Gå til forside

16. MARTS, 2016

EN KLASSIKER FYLDER 50 ÅR

Vi har alle et forhold til de klassiske kanvas sneakers fra Vans, men hvordan startede det hele, og hvad er der sket de sidste 50 år?

Vans så dagens lys for første gang den 16. marts 1966 i Anaheim, Californien, da Paul Van Doren og hans tre partnere åbnede den første Vans butik, The Van Doren Rubber Company.

Om morgenen på den første åbningsdag solgte de 12 par sko. Sagen var bare den, at butikken kun havde udstillingsmodeller. Derfor blev kunderne bedt om at vælge farve og model og vende tilbage igen om eftermiddagen for at hente skoene. Med ordrene i hånden skyndte Paul sig til fabrikken, og fik de bestilte sko produceret.

Mangler du et par Vans? Se vores store udvalg af Vans her

Herefter tog forretningen fart og skoene blev hurtigt populære blandt skatere, som var vilde med designet og gummisålen. Bare 10 år senere havde Vans 70 butikker alene i Californien og åbnede op til det internationale marked.

Men lykken var ikke gjort for Vans. Faktisk måtte virksomheden i 1983 erklære sig konkurs – ikke fordi deres sko ikke var populære, men fordi deres pengekasse blev tømt af alle de andre produkter, de var begyndt at producere. Det tog Vans tre år vende skuden og betale alle kreditorer tilbage.

Siden da er det kun gået fremad for Vans, og skoene er stadig yderst populære. Det er især modeller som Vans AuthenticOld Skool og den klassiske slip-on model, der præger gadebilledet og rider med på bølgen af klassiske sneakers.

Selvom Vans Authentic modellen runder 50 år, er skoene populære som aldrig før, og vi har alle et forhold til brandet. Del dine Vans sko med os på Facebook og Instagram.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo