Gå til forside

Guide til vinterløb

med Sparta-løberen Sarah

Sarah Voigt Welinder

 

- 25 år

- Løber i løbeklubben Sparta, hvor hun to gange om ugen løber på et hold for studerende

- Læser erhvervsøkonomi og psykologi på CBS

- Elsker at bruge fritiden på løb

Er du klædt ordentligt på til vinterens kolde, blæsende og til tider våde løbeture? Sammen med Sarah Voigt Welinder fra løbeklubben Sparta fortæller vi lidt om, hvordan dit vinterløb bliver lidt sjovere, selvom kulde, mørke og dårlige vejrforhold forsøger at holde dig hjemme på sofaen.

 

”Om vinteren har jeg typisk lidt sværere ved at komme ud ad døren, da det kan være koldt, vådt og mørkt! Derfor forsøger jeg at komme ud på mine løbeture inden mørkets frembrud, og når det ikke vælter ned med sne. Desuden kan løbefællesskabet i Sparta virkelig betale sig i de kolde måneder, da det sikrer, at jeg kommer afsted. En kold og våd løbetur er bare sjovere i godt selskab. Vinteren muliggør også de smukkeste løbeture – særligt hvis solen skinner og sneen har lagt sig i et smukt landskab,” siger hun.

Garderoben til vinterløb

 

For Sarah Voigt Welinder betyder det rette tøj og udstyr til årstiden, at hun ikke holder sig tilbage, når hun har lyst til at løbe en tur. Det handler om at være godt forberedt på forskelligt vejr, når vinteren rammer.

 

”At jeg har den rette påklædning i min garderobe, gør min løbetur til en fornøjelse – trods bidende vind og kulde. Man skal have lidt af hvert i sin garderobe, så mangel på passende påklædning ikke bliver en undskyldning for ikke at komme afsted,” siger Sarah Voigt Welinder.

Om vinteren sørger hun altid for at have flere lag på, når hun skal løbe – særligt på overkroppen.

 

”Mit løbetøj kan for eksempel bestå af en uldundertrøje, en langærmet trøje – enten i et svedtransporterende syntetisk materiale eller i merinould, hvis det er meget koldt. Ud over dette lag har jeg typisk en almindelig, vindafvisende løbejakke på, som jeg bruger hele året. Er det meget koldt, hopper jeg i stedet i min vinterløbejakke med en fiberforing foran til,” siger hun.

Find de rette løbesko

 

Om vinteren bruger Sarah almindelig løbesko, når hun skal ud på sine løbeture. Hun har dog store overvejelser om at investere i et par Nike Shield-løbesko til de våde dage.

 

”Mine nuværende løbesko har ikke en vandafvisende overflade. Det kunne jeg godt bruge til de våde dage, da det bare er ekstra koldt og surt at få våde tæer på en løbetur i vintermånederne,” siger Sarah Voigt Welinder.

 

Derudover råder hun dig til at finde et par løbesko, der passer til netop dine fødder og din løbestil. ”Da jeg begyndte at løbe, var jeg ikke opmærksom på, at jeg overpronerende, og derfor havde jeg ikke en sko, der imødekom dette. Det resulterede i en række skader, som jeg gerne ville have været foruden. Jeg vil derfor anbefale alle løbere, uanset niveau, at få taget en løbetest, så man er sikker på at få den optimale støtte. Det er virkelig godt givet ud,” siger hun.

Bukser, hue og andet løbeudstyr

 

Sarah plejer ikke at have det store problem med at holde varmen på sine ben, når hun løber om vinteren. Derfor løber hun i et par almindelige løbetights, der sidder behageligt og er højtaljede, så hun holder maven varm.

 

Hvis frostgraderne rammer har hun til gengæld et tubetørklæde om halsen.

”Det er dejlig varmt, og så risikerer jeg ikke, at det går op undervejs, som et almindeligt tørklæde kan finde på. Derudover er en løbehue altid god, hvis det er meget koldt. Jeg er også stor fortaler for løbehandsker – særligt hvis termometeret nærmer sig nulpunktet!” siger Sarah Voigt Welinder.

 

Hun bruger selv nogle gode, tynde løbehandsker, som tager den værste vind og kulde. Derudover pointerer hun, at lys og/eller reflekser er et must-have, når vintermånederne rammer – både fordi det er rart at vide, at man bliver set i trafikken, men også fordi forbipasserende derfor heller ikke bliver forskrækkede, når der pludselig kommer en løber forbi.

Så er der bare tilbage at ønske dig en god løbetur i vinterens smukke, kolde og til tider udfordrende herligheder. Vi ses på løberuterne!

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo