Gå til forside

Guide

Skoletasker og sportstasker – hvad skal du huske?

Når sommerferien er forbi, er det endnu engang blevet tid til både skole og sport for ungerne. Det kræver sin skoletaske at have plads til alt det, man skal have med, når det ringer ind til time, eller når det er tid til sport. Her giver vi nogle gode råd til, hvad du kan tænke over, før du køber en skoletaske eller en sportstaske til dine børn.

Skoletasker

Både store og små børn har brug for en skoletaske. Nogle børn skal have deres første skoletaske, som de stolte kan vise frem til verden, når de har deres første skoledag. Større børn skal måske have en opgradering i form af deres anden eller tredje skoletaske. Her er fem ting, du kan tænke over, når den nye skoletaske skal i hus.

1. God pasform

En skoletaske skal sidde på ryggen og ikke på numsen. Det klarer du ved at finde en skoletaske, der har kan justeres, så den nemt og fint kan følge dit barns ryg. Den skal heller ikke længere eller bredere end dit barns ryg. Med justerbare skulderstropper kommer du langt i forhold til at kunne justere skoletaskens pasform, og hvis du vil have endnu bedre stabilitet, kan en brystrem også hjælpe meget.

 

2. Ikke for tung

Skoletasken må ikke veje for meget, når den ikke har bøger og andre skolesager i. Hvis den allerede vejer en god sjat, inden barnet har fået skolesagerne i tasken, bliver den først rigtig tung, når den bliver fyldt med bøger, papir, penalhus og senere måske en computer endda. Et godt fingerpeg er, at tasken alene vejer under et kilo, hvis det er barnets første skoletaske.

 

3. Vandafvisende materiale

Du kan med fordel skaffe en skoletaske, der sikrer, at regnens dråber ikke når igennem skoletaskens materiale og ind til skolesagerne. Det er ikke en altafgørende funktion, men det kan være dejlig praktisk, når ungerne skal gennem regnen, når de enten skal hjem fra skole eller andet og simpelthen ikke kan undgå en god skyller fra oven.

4. Praktisk og nem at bruge

Skoletasken må meget gerne have lækre funktioner som fx brystrem, skulderstropper og rumdeling. Dit barn skal også let kunne bruge skoletaskens funktioner – både hvad angår rum, lynlåse og justeringsmuligheder. Skolebarnet skal nemt kunne åbne og lukke tasken, og taskens rum skal være lettilgængelige. Det er meget nemmere og sjovere for barnet, hvis der ikke altid skal spørges om hjælp fra en voksen.

 

5. Barnet skal have lyst

Dit barn skal selvfølgelig også kunne lide skoletasken, og det er ikke bare når det kommer til komforten – det er absolut også taskens udseende, der er særdeles vigtig. Så bliver der ikke så store udfordringer med at få skoletasken på, når man skal ud ad døren om morgenen.

Sportstasker

De fleste børn får stor glæde af at have en dejlig sportstaske til fx gymnastiktimerne og til fritidssport. Her er fem ting, du kan tænke over, når du skal have fingrene i sportstasken til ungerne.

1. Skal passe til sporten

Find først og fremmest ud af, om det er en sportstaske, der skal bruges til en bestemt sport, eller om den skal kunne bruges til flere sportsgrene og fx idrætstimerne. Nogle tasker har funktioner, der passer til netop den ene slags sportsgren og derfor ikke er lige så praktisk til fx idrætstimerne i skolen.

 

2. Størrelse

Det handler ikke bare om, at en sportstaske skal være så stor som muligt. Det er ikke mange, der har meget mere med i en sportstaske end det, der skal bruges. Find derfor en taske, der passer til barnets behov, så der netop kan være plads til de sager, som barnet skal bruge – og ikke meget mere end det.

3. Nem at have med

Barnets sportstaske skal være til at have med gøre at gøre. Den skal kunne være nem og fleksibel at transportere. Det kan være en skulderrem, der er løsningen på de mulige problemer. Det kan i hvert fald være irriterende, hvis hankene er så lange, at tasken konstant svinger rundt, når man har sportstasken med på tur.

 

4. Funktioner

En sportstaske skal kunne det rette for netop dit barn. Er der brug for, at tasken har flere inderlommer til småting, eller skal den have forskellige rum til de forskellige sager, der skal med til sport og træning? Omklædningen kan være en irritation og en tidsrøver, hvis alt bare ligger i bunden af sportstasken og roder.

 

5. Rengøring

Det er selvfølgelig ikke et minus, at sportstasken er nem at rengøre. Det er umuligt, at sådan en taske ikke bliver lidt beskidt og ulækker, når der er svedigt og vådt tøj nede i så ofte. Derfor kan det være rart, at tasken er skabt i materiale, som du stoler på, at du nemt kan rengøre.

Nu er du klar til at sikre dig, at ungerne kommer afsted med en taske på ryggen, der giver dem mulighed for at huske det hele. Når klokken ringer ind, og når den nye sæson bliver fløjtet i gang, er det vigtigt at have styr på rygsækken. Hos SPORTMASTER har vi et stort udvalg af både skoletasker og sportstasker. Tjek vores udvalg her på siden – eller besøg en af vores mange butikker.

 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 29. maj:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo