Gå til forside

Aktiv sommer med børn

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og det er noget så skønt at holde ferie. Har man børn, kan det dog af og til være en udfordring at finde på nok aktiviteter hen over hele sommerferien. Vi har derfor spurgt jer til råds og samlet de ni bedste bud på udendørs sommerferieaktiviteter med børn. Læs mere og bliv inspireret!

Vandleg i haven


På en varm sommerdag kan man med fordel holde børnene aktive med vandleg. Det holder børnene aktive, og de bliver på samme tid kølet dejligt ned.


Smid en presenning hen over græsset, hæld sæbe på og tilføj vand – så har du en meget glat vandglidebane. Det skal nok blive et sikkert hit. Vil du undgå de værste skræmmer, så pust en badering op, som dit barn kan glide på.


En anden sjov vandleg, som hele familien kan deltage i, er en vandkamp. Fyld nogle vandballoner op med vand, fyld vandkanonerne – og gå amok. Det er sjovt, nedkølende og man får bevæget kroppen.


Hvis I har et badebassin eller endnu bedre – en pool – så brug den. Hold et poolparty! Pust badedyrene op, sæt din poolparty-playliste på, gør drinksene med de små paraplyer i klar – og hop i vandet. Der kan hurtigt gå nogle timer med denne aktivitet, og en bonus er, at det både holder børnene aktive samt nedkølet.

 

Fodboldskole derhjemme

 

Er fodbold bare lige sagen, men har du ikke lige fået tilmeldt dit barn til fodboldskole? Hvad stopper dig fra at holde jeres egen private fodboldskole? Find fodbolden frem og varm op til, at den nye fodboldsæson starter op efter sommerferien.

 

Og frygt ej, hvis du ikke selv er særlig skarp til fodbold. Det behøver ikke at være de mest tekniske øvelser. Øv i stedet målspark, straffespark, driblinger, indkast og hold en lille fodboldturnering i haven. Hvis dit barn er vild med fodbold, så skal denne aktivitet nok falde i dit barns smag.

 

Overnat i naturen


Der er så skønt udenfor, så hvorfor ikke tilbringe lidt mere tid derude? Overnat i naturen, om det så er hjemme i haven eller ude i en skov. Slå teltet op, find brænde og lav mad og snobrød over bål – lær børnene, hvordan man ”overlever” i naturen. Med denne aktivitet er I garanteret underholdning i flere timer og hyggelige stunder, som I som familie kan se tilbage på.

 

Underholdning på hjul

 

Skal der fart over feltet, så sæt ungerne på hjul! Find rulleskøjterne, løbehjulet, cyklen eller skateboardet frem. Tag eventuelt forbi den lokale skaterpark, hvis I gerne vil opleve noget andet end den sædvanlige indkørsel, vej eller baggård.

 

Hvis I er ekstra ”handy” hjemme hos jer, så kan I også begive jer ud i at bygge jeres egen skaterrampe, som børnene kan rulle henover.

 

Men vigtigst af alt: Husk beskyttelse, så børnene ikke kommer galt af sted. Så inden i sætter ungerne på hjul, så husk lige beskyttelse til hovedet, håndled, albuer og knæ.

Leg i haven

 

Det behøves ikke at være sværere end som så at finde på noget at lave. Send børnene ud i haven, for her er der rigeligt med aktive lege, man kan sætte i gang. I kan samle børnene i nabolaget til en omgang rundbold, hoppe i trampolin, spille fodbold, afholde en skattejagt, spille basketball, tegne en hinkebane, tage et slag badminton eller svinge sjippetovet. Mulighederne er mange!

 

    Basketudstyr   

 

   Fodboldudstyr 

 

Badmintonudstyr

 

 

 

Oplev Danmark


De fleste af os holder sommerferie i Danmark, og Danmark har meget at byde på – heriblandt vores mange kvadratmeter af skøn natur og vidunderlige cykelruter. Nyd den danske natur sammen med børnene - hop op på cyklerne eller tag vandreskoene på, og kom ud! Tag med fordel madpakker med, og hold en picnic i Danmarks skønne natur. Hvis I hopper op på jernhesten, så husk cykelhjelmen - dette gælder også for de voksne! Ønsker du at slippe for "cykelhjelmshår", så tag et kig på en cykelhjelm fra Hövding."

 

Børne-OL

 

Mange af de store sportsbegivenheder er blevet droppet grundet coronavirus. Savner I sportsbegivenhederne hjemme hos jer? Intet problem – hold børne-OL hjemme hos jer selv. Denne aktivitet kan vare over flere dage, og det er både sjovt samt holder børnene aktive.

Planlæg børne-OL over et par dage, og udvælg nogle sportsdiscipliner, som børnene skal dyste i. Vigtigst af alt: Find en god præmie!

 

Vores bud på sportsdiscipliner inkluderer:

  • Atletik (blandt andet stafet, kuglestød og længdespring)
  • Svømning
  • Bordtennis
  • Fodbold
  • Cykling
  • Badminton
  • Volleyball

Men I kan selvfølgelig også vælge nogle andre discipliner, hvis I hellere vil dyste i noget andet.

Ud med linen


Vil du gerne have børnene ud af huset og ud i naturen, så tag dem på en tur ud med linen. Kig forbi vandet, hvor I kan fange krabber, tag et smut forbi en sø med fiskestangen over skulderen, eller tag fiskenettet under armen og fang småfisk i den nærmeste å. Det er mange timers god underholdning, som skaber gode minder for hele familien.

 

Afkøling og leg ved vandet

 

Er dine børn nogle rigtige vandhunde? Hvis ja, hvad er så bedre end sjov på vandet? Lej en kano, kajak eller SUP (Stand Up Paddle) – og kom ud og nyd den friske luft og danske natur. Det er sjovt samtidig med, at det er god motion.

 

Det føles heller ikke helt som sommerferie, hvis man ikke lige har været en smut forbi stranden. Så hvis du ikke aner, hvad I skal foretage jer, og vejret er godt – så smid børnene i noget badetøj, smør dem ind i solcreme, hop ind i bilen og tag en tur til stranden.

 

Husk badedyr, snorklesæt og andet legetøj, som kan holde børnene i gang.

 

       Shop badetøj       

 

Shop svømmeudstyr

 

Med disse aktiviteter er du sikret en sjov og aktiv sommer med børnene. Vi håber, du kan bruge vores ni bud på, hvordan din familie og dig holder en aktiv sommerferie. Mangler I nogle redskaber til de enkelte aktiviteter, heriblandt fodbolde, rulleskøjter mv. – så besøg SPORTMASTER.dk eller kig forbi din lokale SPORTMASTER butik, hvor vi står klar til at hjælpe dig. Ha’ en god og aktiv sommerferie!

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 29. maj:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo