Køb dine julegaver i god tid med mulighed for returnering helt frem t.o.m. d. 7. januar 2024
Gå til forside

 

Guide til sommerløb

Få tips og tricks til løbeturen

Bliv klar til sommerens varme løbeture

Sommerens varme og solrige stunder er en stor invitation til at komme ud på løberuterne og få et utal af kilometer i benene. Det bliver varmt, svedigt og hårdt, så du skal huske at have tøj, sko og udstyr til omstændighederne. Her får du nogle gode tips til sommerens løbeture.

Klæd dig på til sol og varme

 

Enhver årstid byder på en ny måde at klæde sig rigtigt på. Først og fremmest betyder sommervarmen selvfølgelig, at du ikke skal have så meget på, når du løber, som du har i løbet af de andre årstider. Helt overordnet skal tøjet helst være let, åndbart og have svedtransporterende egenskaber.

Hvis vi starter fra toppen, kan en kasket eller en solskygge være et af sommerens vigtige elementer til løbeturene. Om du vælger det ene eller det andet er en smagssag – en skygge giver bedre åndbarhed, da den ikke er lukket i toppen som en kasket, mens en kasket netop sørger for, at solen ikke brager direkte ned i din isse. Der findes en masse løbekasketter, som er skabt til svedige ture i varmen. Den optimale kasket er lavet i svedtransporterende materiale.

På overkroppen er det blevet årstiden til noget tyndt og let. Det kan fx være en let top, en singlet eller en t-shirt, der er skabt i svedtransporterende materiale og mesh, der sikrer åndbarheden. Så bliver det lidt nemmere at få følelsen af, at kroppen kan trække vejret, selvom sveden og varmen i den grad kan mærkes.

Mange af de samme tanker gør sig gældende for dine shorts, der ofte er lavet i lidt tættere materiale. Hvis dine shorts har en slids i siden, bliver der endda sørget for, at du får endnu bedre ventilation til løbeturen.

Fødderne skal også have det godt, når sommervarmen rammer. Vi anbefaler et par tynde, svedtransporterende løbestrømper i fx polyester, som netop ikke suger sveden til sig, som et par bomuldssokker ville gøre. Når forårssolen sender sine stråler din vej, er det i den grad også blevet kasketvejr. Du kommer til at blive rigtig glad for din kasket, hvis den også er skabt i svedtransporterende og åndbart materiale.

Sommerens løbesko


Der ikke meget, der ændrer sig ved den løbesko, du skal have på om sommeren i forhold til forår og efterår. Det er dog en god idé at have løbesko på med høj åndbarhed – det kan være løbesko med en overdel i mesh, så føddernes overskudsvarme nemmere kommer ud af skoen. Der findes efterhånden utroligt mange løbesko med mesh-overdel, og det er i store træk fordi, at ventilationen ved fødderne er essentielt for løbekomforten.

Tilbehør til løbeturene i solen

 

Der findes også diverse stykker tilbehør, som kan gøre dine sommerløbeture lidt sjovere. Et par solbriller kan fx være sagen. Den åbenlyse glæde ved et par solbriller er selvfølgelig, at du undgår at blive blændet af solens stråler, men de er altså også gode til at holde insekter væk fra øjnene, når du er på farten.

På de varme dage har du brug for væske – især når du sveder og der dermed er risiko for at blive dehydreret! Derfor kan det være utrolig rart med en form for drikkedunk på din løbetur. Du kan også finde væskebælter, så du lettere kan have drikkevarer med på turen. Som udgangspunkt er det nok ikke nødvendigt, hvis det er en kort løbetur, du begiver dig ud på i sommervarmen, men hvis turen nærmer sig en time, er det en god idé at være dækket ind rent væskemæssigt. Husk også at få drukket noget, inden du tager på din løbetur – men husk så også at vente 15 minutter, før du tager afsted, da vandet ellers ligger og skvulper rundt i maven.

Det er som udgangspunkt altid en god idé at få solcreme på, når solen brager derudaf – både på de korte og lange ture. Men hvis du ved, at du kommer til at være ude i solen i lang tid, er solcremen et must.

Hvis du har brug for at have styr på, hvordan din krop præsterer på løbeturen, er et smartwatch fra fx Garmin måske sagen? Så kan du konstant holde styr på ruten og din krops udvikling.

Find nogle skønne ruter

 

Byernes løberuter sitrer af liv, når sommeren rammer, mens man andre steder kan høre lyden af naturens ro og markernes lette bevægelser i vinden. Hvilken slags løberute passer til dig og dit løb? Motivationen til en løbetur kan i den grad blive boostet, hvis de omgivelser, du løber i, passer perfekt til dig. Det kan være, du bliver motiveret af, at ruten ligger lige i nærheden af, hvor du bor, så det ikke er så kompliceret at skulle afsted. Det kan også være, at du netop bliver motiveret af at komme væk og måske endda opleve nogle nye ruter, som du ikke har løbet før. Nogle foretrækker, at underlaget er grus, asfalt eller noget tredje. Det kan også være, at skovens smukke og grønne omgivelser lige præcis er det, du har brug for – skoven inviterer i hvert fald til kilometervis af gode ture, når sommeren rammer.

Hvis du finder den form for rute, der motiverer dig, bliver det i hvert fald meget sjovere at få løbet de mange kilometer.

Så skulle du gerne være klar til forårets løbeture. Vi er mange, der har glædet os til, at kulden begynder at fordufte, så solstrålerne kan tage over og sende os afsted. Nu er tiden endelig kommet. Vi ses på ruterne!

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til meget mere løb
 

Udforsk