Menu

 

Sådan vælger du den rigtige yogamåtte

Det kan være svært at finde den rigtige yogamåtte, når man både skal tage stilling til tykkelsen, måttens greb og materiale og ikke mindst yogaformen.

Vil du have mest muligt ud af din yoga, er det alfa og omega at have en god yogamåtte, og her spiller din træning en afgørende rolle. Nogle yogaformer sætter fx krav til måttens greb, mens andre fungerer bedst med en tykkere måtte. Oveni i det kommer dine egne behov og præferencer selvfølgelig, for vi er alle forskellige og har forskellige behov.

Læs med nedenfor og bliv klogere på de forskellige typer af yogamåtter.

Hos SPORTMASTER finder du et stort udvalg af yogaudstyr

Yogamåtter kommer i mange tykkelser, materialer og priser, og de fleste kan bruges på tværs af yogaformer. Uanset om du dyrker yoga hjemme eller på et hold, anbefaler vi altid, at du har din egen yogamåtte. På den måde er du sikker på at have en måtte der passer præcis til dine behov og yogaform.

Liggende og siddende yogaformer

Yin Yoga og Restorativ Yoga er nogle af de yogaformer, som primært foregår stående og liggende. Her kan det være rigtig godt at vælge en måtte med god stødabsorbering, så du ikke bliver generet af det hårde underlag. Her kan en måtte som Casall Yoga Mat Cusion 5 mm være et godt valg. Du kan dog også sagtens bruge en måtte med mindre støddæmpning som Casall Balance Yogamåtte, det afhænger af, hvor meget støddæmpning du foretrækker.

Yoga i bevægelse

Flow og Hatha yoga er yogaformer med meget bevægelse, hvor du skifter mellem stående og liggende øvelser. Derfor kan du med fordel vælge en måtte med god skridsikkerhed, så du står godt fast. Du får nemlig ikke lige så meget ud af øvelserne, hvis du hele tiden skal korrigere din stilling for at stå fast.
Her anbefaler vi Casall Position Yogamåtte, som er en rigtig god all-around yogamåtte. Det betyder, at den både har fin skridsikkerhed og støddæmpning, og du kan derfor sagtens anvende den på tværs af yogaformer.

Bikram og Hot Yoga

Til de varme yogaformer, som bikram og hot yoga, kommer du til at svede mere, og derfor er det en stor fordel, hvis din yogamåtte kan absorbere vand og sved. Det kan du blandt andet sikre ved at anvende et yogahåndklæde som fx. Casall yoga Towel,men du kan også vælge en yogamåtte, som selv kan absorbere det.
Her anbefaler vi Casall Grip & Cusion II Yogamåtte. Den har god støddæmpning og rigtig god skridsikkerhed – noget som også er rigtig vigtigt, så du ikke glider i på det våde underlag. Sveder du dine hænder eller fødder meget, kan du med fordel også vælge denne type måtte, da den er skridsikker. 

Tag altid udgangspunkt i din yogaform, når du skal vælge yogamåtte, så du er sikker på at få en måtte, som fungerer til netop din yogatræning. Derudover skal du selvfølgelig også tage højde for dine egne præferencer, så måtten passer til dine personlige behov for fx høj støddæmpning. Mange yogamåtter kan bruges på tværs af yogaformer, så hvis du ofte dyrker forskellige yogaformer, kan du med fordel vælge en all-aorund måtte som Casall Position Yogamåtte eller Mat Grip & Cusion II 5 mm som både har høj støddæmpning, god skridsikkerhed og god stabilitet.

Se hele vores udvalg af yogamåtter

En god yogamåtte kan gøre en verden til forskel for din yogatræning – uanset om du træner hjemme eller på hold. Derfor anbefaler vi altid, at du bruger din egen yogamåtte, så den netop passer til dig og din yogaform.