Gå til forside

Find den rette påklædning til løb

At have de rette løbesko og den rette påklædning på kan virkelig gøre en forskel for ens løbeoplevelse. Laura, Brand Trainer hos ASICS, vil komme med nogle tips til, hvad du skal kigge efter når du skal finde dette.​

1. De rette løbesko

Først og fremmest er det vigtigt at løbe i de rette løbesko, som passer til dig. Så det er vigtigt at få testet ens løbestil f.eks., hvis man er pronationsløber, så er det vigtigt at løbe i en sko med stabilitet, hvorimod hvis man er neutralløber, er det vigtigt at finde en neutral sko med god komfort. Med de rette sko, kan det virkelig gøre en forskel for ens løbeoplevelse og hjælpe en til at holde sig skadesfri. Du kan få hjælp og vejledning i din lokale SPORTMASTER butik om hvilke løbesko, der er de rette for dig.
 

Læs eventuelt artiklen ”Kend din løbestil, når du køber løbesko”, og få en ide om, hvilken løbestil du har.


2. Løbesokker

Løbesokker er vigtige for din løbeoplevelse. Det er vigtigt at vælge en løbesok, som er åndbar og svedtransporterende, da fødderne ikke kan komme af med varmen i en bomuldssok. Herudover vil den åndbare overdel i ens løbesko heller ikke kunne gøre sit arbejde, hvis man løber i en bomuldssok. Når fødderne ikke kan ånde, bliver det meget svedigt og fugtigt og det vil skabe friktion, som kan ødelægge polstringen bag i skoen og i værste tilfælde give dig unødvendige vabler og gener.

 

 

3. Klæd dig på optimalt alt efter vind og vejr 

Vind og vejr kan skifte fra dag til dag, når man bor i Danmark. Derfor er det vigtigt at klæde sig efter, hvordan vejret er den givne dag. Dog er det vigtigt at have noget på, som er svedtransporterende, så fugten kan blive transporteret væk fra kroppen. Man skal undgå at løbe i bomuld, da det binder fugten.

 

En god huskeregel er, at når du er på vej ud for at løbe vil temperaturen udenfor føles ca. 10 grader varmere, når du først går i gang med at løbe. Så hvis det f.eks. er 12 grader udenfor, vil det føles som 22 grader, da man producerer en del varme, når man er ude at løbe.


På de varmere dage, så find noget som er let, løst og svedtransporterende. Det gør, at kroppen bedre kan transportere sved væk fra kroppen og ikke holder på varmen. En anden fordel ved let og løst løbetøj er, at luft let kan cirkulere luft igennem tøjet og herved holde dig afkølet på de varme dage.


Løbetøj, som er uden syninger, er også guld værd, både på de varme og kolde dage. Med sømløst løbetøj undgår man gnavsår og irritation mod huden, når man løber.

 

På de regnfulde sommerdage kan det være en god idé at finde noget løbetøj, som er vandafvisende eller vandtæt. Det kan gøre en stor forskel for løbeoplevelsen, da du forbliver tør hele vejen igennem og undgår at blive gennemblødt og kold inden turen er omme. Men man skal huske en svedtransporterende trøje indenunder, så sveden kan komme væk fra huden.

 

Rigtig god løbetur!

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo