Søg i mere end 12.000 varer ...

Klæd børnene på
til de regnfulde dage

I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage om året ifølge DMI. Det er derfor ikke en helt tosset ide at investere i noget godt regntøj til børnene, da de som oftest befinder sig meget undenfor. I denne artikel guider vi dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper regntøj til børnene.

Inden du shopper regntøj

Er det danske vejr blevet lidt for vådt for til ungernes almindelige jakke? Så er det måske på tide at investere i en god regnjakke, men forinden du putter den nyfundne regnjakke i din shoppingkurv, er der lige nogle faktorer, som kan være nyttige at forholde sig til, såsom vandsøjletryk, tapede sømme, praktiske detaljer og pleje. Læs med her og bliv klogere på, hvad børnenes regntøj skal kunne.

Hvorfor skal der være tapede sømme?

Børn har det med at lege udenfor, også selvom det regner, og derfor er det vigtigt, at de har noget godt regntøj, som kan holde dem tørre. Regntøjet skal derfor have et moderat højt vandsøjletryk, og det er en kæmpe fordel, hvis det har tapede sømme. Hvis regntøjet ikke har tapede sømme, kan der komme vand ind af syningerne, og det kan godt blive et ”vådt problem”, hvis børnene leger i vandpytterne.

Alt hvad du skal vide om vandtæthed og vandsøjletryk

Når du skal til at shoppe nyt regntøj til børnene, så er det vigtigt at du kigger nærmere på, hvor vandtæt regntøjet skal være – alle regnsæt er nemlig ikke lige vandtætte. Hvor vandtæt børnenes regntøj skal være afhænger af, hvilken aktivitet de skal bruge det til samt hvor længe de skal være ude i regnen.

 

Når man skal angive, hvor vandtæt regntøj er, så anvender man begrebet vandsøjletryk. Vandsøjletryk angiver mængden af vand i millimeter, som en kvadratcentimeter på regnjakken kan holde ude pr. time før vandet går igennem. Jo højere vandsøjletryk jo mere vandtæt.

Vi har lavet et skema, så du kan se, hvor højt et vandsøjletryk (JIS) børnenes regntøj skal have i forhold til det behov de har:

 

- 2.000 mm: vandafvisende, men ikke decideret vandtæt

- 4.000 mm: til korte ture og brug i let regn

- 6.000 mm: til kraftig regn over en kort periode eller let regn i en lang periode

- 8.000-12.000 mm: til kraftig regn i få timer og lidt regn i meget lang tid

- Over 12.000 mm: til meget kraftig regn over lang tid.

 

Trænger vandet igennem på børnenes nuværende regnjakke, så anvend med fordel en PFC-fri imprægneringsspray, da denne får regndråberne til at prelle af.

Praktiske detaljer

Noget af det vigtigste, når det kommer til børns regntøj er, om det har de rette praktiske detaljer, såsom synlighed, stropper mv. Læs dette afsnit og bliv klogere på, hvilke praktiske detaljer dette inkluderer.

Reflekser

Det er vigtigt, at dit barn er synligt, især nå det er mørkt. Derfor skal der være reflekser på dit barns regntøj. Du kan med fordel også købe et regnsæt med en genkendelig farve/print – herved bliver det nemmere at finde dit barn, når du henter fra børnehaven eller lignende.

 

Seler og stropper

Børn er aktive, og derfor kan det ske at regnbukserne kravler op eller falder ned – og det kan blive en våd fornøjelse. Derfor er det praktisk, hvis regnbukserne har seler og stropper, der kan sættes under gummistøvlen. Herved bliver regnbukserne, hvor de skal, og barnet kan fortsætte sin aktive leg uden at blive våd. Vælg med fordel regnbukser med gummistropper, da de holder bedre end elastikstropper.

Velcrolukninger

En anden praktisk detalje er velcrolukninger eller elastikker ved ankler og håndled. Disse hjælper med at holde regntøjet på rette plads samt holder regnen ude.

 

Forstærkninger

Er dit barn meget aktivt, kan det være en god ide med forstærkninger ved albuer og knæ - fordelen ved at købe regntøj med forstærkninger er, at det holder længere og kan tåle mere slid.

 

Hætten

Hætten på regnjakken må IKKE bindes med snører, da den kan hænge fast. Køb med fordel en regnjakke med aftagelig hætte og undgå ulykker på legepladsen.

 

PFC-frit regntøj

Noget helt andet du skal være opmærksom på i forhold til regntøjets materiale er, om det er flourcarbon/PFC-frit. PFC kan bruges som et effektivt imprægneringsmiddel, og herved gør tøj og udstyr vandafvisende/vandtæt. Ulempen ved PFC er, at det hverken er godt for dig selv og for naturen, og derfor anbefaler vi, at du shopper regntøj, som er PFC-frit.

Pleje af ungernes regntøj

Ungernes regntøj skal som regel vaskes oftere, og derfor er det særdeles vigtigt, at deres regntøj bliver plejet korrekt – så inden du vasker regntøjet, så læs vaskeanvisningerne, og ellers gælder de samme pleje-regler:

 

Regntøj er vandtæt/vandafvisende, indtil det udsættes for slid og vask. Du skal derfor altid huske at imprægnere det minimum en gang om året – imprægner dog gerne ungernes oftere.

Du skal helst vaske regntøjet i flydende vaskemiddel, der er egnet til funktionelt tøj og lade være med at bruge skyllemiddel. Vigtigst af alt, så må du ikke bruge vaskemiddel med opløsningsmidler.

 

En god tommelfingerregel er at vaske regntøj så lidt som muligt, så du skåner yderstoffet og imprægneringen, der holder det vandtæt.

Hvilken størrelse skal du købe?

Det kan være fristende at købe ungernes regntøj i en størrelse større end normalt, så de kan vokse i det. Dette kan du sagtens gøre, dog skal du være opmærksom på om dette mindsker barnets bevægelsesfrihed. Børn skal have god bevægelighed i deres regntøj, da der skal være mulighed for aktiv leg, og hvis regntøjet er for stort, forringes bevægelsesfriheden.

 

Få derfor ungerne til at afprøve regntøjet inden de tager det i brug – husk at du har 365 dages bytteservice, når du shopper hos SPORTMASTER.

Gode råd

Det kan være en fordel, at dit barn har to sæt regntøj – et sæt til derhjemme og et sæt til skolen/institutionen. Herved slipper I for at fragte regnsættet frem og tilbage. En anden fordel er, at når det ene sæt er vådt, så kan det andet sæt tages i brug.

 

Hvis du køber regntøj til mindre børn, så kan det være praktisk med en regnjakke med lynlås. Det kan nemlig være svært for barnet at lukke de hårde trykknapper. Derudover risikerer barnet heller ikke at få vand ind imellem knapåbningerne.

Det danske vejr kan i tide og utide være ret så vådt, og derfor er det nærmest en nødvendighed at dine børn har noget godt regntøj. SPORTMASTER har et bredt udvalg af regntøj til børn. Passer modellen ikke eller er det en forkert størrelse, så husk at du i SPORTMASTER har 365 dages bytteservice online såvel som i butik.

Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: