Gå til forside

Kom i gang med trailløb

Er løbeturen på løbebåndet, langs landevejen eller ind gennem byen ikke helt så inspirerende og udfordrende, som den var i starten? Så kom ud i den skønne natur og afprøv trailløb. Du vil helt sikkert komme ud af din komfortzone, men vi lover dig, at du ikke vil fortryde det. Trail er nemlig både sjovt og udfordrende. Læs med her, og bliv klogere på trailløb, samt hvordan du kommer i gang!

Hvad er trailløb – og hvad er så fantastisk ved det?

Trailløb er de sidste par år blevet en af de helt store trends inden for løbeverdenen – og forståeligt nok, for det er den perfekte kombination af skønne omgivelser og udfordrende løb. Vi advarer allerede nu om, at trailløb kan være stærkt vanedannende.

 

Ved trailløb tager du væk fra det ensformige løbebånd, de kedelige lange landeveje og de asfalterede byer – og i stedet tager du ud i den skønne natur. Du kan nyde din løbetur i ro og fred, væk fra al støj og bilos – samtidig med at du indtager alle de vidunderlige omgivelser. Hør grenene knække under dine løbesko, vinden blæse i de store trækroner og dyrene gå sin daglige gang.

 

Trailløb er dog så meget mere end blot skønne afstressende omgivelser – det er nemlig en rigtig sjov og udfordrende sport. Trailløb foregår ikke kun på de normale stier i skoven – det foregår nemlig også off-road og ud i kuperet terræn. Du vil undervejs på din løbetur skulle spæne op og ned ad bakker, skifte løbetempo konstant samt undgå skovbundens forhindringer. Derfor er denne løbetype perfekt for dig, hvis du har brug for en god udfordring, eller hvis du ønsker at forbedre din kondi.

 

Underlaget, der skal løbes henover, er også langt mere skånsomt for din krop, end den almindelige asfalterede vej er, da underlaget ude i naturen er blødere og mere eftergivende. Underlaget er også afvekslende, grundet det kuperede terræn - det handler derfor om at se sig for. En bonus er, at din balanceevne forbedres, og du får aktiveret nogle andre muskelgrupper.

 

Så trailløb er kort sagt sjovt, udfordrende, motiverende og en fantastisk helkropstræning – og alle kan være med, nybegyndere såvel som garvede løbere. Så hvis du har svært ved at komme ud på din almindelige løbetur eller bare har brug for forandring/variation, så prøv trailløb.

Det skal du bruge for at komme i gang

Du behøver ikke så meget andet end dit sædvanlige løbegear og et par trailløbesko for at komme i gang med trailløb.

 

Det kan ske, at dit tøj bliver beskidt eller går i stykker, hvis en gren får fat i det. Tag derfor noget løbetøj på, som kan tåle at blive beskidt, og som du ikke er alt for øm over, hvis nu der skulle komme et hul.

 

Hvis du vil i gang med at løbe trail, så bør du anskaffe sig et par trailløbesko. Dette er der flere årsager til, men én af grundene til dette er, at underlaget ude i skovene kan være blødt og mudret. Du har derfor brug for en løbesko, som har et godt greb i underlaget, og dette har en trailløbesko, grundet sin knoppet sål.

 

Læs herunder, hvorfor du skal bruge en trailløbesko, og hvad forskellen på den og din almindelige løbesko er.

Hvorfor skal du bruge en trailløbesko?

Vil du gerne i gang med trailløb, men er i tvivl om, hvorvidt du bør investere i et par løbesko, der egner sig til trailløb. Det korte svar er, at det bør du.

 

Når du begiver dig ud i trailsporene, vil du kunne risikere, at disse er våde og mudrede. Løber du i almindelige løbesko, risikerer du at glide, hvilket kan resultere i en skade. Trailløbesko har knopper under, som sørger for, at du har et bedre greb i underlaget, og dermed minimeres risikoen for skader.

 

Løber du på smalle stier med ujævnt terræn, så kræver det en løbesko, der er fleksibel, og som giver dig kontrol. Dette opnår du med en trailløbesko. Den har en lavere sål, som giver dig øget kontakt med underlaget og derfor større kontrol – og herved minimeres risikoen for skader. En almindelig løbesko er mindre fleksibel, da den er designet til at være hård og støttende.

I almindelige løbesko er der mere støddæmpning i, end der er i trailløbesko. Dette skyldes, at der er et større behov for støddæmpning, når du løber på hård asfalt fremfor blød og eftergivende skovbund.

 

Materialet, som anvendes på trailløbesko, er også mere slidstærkt - heriblandt den kraftige overdel, som modvirker, at lavthængende grene kan flænse skoen, og at småsten, mudder og vand kan trænge ind.

 

Så hvis trail skal være en fast del af din motion, så anbefaler vi på det stærkeste, at du investerer i et par trailløbesko.

Hvilken trailløbesko passer til dig?

Inden du køber dig selv et par nye trailløbesko, er der lige et par ting, du skal være opmærksom på.

 

Først og fremmest er det vigtigt, at skoen har den rette pasform, og den skal både passe i længden og bredden. Vi anbefaler, at der er 0,5-1 cm luft fra tå til skospids. Hvis løbeskoen er for lille, risikerer du, at din fod støder på, hvilket kan resultere i smerter og blå negle.

 

Er du én af dem, der løber langt, så kan du opleve, at dine fødder hæver op – og dette skal der selvfølgelig også være plads til i dine nye trailløbesko.

 

Kender du terrænet, du skal løbe i, er dette en fordel. For er terrænet meget svært og teknisk krævende, så er det afgørende, at pasformen på dine nye trailløbesko er tæt. En tæt pasform giver dig øget stabilitet og kontrol, og hvis den ikke er tæt nok, risikerer du at vrikke om.

 

Hvis du er medlem af Klub SPORTMASTER har du 30 dages tilfredshedsgaranti. Det betyder, at du kan afprøve dine nye trailløbesko og se, om de passer til dine behov. Hvis skoen ikke passer, så kan du inden for 30 dage bytte til en anden model.

Inspiration til ruter

Danmark er fyldt med skønne naturskove, og har derfor kilometervis af fede trailløberuter. Ruterne har forskellige længder og sværhedsgrader, og der er derfor noget for alle, selv hvis du er nybegynder. Mangler du inspiration til, hvilke ruter der er nær dig, så kan du tjekke udinaturen.dk ud. Her finder du et kort, som angiver, hvilke ruter der er i dit nærområde.

 

Du kan med fordel besøge følgende destinationer:

- Skovene i Rudersdal

- Hareskoven nær Værløse

- Store Dyrehave nær Hillerød

- Møns klint på Sydsjælland

- Hannerup skov nær Fredericia

- Skovene i Silkeborg nær Himmelbjerget

- Naturområdet Hammersø på Bornholm

Har du brug for at udfordre dig selv yderligere, så kan du prøve kræfter med et trailløb. Der findes forskellige løb rundt omkring i Danmark, for alle niveauer og med forskellige distancer. Nogle af de helt store trailløb inkluderer:

 

Hammer Trail på Nordbornholm (link)

Distancer: 8 km, 17 km, 25 km, 50 km, 50 miles og 100 miles

 

Vikingesporet i Roskilde (link)

Distance: 10 km og 21,1 km (halvmaraton)

 

Helvede i Nord ved Tisvildeleje (link)

Distance: 12 km og 21 km

 

Er du interesseret i at deltage i et trailløb, kan du finde dit kommende løb på motionsløb.dk.

Tips til trailløb

Inden du begiver dig ud på din næste trailløbetur, har vi lige et par gode råd og tips:

 

- Har du planer om at begive dig ud på en lang løbetur, så husk en vandflaske og hold din krop hydreret. Gør eventuelt brug af et løbebælte, hvor du kan have din drikkedunk i.

 

- Tag løbetøj på, som gerne må blive beskidt eller gå i stykker.

 

- Løber du i ukendte omgivelser, og er din stedsans ikke altid den bedste, så kan du med fordel anskaffe dig et sportsur. Med et sportsur på håndleddet kan du nemt tracke din performance samt navigere dig rundt i naturen ved hjælp af den indbyggede GPS. Et bud på et sportsur, som egner sig godt til trailløb er Garmin Instinct Graphite, da det er et robust ur, som kan tåle både vand, stød og varme. Det har også indbygget GPS og kompas.

 

- Er mørket ved at falde på, kan det godt være farligt at begive sig ud på en løbetur. Du er nemlig ikke synlig, og det kan være svært at se alle forhindringer såsom lavthængende grene. Men hertil er der en løsning. På med noget løbetøj, hvor der er påsat refleksdetaljer og sæt en pandelampe i panden, så du kan oplyse de mørke stier.

Vi håber, at du nu føler dig klar til at komme i gang med trailløb. Har du brug for hjælp til at finde de rette trailløbesko, så er du altid velkommen til at komme forbi din lokale SPORTMASTER, hvor en medarbejder står klar til at hjælpe dig. Hvis du shopper dine nye trailløbesko online, så husk, at du som medlem af Klub SPORTMASTER har 30 dages tilfredshedsgaranti. Så afprøv skoene, og hvis de ikke passer til dig, så kan du altid bytte dem til en anden model inden for 30 dage. Rigtig god fornøjelse og go’ løbetur!

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 5. juni:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo