde af sund, god og rigtig mad.
Dyrker du sport, som kræver ekstrem udholdenhed, kan du måske have et behov for supplement, men ellers er det højst sandsynligt bare tomme kalorier.

Vil du have flere tips og opskrifter fra Camille eller få et indblik i hendes dagligdag, kan du følge med i hendes univers her eller følge hende på Instagram her.

Foto af Camille: Jan Teller / foto af laks: CWpige Mathilde

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 5. juni:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo