Søg i over 11.000 produkter..

29. JUNI, 2016

Traditionernes turnering

Wimbledon er en af de fire Gran Slam turneringer, og den eneste der spilles på græs. Dette er dog langt fra det eneste, Wimbledon er kendt for. Turneringen har nemlig langt over 100 års historie at trække på.

Som traditionen foreskriver det, blev Wimbledon skudt i gang i mandags - den sidste mandag i juni måned. For sådan er Wimbledon. Det starter altid den sidste mandag i juni og slutter lørdag 14 dage efter.

Der er sket en del, siden det første Wimbledon blev spillet i 1877, men turneringens traditioner fornægter sig ikke. Der er for eksempel traditioner for påklædningen, som for spillere skal være hvid, mens Wimbledons egne farver er mørkegrøn og lilla.

Der er altid 128 damer og 128 herrer i turneringen, og mens de spiller, og bolddrenge og –piger sidder klar på banens sidelinje, kan du, traditionen tro, spise dine Wimbledon jordbær med fløde, mens speakeren annoncerer hhv. herre -og damekampe som ”Gentlemen’s” og ”Ladies”.

Er du klar til sommerens tenniskampe? Se vores store udvalg af tennisudstyr her

 

Det er dog ikke kun turneringens rammer der er fyldt med traditioner. Faktisk har der også været en del gentagelser blandt vinderne. Tjekkiske Martina Navratilova er den mest vindende kvinde i single. Hele 9 gange har hun kunne lade sig hylde som Wimbledonmester. Blandt herrerne ligger både Pete Sampres, William Renshaw og Roger Federer med 7 Wimbledonmesterskaber.

Roger Federer har faktisk mulighed for at trække fra de to andre og vinde sit 8. Wimbledontrofæ i år, men før han kan gøre det, skal han forbi Novak Djokovic, som ikke alene er forsvarende Wimbledonmester, men også seeded som dette års etter.

Blandt kvinderne er Serena Willams årets klare favorit. Hun er forsvarende mester og har desuden vundet Italian Open for en måneds tid siden.

Der findes fire Gran Slam turneringer, eller majors som de også kaldes, i tennis. Foruden Wimbledon er det Australian Open, French Open og UD Open. Der er særlig stor fokus på netop disse turneringer, da de har det stærkeste felt, de største pengepræmier og den største mediedækning.

Photo: Yuri Turkov

Invalid widget

Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: