Gå til forside

En passion for yoga

For mange er yoga et element til at skabe en roligere og mere balanceret hverdag. Vi har taget en snak med yogaentusiast Clara Svane om kærligheden til yoga, hvorfor den er blevet en så vigtig og indgroet del af hendes liv og ikke mindst om taknemmeligheden for som yogalærer at kunne give yogaens praksis videre til andre.

Hvorfor er yoga blevet så stor en del af dit liv?


Yoga fandt mig på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde allermest brug for det. Som en angstfyldt 15-årig teenager var der ikke noget mere udfordrende end at sidde i et rum fyldt med mennesker - i stilstand – bare trække vejret og observere sin vejrtrækning uden at dømme eller ændre den. Selvom det var det mest udfordrende, jeg længe havde oplevet, blev jeg ved med at komme tilbage. Siden da har jeg altid set min yogapraksis som en måde at finde hjem til mig selv på. Som et redskab til at kunne være til i den evigt foranderlige verden og gøre op med min egen og samfundets utrolig stressende præstationsmentalitet.

 

Ordet yoga kommer fra Sanskrit-roden “yuj”, som betyder “to unite”, “to unify”. Grundessensen i dette er jo netop, at du ikke behøver komme fra en speciel baggrund, etnicitet, religion, alder eller have en specifik kropsbygning for at kunne dyrke yoga. Og at du især ikke behøver at kunne nå dine tæer eller stå på hovedet! For mig er yoga derfor en måde at forene krop, sjæl og åndedræt. Alle kan være med på deres niveau og det for mig er det smukkeste ved denne her praksis.

 

Yoga er blevet en indgroet del af min dagligdag og et center for min egen healing-journey. Min praksis hjælper mig med at holde jordforbindelsen og være med det, der er i både min indre og ydre verden. Yogaen har hjulpet mig i min kamp imod angst og det negative selvbillede jeg fik opbygget gennem teenageårene. Min praksis minder mig konstant om at have mere forståelse for og være mere blid mod mig selv. Både når jeg dyrker yoga, men også i alle livets andre forhold.

Hvad giver det dig at dyrke yoga – og at undervise i det?


Jeg er så taknemlig for, at jeg hver dag er så privilegeret at kunne give denne fantastiske praksis videre. Det rum og den energi, man deler med hinanden i et yogalokale, er et af mine yndlingsaspekter af yogaen. Den fælles søgen i rummet efter at vende opmærksomheden indad gør det oftest muligt for nogle helt fantastiske fællesskaber at opstå, og det er den største gave at kunne være spaceholder for. Mine elever inspirerer mig helt vildt, og at kunne give den praksis videre som ligger mit hjerte så nær, er den største gave af alle. Jeg er dog også meget opmærksom på, at jeg selvfølgelig er lærer, men først og fremmest er jeg STADIG ELEV! Især som “nyudklækket” yogalærer er det enormt vigtigt, at man bevarer sin søgen efter at udvikle sig. 

 

Jeg er netop hjemvendt fra en yogalærertræning i Costa Rica og der blev vi spurgt, om vi kunne være alt det, som vores elever forventede af en yogalærer. Jeg ved, at det er umuligt for mig, og det er faktisk okay! Der vil altid være nogen, som ikke ræsonnerer med din undervisningsmetode eller din stemmeføring. Derfor opfordrer jeg altid mine elever til at lytte til deres egen “indre lærer”, at lytte til deres EGEN krop og til den indre oplevelse.

Har du nogle yndlingsyogaøvelser?

 

En af mine yndlingsyogaøvelser er en pranayama (åndedrætsøvelse), der hedder Nadi Shodana - også kendt som vekselåndedrættet. Vores “nadier” er de energikanaler, der løbet rundt i kroppen. Nadi Shodana er en renselse af disse energikanaler, så vores vitale livsenergi (prana) kan løbe frit igennem kroppen. Åndedrættet stimulerer vores parasympatiske nervesystem, det balancerer og skaber ro i sindet. Øvelsen praktiseres i et roligt tempo, hvor du skiftevis trækker vejret igennem højre og venstre næsebor ved blidt at lukke af med pegefinger og tommelfinger.

 

Derudover elsker jeg alle virabhadrasana-stillingerne også kendt som “krigerstillingerne”. De er fantastiske, fordi de tænder for en indre ild, hvor vi kan brænde det væk, som ikke længere fortjener vores tanker og energi. Derudover er det altid bare fedt at skabe forbindelse til din egen indre fierce krigerenergi! Især i tider som kræver ekstra mod eller skærpet fokus.

Hvad skal dit yogatøj kunne, og hvorfor er det vigtigt med det rigtige tøj?


Som yogalærer er det vigtigt, at jeg føler mig komfortabel og selvsikker i mit yogatøj – især når man skal have en vis autoritet og tro på sig selv som spaceholder. Alle øjne er på dig, derfor er det vigtigt, du føler dig tilpas. At hele din opmærksomhed er i lokalet og på dine elever, og ikke på om dit venstre bryst er ved at falde ud af din sports-BH! Derudover skal det helt klart være muligt for mig at bevæge mig frit uden begrænsninger. Jeg skal føle mig støttet og som en autentisk version af mig selv igennem mit yogatøj. Både udenpå og indeni. Det må endelig heller ikke sidde alt for stramt, jeg skal kunne trække vejret, så mit åndedræt kan rejse frit igennem mine energikanaler uden at blive blokeret.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo