Gå til forside

Udstyr du kan bruge til din hjemmetræning

Hjemmetræning kan være den helt perfekte og oplagte form for træning, hvis du har udstyret til det, og hvis du ikke lige har lyst til at træne udendørs eller i træningscentret. Det kan være helt fantastisk at have træningsudstyret lige ved hånden, inde bag døren eller under sengen, når du har lyst til at dyrke en gang motion. Der er helt forskellige træningsbehov fra person til person, og derfor er der heldigvis en række forskellige produkter til de enkelte træningsformer, du vil dyrke, når menuen står på en gang hjemmetræning. Herunder vil vi gå lidt i dybden med det forskellige udstyr, vi kan tilbyde hos SPORTMASTER.

Yogamåtter

 

Et praktisk udgangspunkt for din hjemmetræning er at skaffe en yogamåtte, som du kan lave en række af øvelserne på. Her hos SPORTMASTER har vi flere forskellige yogamåtter. En ting du skal overveje inden du køber en måtte, er dens tykkelse. Tykkelsen er nemlig afgørende for balance og komfort, så du skal vælge en måtte, der passer til din type træning. En klassisk træningsmåtte er typisk minimum 1 cm tyk, og jo tykkere jo mere komfort får du. En yogamåtte er tyndere (i gennemsnit 4 mm tyk) – jo tyndere måtten er jo bedre styring har du ift. balance.

Håndvægte

 

En af de helt klassiske og mest effektive metoder til styrketræning er at løfte håndvægte. Det er også meget praktisk til hjemmetræningen, da sådan nogle håndvægte ikke behøver at fylde meget. Oftest kan de faktisk lægges ind under sengen, hvor de blot kan ligge og vente på, at du skal bruge dem igen og igen. Håndvægte kan bruges til at træne en række muskelgrupper. Træning af arme og skuldre er noget af det, der ligger lige til højrebenet, men de kan også gøre træning af ben, mave og ryg endnu mere effektiv.

Træningselastikker

 

Hos SPORTMASTER kan du selvfølgelig også skaffe noget af det mest effektive træningsudstyr, du kan få fingrene i - nemlig en træningselastik eller en exertube, som er en træningselastik med håndtag. Træningselastikker er utroligt praktiske til din hjemmetræning, for den kan bruges til en række former for styrketræning. Brug blandt andet din træningselastik til at træne arme, skuldre og lårmuskler - det er i det hele taget en overskuelig, skånsom og effektiv måde at styrke muskler og led i både overkrop og ben.

Foamroller

 

Noget træningsudstyr er bare perfekt til at give musklerne roen til at komme ned i gear igen efter en hård omgang hjemmetræning. En af de skønne træningsmuligheder i hjemmet er at gøre brug af en foam roller, når du skal ned på jorden efter din træningsseance. Den er perfekt til at løsne op i musklerne og fx give dem en god gang massage, når de skriger af ømhed. Din krop kommer nok til at elske dig en smule, når du har haft din foam roller i gang. Du kan fx stimulere bestemte trykpunkter på kroppen, du kan lave forskellige maveøvelser, og så kan du netop give kroppen massage. Foam rolleren sikrer velvære og komfort til din hjemmetræning.

Suspension trainer

 

Du kan også få gang i din suspension trainer i hjemmet. Det funktionelle og affjedrende redskab består typisk af to stropper med håndtag for enderne, og det bruger din egen kropsvægt til både at træne din overordnede styrke, mobilitet og balance. Du kan hænge den op i dørkarmen eller et træ i gården eller haven. Suspension trainers er designet til, at man kan tage sin træning med sig alle vegne, og den fylder nærmest ikke noget. Der findes et utal af øvelser, som kan være med til at træne hele kroppen, og suspension trainers er typisk også med til at opbygge en stærk core.

Gymnastikbolde

 

Her hos SPORTMASTER kan du også købe dig en gymnastikbold til din hjemmetræning. Bolden kan blandt andet bruges til maveøvelser og øvelser til ryg, arme og ben, men i store træk kan den bruges til at træne utallige muskelgrupper. Den kommer i øvrigt til at gøre træningen så meget sjovere, og boldens naturlige ustabilitet sætter automatisk gang i dine muskler, når du selv sørger for at skulle holde balancen. Træningsbolden kan i store træk styrke dine muskler, give bedre balance og koordination, og på samme tid kan den give din krop bedre holdning. Det er mange fordele i samme redskab - perfekt til den effektive og alsidige hjemmetræning.

Nu skulle du gerne være klar til at kaste dig ud i hjemmetræningen. Du kan få trænet alle muskelgrupperne, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser, når der skal trænes i hjemmemiljøet.​

Shop dit udstyr her