Gå til forside
Guide til efterårsløb

Tips til, hvordan du klæder dig bedst på til efterårssæsonen

Klar til efterårsløb?

Efteråret er over os og det er tid til at trække i det lidt lunere efterårsløbetøj, når årstidens gyldne farver skal nydes på veje og i skov. Men hvilket udstyr skal du have i tankerne, når vejret skifter? Læs med, når vi deler tips til, hvordan du klæder dig bedst på til efterårssæsonen!

 

Klæd dig på til efterårsvejret

 

Der er intet så lækkert, som en løbetur i dejligt friskt efterårsvejr! Mange løbere foretrækker rent faktisk at løbe om efteråret fordi det hverken er for varmt eller koldt. Men, men, efteråret kan være en tricky affære rent vejrmæssigt. Det ene øjeblik solrigt og nærmest varmt, det næste fugtigt, koldt og blæsende. Derfor skal du tænke godt over, hvordan du bygger din løbegarderobe op. Sørg hele tiden for at holde dig varm og tør, så du ikke ender med en ærgerlig efterårsforkølelse. Dit løbetøj skal helst være åndbart, vandafvisende og endelig ikke for varmt. Og måske du skulle pakke shortsene væk selvom det kan være svært at give slip på sommeren – nu er det tid til lange ærmer, tights, hue og handsker.

Vidste du at...


...efteråret ifølge mange løbere er det helt perfekte tidspunkt at løbe på? Det er hverken for koldt eller varmt og luften føles frisk og sprød – helt perfekt, når du skal ud og opleve de smukke efterårsnuancer

Sådan bygger du garderoben op!

 

Overkrop

Du har nok allerede hørt om ”trelagsprincippet”. I vekslende vejr og temperaturer fungerer metoden vældig godt; inderlag, mellemlag og yderlag. Tag tøj af og på i takt med vejret. Smart og funktionelt. Nogle gange er det varmt nok til kun at have to lag på, andre gange er det smart med tre lag.

Inderlaget

 

Det er vigtigt, at det inderste lag tøj kan regulere din kropsvarme og transportere varme og sved væk, så du holder dig tør. Inderlaget bør være tyndt, elastisk, tætsiddende og vigtigst – svedtransporterende. Invester i en af de mange lækre langarmede trøjer, der findes på markedet i enten polyester eller uld (aldrig bomuld) – du vil ikke fortryde!

Mellemlaget

 

Mellemlaget bør bestå af en lidt tykkere trøje, stadig svedtransporterende, og samtidig isolerende. For mange er det slet ikke nødvendigt med mellemlaget, men løber du i meget koldt vejr er det absolut værd at overveje.

Yderlaget

 

Yderlaget er den løbejakke eller vest, som fungerer som dit skjold mod blæst og kulde. Yderlaget bør være vindtæt, så vinden ikke fjerner varmen fra din krop. I stedet for en vindtæt jakke kan du også bruge en vest – en lidt lettere løsning, hvor overkrop og mave holdes varm i vindtæt materiale, men hvor varmen ledes hurtigt væk gennem de frie arme.

Har du ikke noget i mod at løbe i regnvejr bør du også investere i en god vandtæt jakke, som kan holde det værste vand stangen. Der findes et stort udvalg af lækre løbejakker i vandafvisende materialer; lette og funktionelle.

Ben

 

Måske er du typen, som har svært ved at skifte fra shorts til lange løbebukser? Er du heldig med vejret kan du heldigvis beholde shorts på til langt hen i efteråret. Det er nemlig ikke ligeså nødvendigt at holde benene varme, som det er tilfældet med din overkrop. Lyt til din krop og træk først i de lange bukser, når du ikke kan undgå det længere. Der findes heldigvis et stort udvalg af løbetights at vælge imellem; i både tynde og lidt tykkere materialer, og i lange, ¾ lange og korte modeller. Prøv dig lidt frem og find din favorit.

Fødder

 

Et par behagelige løbestrømper er et must i løbeskoene, når vejret skifter. Husk, at der skal være godt med plads i dine løbesko, så du undgår ømme tæer og vabler, når du trækker i de lidt tykkere strømper.

Hoved

 

Ømme kæber, pande- og bihulebetændelse og hovedpine er blot nogle af de symptomer du risikerer, hvis du ikke beskytter dine ører og hoved tilstrækkeligt mod kulde, blæst og regn. Hold dig varm med enten vindtæt hue, kasket, pandebånd eller ørevarmere. Find ud af, hvilken type beskyttelse der føles mest komfortabel for dig. Der findes mange fine muligheder og har du først fundet den perfekte hue, så løber du aldrig uden igen!

Når mørket kommer

 

Med efteråret kommer også mørket snigende. Og med mørke morgener og aftener bør du overveje, hvordan du bedst bliver set af dine medtrafikanter, når du løber. En behagelig og funktionel pandelampe kan være med til at øge din sikkerhed og gøre det muligt at oplyse mørke stier og veje. Reflekspaneler på løbetøj og sko er et must og heldigvis er langt det meste løbetøj i dag udstyret med super effektive reflekser. Du kan også overveje at investere i neonfarvet løbetøj, så du er sikret en endnu større synlighed i trafikken.

Find dine favoritter

 

Er du i tvivl om, hvilket type løbeudstyr du har brug for til efteråret står vores dygtige medarbejdere klar til at guide dig i vores butikker.

Du finder et bredt udvalg af løbefavoritter på SPORTMASTER.dk

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til
meget mere løb

Udforsk

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo