Gå til forside

Sparta & SPORTMASTER

Sådan kommer du i gang med at løbe

Parkerne, stierne og gaderne er fyldt med joggere. Er du en af de mange, der overvejer at kaste sig ud i løberlivets glæder? Så læs med her. 

Alle ved, at enhver begyndelse er svær. Det ved Anne og Rikke Jeberg alt om. Rikke er træner på Spartas populære begynderhold, som på jævnlige 10 ugers holdforløb får op til 200 unge som gamle i gang med at løbe. Hver dag møder hun forskellige mennesker med hver deres motivation til at starte med at løbe – og ligeledes hver deres udfordringer.

Som ny løber kan løbeverdenen være stor og fuld af råd og regler. Den vigtigste regel er dog ifølge Rikke at komme op af sofaen. Heldigvis er vi skabt med to ben og en krop, der gerne vil aktiveres og have sved på panden. Alt andet kan komme senere.

 

Så bare kom op af sofaen – det lyder nemt. Men hvordan gør man det?

1

Lad være med at skyde over målet

Er du ny løber eller i dårlig form, skal du være klar over, at du ikke skal kunne løbe 5 km fra starten. Det tager tid at komme i form! Et typisk forløb på Rikkes begynderhold tager 10 uger, og det er der en god grund til.

2

Lav en plan

Mens du lunter derudad, så brug nogle dage på at få lavet en god plan for dit nye løberliv. Spørg dig selv, hvornår og hvor ofte kan og vil du afsætte tid til en løbetur? Måske vil du gerne løbe 2 eller 3 gange om ugen? Husk at løbeturene skal gøre dig glad og godt tilpas – ikke slide dig op eller tage al din tid.

3

Start langsomt

Ja, man bliver ikke en habil løber på hverken en eller to løbeture. Derfor er det sikkert meget naturligt for de fleste at starte langsomt. Men hvis det går godt, kan du hurtigt føle dig flyvende og få lyst til at give den gas. Men det er alfa og omega, at du ikke løber for hurtigt og for langt i starten! Det er ikke forkert, men tværtimod meningen, at det skal gå langsom. Ja, du må godt være lidt træt, men du skal hurtigt føle overskud igen og ikke splatte ud i sofaen flere dage efter en løbetur. Så løber du for hurtigt eller for meget.

Læs vores 5 gode råd til, hvordan du sætter et realistisk mål for dit løb her.

Hvad med tøj og udstyr?

Når du er kommet godt i gang med at løbe, er der meget lækkert løbetøj, sko og udstyr, der kan forsøde livet som løber. Men du behøver ikke så meget for at komme i gang. Du har faktisk bare brug for noget tøj, som du føler dig godt tilpas i. Er du typen, der fryser meget, så tag en hue, en buff eller en ekstra trøje på, så det er rart at komme ud og i gang.

 

Det allervigtigste er dog selvfølgelig et par gode løbesko. Det er sjældent en succes at løbe i nogle meget udslidte, gamle løbesko uden tilstrækkelig affjedring. Der findes løbesko i alle prisklasser, så start på et niveau, der passer til dig. I din lokale SPORTMASTER kan du få råd og vejledning til valg af løbesko, og flere steder kan du også få taget en test på løbebånd for at se, hvilken type sko, der passer bedst til dig.

Husk - Man fortryder aldrig en løbetur

God fornøjelse!

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til
meget mere løb

Udforsk

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo