Gå til forside

6. MAJ, 2016

HUSK AT DRIKKE I VARMEN!

Hvis du ikke får og ikke har fået nok at drikke i løbet af dagen og især under sport, kan du ikke præstere optimalt – hverken på job eller til træning. Det er derfor vigtigt, at du tænker på at få dækket dit væskebehov i løbet af dagen. Især i varmt vejr.

Vi sveder for at køle kroppen af, og derfor mister vi i løbet af dagen væske i form af sved. Især i sommervarmen er det vigtigt at være opmærksom på at få væske nok. Hvis du skal træne i varmen, er dette endnu vigtigere.

Din ydeevne falder nemlig med op til 10% ved et væsketab på blot 2 %. Falder dit væsketab yderligere risikerer du kramper, hovedpine, svimmelhed og i værste fald et hedeslag. Så lyt til kroppens signaler og vær straks opmærksom, hvis du får en af disse symptomer.

Brug for væske på farten? Se vores udvalg af drikkedunke her

Et typisk væsketab for en mand på 80 kg vil ved moderat intensitet være ca. 1,1 liter i timen ved 20 grader, mens det ved høj intensitet ved 30 grader vil være ca 1,8 liter. Noget af en forskel.

Drik jævnligt i løbet af dagen og start eventuelt dagen med et stort glas vand. Drik et stort glas vand til hvert måltid og drik gerne 2-3 dl vand/væske, inden du starter din løbetur eller træning. Husk også at man kan drikke for meget.

Så hold øje med farven på din urin, når du er på toilettet. Den skal være lys, ikke nødvendigvis klar, men helt sikkert ikke for mørk. Det kan være tegn på, at du trænger til at tanke vand.

Skal du løbe mere end i 1 time, så tag vand med på løbeturen. Husk at kroppen ikke kan optage mere end ca. 1,2 l i timen, så lad være at drikke mere end det. Det hæmmer kun din performance.

Undgå at løbe midt på dagen, hvor solen står højest, og temperaturen derfor er varmest. Løb i stedet tidligt om morgenen eller om aftenen på dage med temperaturer over 25 grader. På den måde undgår du også den skarpeste sol.

Sæt tempoet ned, hvis du løber i varmt vejr. Jo hurtigere du løber, jo varmere bliver kroppen, og jo mere vil du svede.

Husk at drikke efter din løbetur / træning. Hvor meget du sveder, og derfor hvor stort et væsketab du har haft, afhænger meget af højde og vægt. Jo større du er, jo større areal har din krop. Det betyder, at der er mere som skal afkøles, og derfor sveder du mere. Er du i tvivl om hvor meget du sveder, så prøv at veje dig før og efter din løbetur. Det giver dig et godt indtryk af, hvor meget du sveder. Drik gerne 1,5 gange forskellen på din før og efter vægt.

Sveder du meget, kan du med fordel drikke væske med elektrolytter. Og giv den gerne et ekstra vrid på saltbøssen, når du har trænet i varmt vejr, så din krop får salt ind igen. Hører du til dem der sveder virkeligt meget, vil du nemlig se at salt fra din sved giver hvide “aftegninger” på dit tøj. Og så skal du tænke lidt over at få salte indenbords igen.

Derfor er det især i den kommende varme periode en god idé at have en fyldt vandflaske med på arbejde og i sportstasken. På den måde har du altid vand lige ved hånden og får husket at drikke nok. Har du et godt råd til, hvordan du får væske nok, så del dem med os på vores Facebookside.

Invalid widget

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo