Søg i over 12.000 produkter..

Bliv klædt på til de regnfulde dage

I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage om året ifølge DMI, og det er derfor ikke en helt tosset ide at investere i noget godt regntøj – for regnen skal ikke sætte en stopper for dine gøremål. I denne artikel guider vi dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper regntøj til dig selv og ungerne, samt hvilke regntøjsbrands du finder hos SPORTMASTER.

Inden du shopper regntøj

Er det danske vejr blevet lidt for vådt for din almindelige jakke? Så er det måske på tide at investere i en god regnjakke, men forinden du putter din nyfundne regnjakke i din shoppingkurv, er der lige nogle faktorer, som kan være nyttige at forholde sig til, såsom behov, materiale, vandsøjletryk, åndbarhed, praktiske detaljer og pleje. Læs med her og bliv klogere på, hvad dit nye regntøj skal kunne.

Hvor stort er dit behov?

Cykler du til og fra arbejde dagligt eller opholder du dig primært udenfor? Hvis ja, så kan det godt svare sig at investere i et regnsæt/regnjakke i høj kvalitet. Hvis dette dog ikke er tilfældet, så kan du godt undlade regnbukser og blot nøjes med en regnjakke i standart kvalitet.

 

Hvis dit behov ikke er så stort, kan der nemlig være penge at spare, men omvendt, hvis dit behov er stort, så er det ret så væsentligt, at du køber noget godt regntøj i høj kvalitet – for ellers kan det blive en våd fornøjelse.

Regntøjets materiale

Regntøj bliver primært produceret i to slags materialer: polyester og polyurethan (PU). Grunden til at du skal være opmærksom på materialet skyldes, at materialevalget har stor betydning for, hvor vandtæt og åndbart regntøjet er.

 

Polyester har en let tekstillignende overflade med en høj åndbarhed, men er mindre vandtæt end PU-regntøj. PU-regntøj har en gummi-overflade, og er derfor meget vandtæt, men grundet gummi-overfladen er regntøjet også mindre åndbart.

 

Hvis du er meget aktiv i dit regntøj, f.eks. cykler til og fra arbejde, så anbefaler vi, at du køber regntøj, som er produceret i polyester. Det er nemlig afgørende at regntøjet har en høj åndbarhed, når du er meget aktiv. Skal du blot bruge regntøjet til gåture, koncerter eller lignende, så kan du med fordel vælge regntøj med en PU-overflade.

Noget helt andet du skal være opmærksom på i forhold til regntøjets materiale er, om det er flourcarbon/PFC-frit. PFC kan bruges som et effektivt imprægneringsmiddel, og herved gør tøj og udstyr vandafvisende/vandtæt. Ulempen ved PFC er, at det hverken er godt for dig selv og for naturen, og derfor anbefaler vi, at du shopper regntøj, som er PFC-frit.

 

Så har du fundet noget potentielt regntøj, så kig lige hvilket materiale det er lavet i samt om det er PFC-frit. Dette finder du ud af ved at kigge i produktets label, hvis du shopper i butik eller i varebeskrivelsen, hvis du shopper online – hvis du er i tvivl kan du altid spørge en medarbejder eller kontakte vores kundeservice.

Alt hvad du skal vide om vandtæthed og vandsøjletryk

Når du skal til at shoppe nyt regntøj, så er det vigtigt at du kigger nærmere på, hvor vandtæt dit regntøj skal være – alle regnsæt er nemlig ikke lige vandtætte. Hvor vandtæt dit regntøj skal være afhænger af, hvilken aktivitet du skal bruge det til.

 

Når man skal angive, hvor vandtæt regntøj er, så anvender man begrebet vandsøjletryk. Vandsøjletryk angiver mængden af vand i millimeter, som en kvadratcentimeter på regnjakken kan holde ude pr. time før vandet går igennem. Jo højere vandsøjletryk jo mere vandtæt.

Vi har lavet et skema, så du kan se, hvor højt et vandsøjletryk (JIS) dit regntøj skal have i forhold til det behov du har:

 

- 2.000 mm: vandafvisende, men ikke decideret vandtæt

- 4.000 mm: til korte ture og brug i let regn

- 6.000 mm: til kraftig regn over en kort periode eller let regn i en lang periode

- 8.000-12.000 mm: til kraftig regn i få timer og lidt regn i meget lang tid

- Over 12.000 mm: til meget kraftig regn over lang tid.

 

Trænger vandet igennem din nuværende regnjakke, så anvend en PFC-fri imprægneringsspray, da denne får regndråberne til at prelle af.

Hvorfor er åndbarhed vigtigt?

Er du meget aktiv i din hverdag, så er det også vigtigt at dit regntøj har en høj åndbarhed. Det nytter ikke kun at kigge på, hvor vandtæt regntøjet er. Hvis regntøj har en lav åndbarhed, så har varmen svært ved at drive væk fra din krop, og det kan derfor godt blive fugtigt, varmt og klamt under regntøjet – hvilket kan resultere i, at du ankommer til din destination helt svedig.

 

Er dit behov ift. regntøj, at det skal have en høj åndbarhed, så skal du kigge på, hvilket materiale det er lavet i, hvilken grad af åndbarhed det har samt om der er påsat ventilationsåbninger.

 

I dette skema kan du aflæse, hvor høj en åndbarhed dit regntøj skal have i forhold til dit behov:

- 1.000-3.000 g/m2/døgn: små gåture

- 3.000-5.000 g/m2/døgn: længere gåture (2-5 km)

- 8.000 g/m2/døgn: let løb eller 3-5 km cykeltur

- 10.000 g/m2/døgn: løb i normalt tempo og længere cykelture

- Over 10.000 g/m2/døgn: meget aktivt brug

 

Du finder denne værdi i regntøjets label eller i produktbeskrivelsen. Værdien vil kunne stå angivet som MVP (moisture vapour persperation).

 

Hvis du har brug for hjælp til at finde ud af hvilket regntøj, der passer til dit behov, så kan du altid kontakte vores kundeservice eller komme ned i din nærmeste SPORTMASTER butik – vi står klar til at hjælpe dig!

Praktiske detaljer i forhold til dit behov

Regntøj fås med forskellige smarte detaljer, som kan være uundværlige i forhold til dit behov. Vi har listet nogle af disse i det følgende afsnit.

 

Reflekser: Hvis du opholder dig udenfor imens det er mørkt, så er det en fordel at have reflekser påsat på dit regntøj, så andre kan få øje på dig.

 

Lynlås/knapper for neden: Cykler du med regntøjet på, og er din regnjakke lidt lang, så er det en kæmpe fordel at have en regnjakke som kan knappes/lynes op fra bunden – ellers kan det være svært trampe i pedalerne.

 

Justerbare remmer: Ønsker du at holde vand væk fra håndled og ankler, samt sikre at regntøjet bliver der, hvor det skal være, så skal du købe regntøj med justerbare remmer.

Sådan plejer du dit regntøj

Det er vigtigt, at du plejer dit regntøj korrekt. Med den rette pleje kan du nemlig bruge dit regntøj flere sæsoner. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvordan du plejer dit regntøj.

 

Regntøj er vandtæt/vandafvisende, indtil det udsættes for slid og vask. Du skal derfor altid huske at imprægnere det minimum en gang om året.

 

Du skal helst vaske regntøjet i flydende vaskemiddel, der er egnet til funktionelt tøj og lade være med at bruge skyllemiddel. Vigtigst af alt, så må du ikke bruge vaskemiddel med opløsningsmidler.

 

En god tommelfingerregel er at vaske regntøj så lidt som muligt, så du skåner yderstoffet og imprægneringen, der holder det vandtæt.

Regntøj til ungerne

I forrige afsnit gik vi i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, når du køber regntøj, og det samme gør sig gældende for regntøj til ungerne. Dog er der også nogle andre ting, du skal være opmærksom på, når du køber regntøj til ungerne, og det kan godt være lidt af en jungle, da man både skal have styr på vandsøjletryk, tapede sømme og andre praktiske detaljer.

 

I dette afsnit vil vi derfor komme ind på, hvad du skal være opmærksom på forinden dit køb, så du er godt klædt på til at købe regntøj til ungerne. 

Hvorfor skal der være tapede sømme?

Børn har det med at lege udenfor, også selvom det regner, og derfor er det vigtigt, at de har noget godt regntøj, som kan holde dem tørre. Regntøjet skal derfor have et moderat højt vandsøjletryk, og det er en kæmpe fordel, hvis det har tapede sømme. Hvis regntøjet ikke har tapede sømme, kan der komme vand ind af syningerne, og det kan godt blive et ”vådt problem”, hvis børnene leger i vandpytterne.

Praktiske detaljer

Noget af det vigtigste, når det kommer til børns regntøj er, om det har de rette praktiske detaljer, såsom synlighed, stropper mv. Læs dette afsnit og bliv klogere på, hvilke praktiske detaljer dette inkluderer.

 

Det er vigtigt, at dit barn er synligt, især nå det er mørkt. Derfor skal der være reflekser på dit barns regntøj. Du kan med fordel også købe et regnsæt med en genkendelig farve/print – herved bliver det nemmere at finde dit barn, når du henter fra børnehaven eller lignende.

 

Børn er aktive, og derfor kan det ske at regnbukserne kravler op eller falder ned – og det kan blive en våd fornøjelse. Derfor er det praktisk, hvis regnbukserne har seler og stropper, der kan sættes under gummistøvlen. Herved bliver regnbukserne, hvor de skal, og barnet kan fortsætte sin aktive leg uden at blive våd. Vælg med fordel regnbukser med gummistropper, da de holder bedre end elastikstropper.

 

En anden praktisk detalje er velcrolukninger eller elastikker ved ankler og håndled. Disse hjælper med at holde regntøjet på rette plads samt holder regnen ude.

 

Er dit barn meget aktivt, kan det være en god ide med forstærkninger ved albuer og knæ - fordelen ved at købe regntøj med forstærkninger er, at det holder længere og kan tåle mere slid.

 

Hætten på regnjakken må IKKE bindes med snører, da den kan hænge fast. Køb med fordel en regnjakke med aftagelig hætte og undgå ulykker på legepladsen.

Hvilken størrelse skal du købe?

Det kan være fristende at købe ungernes regntøj i en størrelse større end normalt, så de kan vokse i det. Dette kan du sagtens gøre, dog skal du være opmærksom på om dette mindsker barnets bevægelsesfrihed. Børn skal have god bevægelighed i deres regntøj, da der skal være mulighed for aktiv leg, og hvis regntøjet er for stort, forringes bevægelsesfriheden.

 

Få derfor ungerne til at afprøve regntøjet inden de tager det i brug – husk at du har 365 dages bytteservice, når du shopper hos SPORTMASTER.

Pleje af ungernes regntøj

Ungernes regntøj skal som regel vaskes oftere, og derfor er det særdeles vigtigt, at deres regntøj bliver plejet korrekt – så inden du vasker regntøjet, så læs vaskeanvisningerne, og ellers gælder de samme pleje-regler:

 

Regntøj er vandtæt/vandafvisende, indtil det udsættes for slid og vask. Du skal derfor altid huske at imprægnere det minimum en gang om året – imprægner dog gerne ungernes oftere.

 

Du skal helst vaske regntøjet i flydende vaskemiddel, der er egnet til funktionelt tøj og lade være med at bruge skyllemiddel. Vigtigst af alt, så må du ikke bruge vaskemiddel med opløsningsmidler.

 

En god tommelfingerregel er at vaske regntøj så lidt som muligt, så du skåner yderstoffet og imprægneringen, der holder det vandtæt.

Gode råd

Det kan være en fordel, at dit barn har to sæt regntøj – et sæt til derhjemme og et sæt til skolen/institutionen. Herved slipper I for at fragte regnsættet frem og tilbage. En anden fordel er, at når det ene sæt er vådt, så kan det andet sæt tages i brug.

 

Hvis du køber regntøj til mindre børn, så kan det være praktisk med en regnjakke med lynlås. Det kan nemlig være svært for barnet at lukke de hårde trykknapper. Derudover risikerer barnet heller ikke at få vand ind imellem knapåbningerne.

Disse regntøjbrands finder du hos SPORTMASTER

Hos SPORTMASTER finder du flere populære regntøjsbrands, heriblandt Rains, The North Face og Master. I dette afsnit kan du læse mere om de enkelte brands, samt få et overblik over, hvad der kendetegner disse.

Rains

Står du og skal bruge en klassisk, moderigtig og komfortabel regnjakke? Hvis ja, så burde du kigge nærmere på det populære danske regntøjsbrand Rains. Virksomheden blev grundlagt i 2012, og er i dag et meget populært regntøjsmærke - regnjakkerne er da også ofte at finde i gadebilledet. Rains er inspireret af skandinavisk design samt vejrforhold og har den opfattelse, at funktionalitet ikke bør prioriteres på bekostning af design.

 

Derfor får du en funktionel regnjakke, der egner sig ideelt til det danske vejr, som samtidig passer til tidens stil. Rains regnjakker er unisex og fås i forskellige farver. Ønskes et mere feminint udtryk fås regnjakken også med taljebånd.

 

Har du brug for en vandtæt taske til at transportere din arbejdscomputer, bøger eller lignende, så kan du passende også tjekke Rains’s klassiske og praktiske tasker ud.

 

The North Face

Har du brug for regntøj, som er helt igennem praktisk og som egner sig særdeles godt til outdoor aktiviteter og en aktiv hverdag – så er regntøj fra The North Face lige noget for dig. Det velkendte brand producerer regntøj i høj kvalitet, med god komfort, stilrent design og en suveræn funktionalitet. The North Faces mantra er da også ”Never Stop Exploring” – hvilket understreger at regnvejr ikke skal sætte en stopper for oplevelser og et aktivt liv.

 

Hos SPORTMASTER finder du The North Face regntøj til hele familien og i forskellige farver.

 

Master

Master er et dansk sportsbrand, som er udviklet af SPORTMASTER, og grundet vores 40 års erfaring inden for sportstøj, er der tale om regntøj, som er funktionelt, praktisk og komfortabelt. En ekstra bonus, at Master producerer regntøj i høj kvalitet til en lavere pris end mange af de andre kendte brands.

 

Kort sagt er Masters regntøj prisvenligt kvalitetsregntøj, som kan fås til hele familien, i forskellige farver og modeller. Det lyder næsten for godt til at være sandt – men det er sandt! Master brandet forhandles kun hos SPORTMASTER.

 

Det danske vejr kan i tide og utide være ret så vådt, og derfor er det nærmest en nødvendighed med regntøj, hvis du bor i Danmark. Især hvis du ikke ønsker at blive drivvåd på cykelturen til og fra arbejde. SPORTMASTER har et bredt udvalg af regntøj, så du kan finde netop den model, der passer til din stil og dit behov. Passer modellen ikke eller er det en forkert størrelse, så husk at du i SPORTMASTER har 365 dages bytteservice online såvel som i butik.

Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: