Gå til forside

Hvilken tennisketcher skal jeg vælge?

Når du skal købe en tennisketcher, er der en masse ketcherdata, du kan bruge som pejlemærker. Det kan dog være svært at navigere rundt i de mange informationer og egenskaber på tennisketchere. Derfor guider vi dig her til nogle overordnede ketcherfaktorer, du kan nærstudere forud for dit næste ketcherkøb på SPORTMASTER.dk.

Ketcherhovedet

Er du ny til tennis, kan du med fordel vælge en ketcher med et stort ketcherhoved. Ketcherhoveder varierer mellem 550 cm2 og 870 cm2 (85 in2 og 135 in2), hvor de mest anvendte ketchere har et ketcherhoved mellem 600 cm2 (populært kaldet midsize) og 710 cm2 (100-109 in2). Et stort ketcherhoved giver dig mere power i dine slag, der er en yndet egenskab som ny eller hobbyspiller. Et stort ketcherhoved er nemlig lig med et større sweetspot (også kaldet slagfeltet), hvilket betyder, at du kan ramme bolden med mere power. Dette er også en ideel egenskab som nybegynder.

 

Groft sagt kan man sige, at et mindre ketcherhoved henvender sig til den mere rutinerede spiller, som foretrækker mere kontrol og kan tilføje power ved ens egen fysik og teknik. Nybegyndere vil ikke kunne mærke forskel på kontrollen.

Ketcherens længde

 

Ligesom det er tilfældet med et større ketcherhoved, så får du mere power i dine slag med en længere ketcher. Standardlængden på en tennisketcher ligger mellem 68,5 cm og 71,5 cm. Er ketcheren længere end 68,5 cm får du mere power i dine slag. Er den på 68,5 cm (eller under) får du til gengæld mere kontrol. Derfor anbefales det ofte, at nye tennisudøvere vælger en længere ketcher for at få ekstra power i sine slag.

Ketcherens vægt

 

Vægten på en tennisketcher har stor betydning for slagkraften, graden af boldkontrol og den generelle føling af slagene til bolden. Grundlæggende kan man sige, at en tung ketcher giver dig mere power, stødabsorbering og stabilitet. En lettere ketcher er til gengæld nemmere at reagere med og mere komfortabel. Hvorvidt man skal vælge en tung eller let tennisketcher, er ikke nødvendigvis et spørgsmål om niveau - vægten er i højere grad et spørgsmål om spillestil, fysik og om, hvilken spillertype du er. Hvis du er ny til tennis, anbefaler vi dog, at du starter med en lettere ketcher på 250-270 gram, hvorimod de øvede spillere godt kan gå for en tungere ketcher. De fleste professionelle tennisspillere foretrækker en ketcher med en vægt over 310 gram.

Ketcherens strengemønster

Strengemønsteret på en tennisketcher er en betegnelse for sammensætningen af længde- og tværstrengene. Strengemønster har stor indflydelse på ketcherfornemmelsen og den generelle føling under spillet. De fleste tennisketchere har 16 eller 18 længdestrenge, og de mest almindelige mønstre er 16x19 og 18x20.

 

I tennisverdenen skelner man mellem et “åbent” og et “tæt” (også kaldet “lukket”) strengemønster, som begge har sine fordele. Man taler om et åbent strengemønster, hvis afstanden mellem strengene er stor, hvilket typisk er tilfældet på ketchere med 12-16 længdestrenge. Samtidigt taler man om et tæt strengemønster, hvis der er en lille afstand mellem strengene, hvilket er typisk på ketchere med 18 længdestrenge.

 

Et åbent strengemønster giver mere power i slagene og et bedre topspin i bolden. Et tæt strengemønster bøjer ikke nær så meget ved kontakt med bolden, hvorfor det giver mindre fart. Til gengæld kan et tæt strengemønster give mere kontrol med bolden. Samtidigt holder strengene længere tid med et tæt strengemønster - modsat et åbent strengemønster, hvor strengene har nemmere ved at flytte sig, hvorved de slider på hinanden.

Rammeprofilen (beam width)

 

Rammeprofilen (kaldes også rammebredden) på en tennisketcher er bredden af ketcherhovedets rammedel set fra siden. De fleste tennisketchere har en rammebredde liggende et sted mellem 19-25 mm. Er bredden over 22 mm får du mere power, men mindre kontrol.

 

Er rammeprofilen mindre end 22 mm bliver din manøvreevne og kontrol bedre, men det er på bekostning af power og et mindre sweetspot. Oftest vil man sige, at en rammeprofil mindre end 22 mm er velegnet til øvede og dygtige spillere med et godt boldtræf, hvorimod en bredere rammeprofil egner sig til motionisten og begynderen.

Opsummering

Groft sagt kan man opsummere ved at sige, at kontrol og power er hinandens modpoler i en tennisketcher. Som motionist og ny tennisspiller anbefales det at prioritere power i rammeprofil, hovedstørrelse og længde, hvorved man får gang i slagene og de bedste forudsætninger for at udvikle sig. Vægten bør stadig være i den lave ende mellem 250-270 gram, så ketcheren er nem at manøvre med. Behovet for kontrol i sin ketcher stiger med spillererfaringen - som nybegynder mærker man således ikke samme forskel på kontrol og stødabsorbering i tennisketcheren, da spillet endnu ikke går så stærkt, at bolden er svær at kontrollere; derfør bør man i stedet fokusere på at få power i sine slag.

Vi håber, at du med denne vejledende guide er blevet en smule klogere på valget af din næste tennisketcher. 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo