Gå til forside

Sparta & SPORTMASTER

5 gode råd til, hvordan du sætter et realistisk mål for dit løb

Har du et mål med din løberejse? Hvis ikke, så kan det være en rigtig god idé at bruge lidt tid på at tænke over, hvorfor du egentlig gerne vil løbe, og hvad du vil opnå. Målet kan nemlig hjælpe med at holde fokus på de dage, hvor motivationen ikke er i top. De dage rammer os alle, og det er helt normalt.

 

Her er fem gode råd til, hvordan du sætter dig et godt mål, som også er realistisk for dig.

1

Dit mål skal være målbart

Når dit mål er målbart betyder det, at du afgrænser det. I stedet for du siger ”Jeg vil løbe”, så kan du sige ”Jeg vil løbe 10 minutter tre gange om ugen”. På denne måde gør du dit mål meget specifikt, og så er det nemmere at forholde sig til det. Du kan kombinere det med en løbedagbog for at følge din udvikling og se, hvor meget du løber.

2

Brug din kalender

Det lyder måske som en utrolig kedelig opgave, men hvis du om søndagen (eller en anden dag) planlægger næste uges løbeture, så ved du allerede, hvornår du skal snøre løbeskoene. Det gør, at du ikke skal tænke for meget over, hvornår du nu skal ud og løbe. Det lyder kedeligt, men vores hjerner elsker faste rutiner, og det vil i den grad hjælpe dig med at komme ud på løbestierne.

3

  

  

Lav en løbeaftale

Måske er der en på din vej, en ven eller et familiemedlem som også vil i gang med at løbe? Flere undersøgelser viser, at vi er mere tilbøjelige til at komme ud af døren, når vi har en aftale - det er en trick som selv meget rutineret løbere benytter sig af. Derudover er det også sjovt at løbe sammen med andre. Alternativt kan du finde et løbefællesskab, hvor du bor. Sparta Atletik & Løb på Østerbro tilbyder mange ugentlige hold både om morgenen og om eftermiddagen.

4

Del det på dine sociale medier

Har du involveret dine venner, familie og Instagram/Facebook i dit nye løbeprojekt? Hvis ikke, så kan du vinde meget på at gøre det! Det er nemlig med til at give dig opbakning, som kan være med til at øge din motivation. Du vil få ros for at gøre det godt, og ros kan være med til at give os lige dét skud motivation, som vi mangler. Og hvem ved, måske kan du inspirere nogle andre til at begynde at løbe?

5

Meld dig til et løb

Der er ingen, som siger, at du SKAL løbe et maraton. Det handler om at finde det, som du synes er sjovt. Vil du løbe 5km for første gang og få en fed medalje? Måske sætter du barren højt og går efter et halvmaraton? Uanset hvad, så kan det være fantastisk at deltage i et løb med mange andre og opleve, hvordan stemningen er. Og udover du har et mål om at løbe eksempelvis tre gange om ugen, så har du også en stor dag at se frem til, hvor du vil opleve, at al din træning i den grad giver mening.

Vil du gerne i gang med at løbe? Så læs vores guide ”Sådan kommer du i gang med at løbe” her 

Rigtig god fornøjelse – vi glæder os til at møde dig på løbestierne!

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til
meget mere løb

Udforsk

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo