20. JUNI, 2017

OPLEV SYDJYLLAND FRA DINE LØBESKO

I Sydjylland kan du for alvor mærke historiens vingesus langs den dansk-tyske grænse, lave bakketræning i Kolding eller opleve Vesterhavets brusen langs Sædding Strand i Esbjerg, så det er bare på med løbetøjet og løbeskoende og komme ud og opleve Sydjylland.

Sydjylland byder på mange gode løberuter, hvor du har rig mulighed for at opleve naturen på tætteste hold. Vi er dykket ned i tre områder, som forhåbentligt kan give dig inspiration til sommerens løbeture. Det har vi selvfølgelig krydret med anbefalinger fra lokale løbere i området, som har delt deres favoritrute i området på vores Facebookside.

Mærk historien i Sønderborg
I Sønderborg kan du løbe med kig til Alssund og på bare fem kilometer kan du nå forbi både Sønderborg Slot, krydse Kong Christian d. X’s Bro, løbe på Gendarmstien og opleve både Skanserne og Dybbøl Mølle.

Bakketræning i Kolding
I Kolding finder du nogle gode stejle bakker, som er oplagt til bakketræning. Du kan fx prøve kræfter med Koldingbjerg, som nok skal få sat benmusklerne på arbejde opad.
Du kan selvfølgelig også vælge en mere flad rute gennem Kolding by mod Strandhuse, hvor du blandt andet har kig til Kolding Fjord og passerer Kunstmuseet Trapholt.

Strandløb ved Vesterhavet
I Esbjerg indbyder Sædding -og Hjerting Strand til en løbetur langs Vesterhavet. Undervejs krydser du blandt andet skulpturen Mændene ved Havet, og afhængig af hvor lang du ønsker ruten, kan du slutte af i de naturskønne omgivelser ved Sjelborg- og Marbæk Plantage. 

De lokale anbefaler

“Gendarmstien i det Sønderjyske. Der er mange gode strækninger langs stien. Kollund til Skomagerhus ved grænsen. Du løber gennem skoven med kig til Flensborg fjord. Smuk tur.” Charlie

“Nørremarkskoven i Vejle har mange skønne løberuter. Jeg løber der flere gange i ugen.” Anette

“Fredericia Vold - Fredericia Havn - Østerstrand. Fantastisk natur i historiske rammer.” Carsten

“Min favoritrute ligger i Kolding. Den er på 8,5 km men kan forkortes eller forlænges efter behov. Den starter på en lang og kedelig og vindblæst landevej mod Drejens, for derefter at belønne en med en tur igennem et sommerhuskvarter, efterfulgt af løb i strandkanten, forbi Hotel Koldingfjord og ud langs vandet på Fjordvej. En meget smuk rute og en stor belønning for den lidt tunge landevej til Drejens. Efter Fjordvej drejer man op af Lyshøjallé som er lang og stejl, så man virkelig kommer på prøve (på toppen er der et lyskryds, hvor rødt lys godt kan være kærkomment) den sidste lille km hjem er uden stigning, så man enten kan nå at puste ud eller spurte det sidste stykke afhængig af formen.” Camilla

“Helt klart løbestierne i den smukke Hannerup skov i Fredericia.” Kenneth

Uanset om du løber langt, kort, foretrækker by, natur eller en blanding findes der titusindvis af gode løberuter i Sydjylland. Hvor løber du denne sommer? Del dit sommerløb med os på Facebook – Vild med løb eller på Instagram med #vildmedløb

Kundeservice

89 87 36 36

kundeservice@sportmaster.dk

FAQ

Åbningstider

Mandag - Fredag10 - 14 
Lørdag - Søndag10 - 14

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster Instagram

VILD MED FODBOLD

Sportmaster Instagram
Image alt

e-mærket

Image alt

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt
Image alt