Gå til forside

23. MARTS, 2016

AIR MAX DAY - HYLDEST TIL ET IKONISK DESIGN

26. marts 1987 revolutionerede Nike løbeverdenen med de første Nike Air Max med synlige luftpuder. Siden har luftpuderne gennemgået en kæmpe udvikling og givet os et utal af ikoniske Air Max modeller. Vi har set nærmere på et par af modellerne.

Air Max 1 var den første sko med de synlige luftpuder i hælen, men teknologien var langt fra ny. Faktisk havde Nike brugt luft til støddæmpning siden 70’erne, men med Air Max 1 gjorde man de små luftpuder med gas synlige for omverdenen. Det var designer Tinker Hatfield, der fik idéen til de synlige luftpuder efter et besøg i Paris. Her blev han inspireret af Pompidou Centrets design, som netop har gjort det skjulte, som rør og trapper, synligt.

Skal du have opdateret dine Air Max – se vores store udvalg her

I 1990 kom Nike Air Max 90, også kendt som Air Max III. Målet var at skabe en bedre version af Nike Air Max 1, og det gjorde man med større luftpuder, og et design med tilspidsede paneler, duromesh og læder.
Modellen er siden kommet i et utal af farver og udgaver, og står for mange som en af de allerstørste Nike Air Max modeller.

Igennem 90’erne fulgte en lang række opdateringer, hvor puderne fik mere og mere plads, og flere ikoniske modeller blev skabt – blandt andet Air Max 93 der har synlige luftpuder igennem hele hælen.

1995 var året hvor de synlige luftpuder også flyttede ind i forfoden med Air Max 95. Inspirationen til skoens design fandt designer Sergio Lozano i menneskets anatomi, og skoen blev hurtigt en ægte klassiker blandt Air Max modellerne.
Air Max 97 tog skridtet videre fra Air Max 95, og blev den første sko med luftpuder i hele skoens længde.

Målet for Nikes designere havde hele tiden været at lave en sål kun bestående af luftpuder. Det lykkedes efter næsten 20 år, da de i 2006 kunne præsentere Air Max 360.

Air Max 360 dannede grobund for Air Max 2015, og senere Air Max 2016, som også sko med synlige luftpuder i hele sålen.

Air Max 2016 er, modsat de fleste andre Air Max modeller, fleksibel, lavet i mesh, som giver fødderne mulighed for at ånde, hvilket gør skoen perfekt til en aktiv livsstil.

Siden de første Air Max, er Air Max modellerne blevet skabt i et utal af farver og udgaver, men der er stadig plads til at ”genopfinde” og genbruge gamle designs, som det var tilfældet med Air Max Zero.

Designet til Air Max Zero stammer helt tilbage fra 1987, hvor det blev kasseret, fordi det på den tid var for markant, men i 2015, mere end 25 år senere, blev skoen bragt til live. 

Vi har bestemt ikke set den sidste Air Max model, og vi glæder os til fortsat at følge med i udviklingen af den ikoniske sneaker. Fejr Air Max Day med os på Instagram med #AIRMAX #Vildmedsport 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo