Gå til forside

Vinterjakke guide til børn - find den rette vinterjakke

Når de kolde efterårsmåneder og vinteren for alvor rammer, er det utrolig vigtigt at få klædt ungerne på i noget varmt og komfortabelt.Der er meget, man skal være opmærksom på, når man skal have børnene i den rette jakke. Udvalget er stort, og der findesmange forskellige typer af vinterjakker, der dækker forskellige behov.På denne side kan du blive lidt klogere på nogle af de vigtige egenskaber, som en jakke har, når den skal kunne passe på os, når kulden begynder at blive en rigtig udfordring.

Vandtæthed

En af vinterjakkens vigtigste egenskaber er vandtætheden. De kolde efterårs-og vintermåneder byder på en god gang kulde, men månederne byder i den grad også på regn –og til tider daler sne og slud også. Og det skal altså være muligt at kunne løbe rundt og lege udenfor uden at blive kold og våd. Her kan en vinterjakke med vandtæthedeller vandafvisende egenskabermed tapede sømme gøre den positive forskel. Jakkens vandtæthed bliver defineret med ordet vandsøjletryk. Jo højere tallet er, jo mere vand kan jakkens materiale klare, før der kommer vand igennem.

Herunder kan du se en kort vejledning for, hvordan en jakkes vandsøjletryk kan hjælpe dig gennem regnen:

 

-2.000 mm: Vandafvisende, men ikke decideret vandtæt

-4.000 mm: Til korte ture og brug i let regn

-6.000 mm: Til kraftig regn over en kort periode eller let regn i en lang periode

-8.000-12.000 mm: Til kraftig regn i få timer og lidt regn i meget lang tid

-Over 12.000 mm: Til meget kraftig regn over lang tidDet er også vigtigt, at vinterjakken er vindtæt, så den kolde vind preller af ungerne, når de er ude og give den gas, selvom den blæsende kulde forsøger at holde dem indendørs.

 

Det er også vigtigt, at vinterjakken er vindtæt, så den kolde vind preller af ungerne, når de er ude og give den gas, selvom den blæsende kulde forsøger at holde dem indendørs.

Åndbarhed

 

Jo højere tallet er, jo mere åndbar er jakken. Åndbarheden i overtøj varerier, og i en vinterjakke fortæller åndbarheden noget om, hvor let varmen kan passere fra kroppen og ud af jakken, så du kan komme af med den overskydende varme. Selvom vinterens kolde måneder kan være noget så grusomme temperaturmæssigt, er det slet ikke sjovt at have det alt for varmt i sin vinterjakke. Mange kender især til følelsen, når man tager en regnjakke på, hvor det i ny og næ kan føles rigtig svært at komme af med den overskydende varme.Med en høj åndbarhed kommer man i høj grad til at føle sig bedre tilpas, end hvis man går på kompromis med åndbarheden.

Forstærkninger

Endnu en fordel ved en vinterjakke til børn kan være forstærkninger på udsatte steder. Nogle områder på en jakke kan i højere grad kræve, at materialet er lidt tykkere og mere slidstærkt. Netop i disse zoner kan forstærkninger være med til at garantere, at vinterjakken holder i meget længere tid, da den er klar til strabadserne, som årstidens vejr kan byde på-men også de strabadser,som aktivitet og leg kan udsætte tøj for

Praktiske detaljer

 

Det er også væsentligt, at børnenes vinterjakke har flere praktiske detaljer. Det varierer fra jakke til jakke, om de har det ene, det andet eller har en række funktionelle og praktiske egenskaber, som gør vinteren lidt nemmere –og måske endda mere sikker. Vinterjakken må meget gerne have refleksdetaljer, så ungerne kan ses i vinterensmørke.

 

Det er også rigtig rart med en aftagelig hætte, der kan tages af med enten velcrolukning eller trykknapper, hvis barnet skulle komme ud i en situation, hvor han eller hun sidder fast ved udendørs leg.Derudover kan det også bare være rart at lege rundt uden hætten i ny og næ.

 

Det er også dejlig praktisk at have et par lommeri vinterjakken. Dem kan man gemme små ting og sager i–eller have sine små hænder i.

Vedligeholdelse af vinterjakken

Når det bliver den tid på året, hvor vinterjakken bliver hevet frem igen, er det altid en god idé at give den en omgang vask eller skylning.Hvis du vaskede den lige inden, du sendte den i en dyb sommersøvn, så behøver du formentlig kun give den en god skyller, inden den skal tages i brug igen.Du kan også give den en omgang imprægnering, så den er helt klar til at beskytte gennem vinterens tvivlsomme vejr.For en vinterjakke kan sagtens miste sine vandtætte og vandafvisende egenskaber med tiden, når den udsættes for slid og vask.

Hvis det er en vinterjakke med membran, som det typisk er, hvis den har åndbare egenskaber og sørger for, at vandet ikke kan komme ind, så skal du ikke vaske jakken med vaskepulver. Du skal give den en omgang med flydende vaskemiddel, da sæberesterne fra vaskepulver kan sætte sig fast i de huller, der sørger for den gode åndbarhed.

Så skulle ungerne gerne være klædt godt på til vinteren og de mange kolde dage, hvor varme og komfort betyder så meget.Hos SPORTMASTER finder du et skønt udvalg af vinterjakker til hele familien –så det er bare med at tage et kig. Vi har vinterjakker fra en række af de mest populære mærker, som nærmest står i kø for at klæde dig og ungerne på til vintermånederne. Tjek vores udvalg ud nu, så I kan blive helt klar tilvinteren, vinden ogkulden.Husk også, at du kan komme ned i en af vores mange butikker, hvis du vil havevejledningfra en af vores dygtige medarbejdere.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

10:00 - 14:00

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster Facebook
Sportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: