Gå til forside

Det er tid til vinterløb. Tag udfordringen op og lad ikke elementerne stoppe dig. Med dedikation og vilje overvinder vi både os selv og vintervejret. Kom med ud på gader og stier, i land og i by. Alle steder er vi klar til at bryde selv de største mentale og fysiske barrierer ned. Hop i sæsonens lækreste udstyr, som holder dig tør og varm - og kom så afsted. Ud i kulden. Ud i vinteren. Vi er med dig hele vejen, hele vinteren.

Herunder kan du læse mere om, hvordan Ida Karstoft, Benjamin Vedel, Malte Ebert og Laura Grønbech holder deres løbetræning i gang herover vinteren, samt deres råd til den rette beklædning.

Løbevest : Nike Therma-FIT Women’s Synthetic-Fill Running Vest

Hold dig varm med denne letvægt vest. Nike Therma-FIT technology sikrer åndbarhed og holder dig tør og varm, når det er koldt.

IDA KARSTOFT
– EN LØBEKOMET I VINTERMØRKET

Når hele Danmarks løbekomet Ida Kastoft går i gang med vinterens grundtræning er det vigtigt, at der er styr på løbetøjet.

 

”Jeg glæder mig til den hårde vintertræning, hvor jeg bygger kroppen langsomt op med længere løbepas i park og skov, på stier og i bakker. Og det at komme ud når det er lidt køligere er egentlig helt fint, når der er fuld fart på træningen og der er langt mellem pauserne. Men det kræver selvfølgelig, at man klæder sig på efter vejret”.

Løbetøj der sikrer bevægelighed og varme

For Ida er det vigtigt, at tøjet giver fuld bevægelighed under træning. For som løber bruger man ikke kun benene, armene bruges aktivt til at trække med og derfor skal bevægelighed og funktionalitet være helt i top.

 

”Selvfølgelig er det vigtigt for mig at holde varmen, når jeg træner, men det er samtidig vigtigt, at jeg ikke får en klaustrofobisk fornemmelse af for meget tøj, der strammer. Jeg klæder mig altid lag-på-lag, så jeg kan tage tøj af i takt med, at det bliver varmere.”

Løbebluse : Nike Dri-FIT Element Women’s Running Crew

Perfekt midterlags-bluse fremstillet med Dri-FIT technology, som holder dig tør og varm og med handskedetaljer som sikrer dig varmen i hænderne.

Løbevesten – en uundværlig del af vintergarderoben

Ida’s absolutte favorit-item til vinterens løbetræning er vesten. Den giver frihed og bevægelse til armene, mens den holder maven varm.

 

”Jeg bygger min garderobe op med en god langærmet løbetrøje og så en lækker vest udover, som holder mig varm uden, at jeg føler mig tung. Jeg kan endda tage en windbreaker eller en regnjakke ud over vesten, hvis det er ekstra koldt.”

 

Ida løber helst ikke med handsker, da hun som løber tit har et stopur i hånden. Derfor skal fingrene gerne holdes fri. Ida kan derfor godt lide, hvis ærmerne kan trækkes lidt ned over hånden eller at løbeblusen har indbyggede handsker, som kan trækkes ned over hånden.

Fornemmelsen for vand

At komme ud at løbe på en stille og solrig novemberdag står højt på Ida’s liste over gode øjeblikke.

 

”Når solen er oppe og du bare nyder naturen og fornemmelsen af, at benene arbejder – det sætter jeg virkelig pris på.”

 

Hvis Ida har mulighed for det træner hun gerne langs vandet, for udsigten giver hende en særlig ro og følelse af frihed.

 

”Man er fri og i ro ved vandet. Det er nærmest terapeutisk. Det holder jeg meget af - også om vinteren".

IDA

Løbetights : Nike Pro Warm Men’s Tights

Tights som holder dig varm og tør med den særlige Nike Dri-FIT technology. Stretch og mesh-detaljer som sikrer bevægelighed og åndbarhed.

BENJAMIN LOBO VEDEL
– VINTERSCENARIET FOR EN SPRINTER

Når kalenderbladet siger vinter står den pludselig på en helt anden type træning end normalt for 400 meter-løber Benjamin Lobo Vedel.

 

”Når det bliver vinter er det væk fra atletikbanen. Så måler vi ikke decimaler. I stedet træner vi lange løb og intervalløb i Søndermarken og i Fælledparken. Grundtræning er fed på den måde, at du egentlig bare skal mærke hvordan din krop har det. Og ikke tænke på konkurrenter eller tider”.

En motivation at vintertræne med andre

Det er også en tid på året, hvor Benjamin træner med en stor gruppe af andre løbere, som alle skal bygge formen op henover vintersæsonen.

 

”Min krops naturlige reaktion er, at jeg hellere vil hjem under dynen, i vinterhi. Det er en periode hvor man skal presse sig selv lidt ud af døren. Så hjælper det, at der er nogen der venter på én. Det er et stort plus, at vi træner som et hold henover vinteren”.

Ekstra varme ben

Grundtræning i blæst og kulde stiller nogle helt andre krav til det løbetøj, som Benjamin normalt har på. Det er ekstremt vigtigt at holde kroppen så varm som mulig, særlig benmusklerne som skal arbejde eksplosivt ved intervalløb og sprinttræning.

 

”Hvis ikke mine baglår for eksempel holdes varme, så stiger risikoen for skader. Derfor løber jeg ofte med tights inderst og så et par ekstra bukser, shorts eller tights udover. Det er super, super vigtigt at mine ben hele tiden er varme”.

Løbesko . Nike Air Zoom Structure 24

Godt greb og masser af power i Nike Air Zoom Structure 24. Overfører din energi maksimalt fra fod til vej.

Varme hænder

Et uundværligt item for Benjamin om vinteren er handsker, som han slet ikke kan undvære når han løber.

 

”Handsker er SÅ vigtige. Mine hænder er kronisk kolde og der går ikke lang tid før jeg mister følelsen i mine hænder. Jeg sværger til langærmede løbetrøjer som har indbyggede handsker. Det har reddet mig mange gange, når jeg har glemt handsker. Indbyggede handsker er en fed funktion i en løbetrøje”.

Sko til vinterløb

Grundtræningen er varieret og foregår på mange forskellige slags underlag – det stiller nogle specifikke krav til den sko, som Benjamin bruger.

 

”Jeg bruger en helt særlig type løbesko til træning på atletikstadion, men om vinteren skal jeg have en sko med et godt greb som kan bruges til hop, koordinationsøvelser og trappetræning. Derfor er det også vigtigt, at den ikke er for tung. Den skal kunne performe i højt tempo – og nærmest være en extension af mig selv”.

”Det er nogle svære måneder at løbe i fordi det er mørkt og koldt, men det at vi er mange der træner sammen gør det lidt lettere. Vi motiverer hinanden.”

BENJAMIN

Løbeblusen : Nike Therma-FIT Repel Element Men’s 1/4-Zip Running Top

Et varmt og vandafvisende mellemlag. Med Nike Therma-FIT Repel Element Top får du et blødt og varmt materiale fremstillet af minimum 75% recycled polyesterfibre med vandafvisende egenskaber, som holder dig tør i vådt vejr. Hold hænderne varme med den indbyggede 3-way handskefunktion.

MALTE EBERT
– ALSIDIG VINTERTRÆNING MED FOKUS PÅ UDSTYR

Sanger og sangskriver Malte Ebert fortsætter sin træning ind i vinterhalvåret og løbetræner både på vej og i skov, ligesom han varierer med en tur på udendørs forhindringsbaner.

 

”Jeg holder af at se årstiderne skifte og det er skønt at løbe – også om vinteren. Men når det begynder at blive lidt sværere at komme ud og afsted fordi det er koldt og vådt, så er det endnu vigtigere, at man har det rigtige udstyr og de rigtige gadgets”.

Løbeblusen

For at holde kroppen varm klæder Malte sig efter lag-på-lag princippet og her er selve fundamentet en god og funktionel løbetrøje.

 

”Det er supervigtigt at holde varmen inderst på kroppen. Og det gør jeg bedst ved at have en bluse på som holder mig, tør og varm under træning.”

 

En trøje i lækkert åndbart materiale er alfa omega for Malte, som desuden holder særlig meget af, hvis blusen har indbyggede handsker.

 

”Når jeg er på forhindringsbane, bruger jeg mine hænder rigtig meget og for at sikre, at man er beskyttet mod kulde, men samtidig har fuld bevægelighed i fingrene, er det perfekt hvis min bluse også har en handskefunktion”.

Løbeskoen : Nike Air Zoom Pegasus 39 Shield

En vandafvisende løbesko, som med sin tech-features yder optimal beskyttelse mod vind og vejr, mens den flyver over asfalten.

Løbesko til vinterunderlag

Når det er vinter, træner Malte på flere forskellige slags udendørs underlag – og det stiller krav til de løbesko han bruger.

 

”Det er vigtigt for mig, at jeg har en sko med et godt greb, som sidder fast om foden og giver god støtte. Måske endda jeg har brug for en sko med vandafvisende overflade for at beskytte mod regnvejr. Den sko jeg bruger til vinterløb, vejer typisk mere end den sko jeg bruger til løbebånd og løb på vej, når det er godt vejr”.

 

”Der er ikke noget der motiverer mere til at træne end godt løbeudstyr”.

MALTE

Løbejakke : Nike Shield Women’s Running Jacket

Koldt vejr har ikke en chance mod denne Nike Shield jakke. Vand- og vindafvisende materiale holder dig tør og varm.

LAURA GRØNBECH -
”LØBEJAKKEN - ET MUSTHAVE TIL VINTERTRÆNING”

Når stangspringer Laura Grønbech fra Sparta træner udendørs om vinteren har hun fuld fokus på at klæde sig på, så hun holder kulde og blæst ude. Og det allermest essentielle for Laura er en god løbejakke, som kan holde blæst og regn ude.

 

Det er essentielt ikke at blive kold og klam under vores løbetøj – når det regner og vi har yndlingsjakken på er det vigtigt, at den er åndbar og skabt i et materiale som ikke gør den alt for tung at træne i.

 

”En god løbejakke er basis i min garderobe. Det går ikke, hvis man bliver våd eller kold under træning. En løbejakke skal være let og åndbar. Jakken skal følge mig hele vinteren, så jeg har brug for, at den er behagelig og slidstærk.”

Lag-på-lag

Laura sørger altid for at have handsker på hænderne og dække sin hals til for den værste vind. På overkroppen har Laura lag-på-lag på for med det danske vejr kan man aldrig være sikker.

 

”Blæsten er næsten det værste når jeg træner, derfor klæder jeg mig i lag på lag. Så kan jeg nemt skrue op og ned for varmen ved at tage mere eller mindre tøj på”.

Løbebluse : Nike Therma-FIT One Women’s Long-Sleeve 1/2-Zip Top

En lækker funktionel løbebluse, som holder dig tør og varm, når det er koldt.

Ud i vintervejret

For Laura kan det være svært at komme ud og i gang med træningen, når det er blevet mørkt udenfor. Som stangspringer er det de solrige dage på stadion som er de bedste, men sæsonen varer hele året og motivationen skal findes frem selv på de hårde dage. Så betyder det noget, at man kan stole på sit udstyr og at man holder sig tør og varm.

 

”Jeg skal bare afsted og så hjælper det mig at vide, at jeg er godt klædt på. Jeg kan godt lide at løbetræne. Det giver mig en god fornemmelse at jeg kan mærke min krop arbejde og at jeg bliver træt og fysisk udmattet”.

 

Om lørdagen står der altid løbetræning i kalenderen med Lauras atletikhold – enten på stigningerne ved Frederiksberg Have eller ved bakkerne på Bellahøj i København.

 

”Det er en fed følelse at træne udendørs med hele sit hold om lørdagen. Efter 2 timers løbetræning er man helt færdig, men det er en god følelse at have overvundet bakker og stigninger sammen og så kan man holde weekend der fra”.

Dit tøj skal kunne ånde

Åndbarhed er alfa omega, hvis du er meget fysisk aktiv i dit regnsæt. Har regnsættet en lav åndbarhed vil det hurtigt føles klamt, varmt og fugtigt under tøjet fordi din krop har svært ved at slippe af med varmen. Du vil opleve at være svedig og varm, eller måske sniger der sig endda en forårsforkølelse ind på dig fordi du har oplevet at være både varm, fugtig og kold på én og samme gang.

 

”Blæsten er næsten det værste når jeg træner, derfor klæder jeg mig i lag på lag. Så kan jeg nemt skrue op og ned for varmen ved at tage mere eller mindre tøj på”.

LAURA

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo