Gå til forside

15. NOVEMBER 2017

REFLEKS OG LYS til de mørke løbeture

Solen går tidligt ned og står sent op. Det kan være svært at finde tid til at løbe sig en tur i dagslys, og derfor kan det være en god idé at bruge reflekser eller lys, så chancen for at blive set forøges. Inde i byerne er problemet knap så stort som uden for bygrænserne, om end det også er relevant her.

Løbeture i efteråret og om vinteren er en anden og til tider også en mere udfordrende oplevelse end i de varme sommermåneder. Der skal lidt mere omtanke til, dels på grund af temperaturen, som er nedadgående, men også på grund af den nedsatte synlighed, man er udsat for på de mørke stier og veje.

Der findes heldigvis masser af løsninger på denne udfordring, for de fleste løbetøjsproducenter er udmærket klar over problemet. Derfor fås meget løbetøj til de køligere tider med masser af features i form af lys og reflekser. En af de kollektioner, som netop tilfører flere reflekser til løbetøjet og -skoene, er Lite-show kollektionen fra asics, men også Nike har tilført ekstra refleks til både løbesko og -tøj med deres Shield kollektion.

På løbetøj er refleks og lysende detaljer tænkt ind som en del af fx løbejakke og tights, men det behøver bestemt ikke stå alene. Et armbånd med diode og blinkende lys, eller en lygte kan give en ekstra grad af synlighed ude på vejene.

Flere løbeskoproducenter har samme fokus, når det kommer til deres løbesko. Det ser vi blandt andet på Saucony Ride 10 Reflex og Nike Air Zoom Structure 21 Shield, som er tilpasset den mørke og kolde årstid.

Hvad er dit bedste råd til at blive set på løbeturen i de mørke måneder? Del det med os og gerne med billede på vores Facebook Sportmaster - vild med løb eller på Instagram @vildmedloeb.