Gå til forside

31. AUGUST, 2017

EN HYLDEST TIL DE KLASSISKE SNEAKERS

Nogle sneakers går hurtigt i glemmebogen, mens andre er faste gengangere sæson efter sæson, og det er netop dem vi har set nærmere på. De evige klassikere.

Converse All Star
Starter vi tidmæssigt bagfra, er den første vi møder Converse All Star – en udødelig klassiker som blev skabt helt tilbage i 1917 under 1. verdenskrig. Skoen fik sit helt store gennembrud, da basketspilleren Chuck Taylor tog skoen til sig og begyndte at spille i den. Siden er skoen gået over i historien som den bedst sælgende basketsko.

Det simple design, som ikke består af meget andet end kanvas og gummisåler, er ikke ændret meget siden dengang, men skoen er stadig yderst populær. Dog bruges den ikke længere på basketbanen, men som sneaker.

adidas Handball Spezial
Handball Spezial hører egentlig til i kategorien for idendørssko, og har siden 1979 siddet på fødderne af tusinde og atter tusinde håndbold- og fodboldspillere verden over.

Igennem årene har skoen været designet i et utal af farver, men de helt klassiske – og stadig mest populære – farver er den blå og den sorte model.
I dag bruges skoen ikke kun til håndbold og anden indendørssport, men bruges også ofte som sneaker.

Vild med sneakers? Find vores store udvalg her

Reebok Classic Leather
Flere af de klassiske sneakers modeller, vi kender i dag, startede faktisk et helt andet sted. En af de modeller er Reebok Classic Leather. Da den i 1983 blev sendt på markedet, var det som en løbesko med god stabilitet og lufthuller til ventilation.  

Vi skal dog kun op til starten af 90’erne, før skoen skiftede boldgade og blev en populær fashion sneaker. Efter en årrække stilnede efterspørgslen af, men kun for en stund. Da retrobølgen ramte i 10’erne, fandt Classic Leather igen vej til butikkerne. De seneste år har den været en sikker vinder, når det kommer til hvide sneakers.

 

Nike Air Max
Nike Air Max startede sine dage som en løbesko, og da den kom på markedet den 26. marts 1987, var skoen faktisk med til at revolutionere løbeverdenen, fordi det var den første sko med synlige luftpuder.

Der er løbet meget vand i åen siden, og Nike har efterfølgende udviklet et utal af Air Max modeller. Målet har hele tiden været at lave en sko med luftpuder i hele sålen, og det lykkedes tilbage i 2006, hvor Nike lancerede Nike Air Max 360.

Vil du vide mere om Nike Air Max? Læs med her og bliv klogere på Air Max Day og nogle af de mest ikoniske Air Max modeller

Vans Authentic
Vans Authentic er historien om en klassisk gummisko, der har formået at holde sig aktuel i mere end 50 år. Da Authentic blev lanceret i 1966, var det under navnet Vans #44 Deck Shoe, men navnet blev senere ændret til det vi kender i dag – Vans Authentic.

Vans Authentic var de første mange år ekstremt populær hos især skatere, men den er siden vokset i popularitet også udenfor skatemiljøet, og den bruges nu på tværs af stil og alder.

Sidste år fyldte Vans 50 år – kom med bag om historien på det populære brand her 

1970’erne og 1980’erne har været leveringsdygtig i mange af de ikoniske sneakers design og modeller, som vi stadig holder fast i i dag. Måske har skoen skiftet funktion og endt et helt andet sted end først tiltænkt, men fælles for dem alle er, at deres design og kvalitet er så gennemtænkt, at de holder på tværs af generationer. 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo