Gå til forside

Lær at løbe fra 5 km til 10 km

Har du i længere tid haft en drøm om at komme fra 5 til 10 km, men ved ikke helt, hvordan det skal lykkes? Michelle, ASICS FrontRunner og fysioterapeut vil komme med tips til, hvordan du kommer bedst muligt frem mod målet.  ​

1. Mærk efter og byg langsomt på

Du er nået op på 5 kilometer distancen allerede – hvilket er super flot! Nu skal der bygges 5 km på og det kan faktisk føles lettere at komme fra 5km til 10km. Dog skal du skal være opmærksom på, når du øger distancen, at mærke efter, hvordan det føles i kroppen, både med distance og tempo. Vær opmærksom på ikke at øge med mere end 10% om ugen, og undlad at justere på distance og tempo samtidig, da du herved risikerer at pådrage dig en skade.

 

 

2. Varier dine løbepas

Der skal meget gerne 3 løbeture ind hver uge for at se fremgang. Det kan evt. være 1 hård med intervaltræning, 1 rolig med 30 min jog/rolig løb/ gang og 1 hvor distancen øges hver uge. Som sagt er det vigtigt, at distancen kun øges med 10% om ugen.

3. Den rette løbesko

Det er essentielt, at du løber i et par løbesko, som passer til dig og din løbestil. Det kan være du er pronationsløber og har brug for stabilitetsko eller du er en løber, som er neutral og sætter pris på komfort, så skal du finde en sko med god støddæmpning. Du kan få hjælp og vejledning i din lokale SPORTMASTER butik om hvilke løbesko, der er de rette for dig, så du undgår skader og få en god løbeoplevelse.
 

 

Læs eventuelt artiklen ”Kend din løbestil, når du køber løbesko”, og få en ide om, hvilken løbestil du har.

 

Rigtig god løbetur!

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo