Gå til forside

Guide til SELECT målmandshandsker

Leder du efter den perfekte målmandshandske? Hos SELECT smelter innovation og erfaring sammen i bestræbelserne på at skabe de ultimative målmandshandsker til både store og små verdensstjerner. Hvad enten dit niveau hedder professionel eller amatør, Superliga- eller baghavestjerne – hos SELECT finder du et bredt udvalg af målmandshandsker. Gå på opdagelse i udvalget her og find de handsker, der passer til netop dig!

Hvorfor er målmandshandsker vigtige?

At være målmand er en udsat post – du kan være dagens helt eller kampens skurk. Resultatet afhænger af dit fokus og dine redninger. Men alle målmænd har brug for lidt hjælp og det vigtigste værktøj er naturligvis målmandshandskerne! Hos SELECT har vi altid fokus på handskernes vigtigste opgave; de skal gøre dig til en bedre målmand! Du skal have det nødvendige greb om bolden og samtidig skal de yde beskyttelse mod slag og skud.

Målmandshandskens pasform

Noget af det første du skal spørge dig selv om, når du leder efter en ny målmandshandske er, hvilken type pasform du er mest bekvem ved. Nogle målmand kan lide at have god plads til fingrene i handsken, andre vil gerne have handskerne til at sidde så stramt som muligt om hånden. Men ingen kan spille med en handske som ikke føles behagelig, så afgør med dig selv, hvilken pasform du har det bedst med. Det allerbedste er selvfølgelig at prøve et udvalg af SELECTSs forskellige handsker før du beslutter dig, alternativt kan du bruge et size chart, som giver et godt overblik over størrelser.

Størrelse Håndlængde (cm)
0 13,0
1 13,5
2 14,0
3 15,0
4 15,5
5 16,0
6 16,5
7 17,0
8 18,0
8,5 18,5
9 19,0
9,5 19,5
10 20,0
10,5 20,5
11 21,0
11,5 21,5
12 22,0

 

Find dit niveau – find din handske:

Handsker til professionelle

Med høj kvalitet og perfekt pasform er disse elite målmandshandsker udviklet til de professionelle til kampe på højt niveau: 93 Elite, 88 Pro Grip, 90 Flexi Pro og 77 Super Grip. De fleste professionelle målmænd vælger handsker med Negative Cut.

 

Handsker til amatører

Disse målmandshandsker til voksne dækker behovet til kamp og træning på klubniveau: 56 Winter, 55 Extra Force, 33 Allround og 34 Protection.

 

Handsker til børn

Disse målmandshandsker til børn dækker behovet til kamp og træning på klubniveau: 88 Kids, 04 Kids Protection og 03 Youth

Målmandshandskens design

Designet af målmandshandsken er vigtigt, når du skal vælge handske. Der findes flere forskellige typer af designs, men den mest almindelige hos SELECT er Flat Cut, en traditionel handskefacon med en flad håndfladekonstruktion og en relativ stor kontaktflade. Her er ingen syninger på handskens inderside, men alene et stort fladt gribeområde og god bevægelighed til fingre og hånd.

 

Modsat fungerer Negative Cut faconen, som har syninger på indersiden og som er et noget strammere design. Her er ikke så stor bevægelighed, men en strammere pasform, hvilket gør boldkontakten mere direkte og dermed mere optimal.

 

Kig også efter SELECTs Anatomical Fit System. Designet efter håndens naturlige gribeposition, sikres korrekt pasform.

Alberte Vingum Andersen

HB Køge

Kvaliteten er afgørende

Målmandshandsker skal kunne tåle meget. På en helt almindelig træningsaften er der både skudtræning og kamp, ja måske endda separat målmandstræning. Målmanden er altid på arbejde! Og det samme er handskerne. At dine handsker skal være af god kvalitet for at følge med giver næsten sig selv og handskerne er altid bygget op med polstring og overflade af latex. Der findes mange forskellige former for latex, noget er velegnet til græs, noget til vådt vejr, noget er blødt og noget lidt mere slidstærkt. Du kan læse mere om, hvad de forskellige latex-typer er bedst til i faktaboksen her:

Flexion latex

Slidstærk latex udviklet til ungdomshandsker. Egent til alle vejrforhold.

 

New basic latex

Slidstærk latex med fantastisk greb i al slags vejr, der gør den velegnet til både træning og kampe.

 

New softy latex

Blød og slidstærk latex – egent til alle vejrforhold. Det bedste greb opnås, når handsken vådtes før brug.

 

Dura grip latex

Blød og stærk latex til alle vejrforhold. Latexen er langtidsholdbar og egnet til både træning og kamp.

 

Dura pro latex

Stærk og holdbar latex specielt egnet til brug på kunstgræsbane.

 

Professional grip latex

Topkvalitets-latex til professionelle kampe. Handsken har et perfekt greb i al slags vejr.

 

Super soft latex

Meget blød og slidstærk latex brugt til professionelle handsker. Giver et fremragende greb og optimal kontakt med bolden. Velegnet til alle vejrforhold.

 

Ultra pro latex

Blød og slidstærk latex specielt udviklet til vores bedste ungdomshandsker, da den kombinerer holdbarhed med et fantastisk greb. Til al slags vejr.

 

Nova grip latex

Topkvalitets-latex. Ideel til professionelle handsker. Sikrer et markant bedre greb i både vådt og tørt vejr i forhold til andre typer af latex.

 

Elite soft latex

Topkvalitets-latex med et godt greb i al slags vejr og fremragende kontakt med bolden