Gå til forside
Guide til yogamåtter

Sådan vælger du den rigtige yogamåtte

Det kan være svært at finde den rigtige yogamåtte, når man både skal tage stilling til tykkelsen, måttens greb og materiale og ikke mindst yogaformen. Her får du lidt hjælp, så du kan komme godt i gang med de mange gode øvelser og stillinger.

 

Vil du have mest muligt ud af din yoga, er det alfa og omega at have en god yogamåtte - og her spiller din træning en afgørende rolle. Nogle yogaformer sætter fx krav til måttens greb, mens andre fungerer bedst med en tykkere måtte. Oveni i det kommer dine egne behov og præferencer selvfølgelig, for vi er alle forskellige og har forskellige behov.

 

Læs med nedenfor og bliv klogere på de forskellige typer af yogamåtter.

 

Yogamåtter kommer i mange tykkelser, materialer og priser, og de fleste kan bruges på tværs af yogaformer. Uanset om du dyrker yoga hjemme eller på et hold, anbefaler vi altid, at du har din egen yogamåtte. På den måde er du sikker på at have en måtte der passer præcis til dine behov og yogaform.

Liggende og siddende yogaformer

 

Yin Yoga og Restorativ Yoga er nogle af de yogaformer, som primært foregår stående og liggende. Her kan det være rigtig godt at vælge en måtte med god stødabsorbering, så du ikke bliver generet af det hårde underlag. Her anbefaler vi en yogamåtte, som gerne er tykkere end 4 mm. Du kan dog også sagtens bruge en måtte med mindre støddæmpning, det afhænger af, hvor meget støddæmpning du foretrækker. Vær dog opmærksom på, at jo tykkere yogamåtten er, jo mere kan det påvirke din balance negativt.

Bikram og Hot Yoga

 

Til de varme yogaformer, som bikram og hot yoga, kommer du til at svede mere, og derfor er det en stor fordel, hvis din yogamåtte kan absorbere vand og sved. Det kan du blandt andet sikre ved at anvende et yogahåndklæde, men du kan også vælge en yogamåtte, som selv kan absorbere det.

Yoga i bevægelse

 

Flow og Hatha yoga er yogaformer med meget bevægelse, hvor du skifter mellem stående og liggende øvelser. Derfor kan du med fordel vælge en måtte med god skridsikkerhed, så du står godt fast. Du får nemlig ikke lige så meget ud af øvelserne, hvis du hele tiden skal korrigere din stilling for at stå fast. Her anbefaler vi en yogamåtte med en tykkelse på 3-4 mm, da den sikrer dig. Ønsker du mere støddæmpning og komfort, skal du vælge en tykkere yogamåtte.


Klar til at finde din næste

yogamåtte?

 


 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 5. juni:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo