Gå til forside
Nike - Træning med Malo

Kickstart 2023 – find træningsmotivationen med Malo Chapsal

 

Klar til at træne efter ferien? Bliv inspireret af Malo Chapsal og få gejst og motivation til at komme i gang. Vi hepper på dig!

Er du klar til at hoppe i træningstøjet igen efter juleferien? Gør alvor af dit nytårsforsæt og kickstart din træning. Det behøver ikke at være svært at træne – og når du først er i gang kan du ikke stoppe. For træningsentusiast og officer i forsvaret Malo Chapsal er det helt naturligt at røre sig hver dag. Både fordi han er opvokset med at dyrke sport, men også fordi hans arbejdsliv kræver, at han er fit.

 

”Jeg bliver en bedre udgave af mig selv ved at få frisk luft i lungerne, bevæge mig og udfordre min krop”.

 

Malo har et travlt familieliv og kender alt til udfordringerne med at få tid til at træne og finde motivationen til at starte op efter en pause.

 

”Det kan være svært at få træning til at passe ind med job og familie, men prioriter det – du vil ikke fortryde det. Pludselig kan du ikke undvære det”.

Sådan gør du

Men hvad gør man for at få træningen til at køre som en fast rutine? Først og fremmest skal man være realistisk og fokuseret. For Malo er der tre ting som er nødvendige for, at træning skal lykkedes over længere tid:

 

• Sæt dig et mål

• Lav træningsaftaler

• Hav en træningsplan klar

Kan du sætte hak ved de tre ting, så er du godt på vej. Gør det enkelt for dig selv, sæt dig et mål, lav en træningsplan du kan overholde og prøv at lave en aftale med en træningsmakker”.

Hvad er dit mål?

 

Mange planer kan crashe fordi man ikke kan gennemføre. Og det er demotiverende at skuffe sig selv ved at sætte for urealistiske mål. Derfor skal målsætningen være klar og præcis.

 

”Arbejd ikke med urealistiske mål. Måske dit mål er at træne tre gange om ugen, måske det er at løbe 10 km på en uge. Prøv dig frem, så finder du uden tvivl hurtigt ud af, hvad der virker for dig”.

 

Og det hjælper at sætte ord på sit mål – måske endda skrive det ned.

 

”Skriv målene ned for din træning, så du bliver mindet om dem. Sæt dine træningsmål i system og koordiner med familien. Lav en kalender og plot træning ind, ligesom du gør med dine andre aftaler. Så kan pasning og madlavning planlægges, så den ene kan løbe, cykle eller danse”.

Løb, ta’ cyklen, gå i fitnesscenter – gør det der er nemt og falder dig naturligt. Træning må ikke blive for svært”.

Favoritøvelsen der motiverer

Måske du går kold i træningen, hvis det er for kompliceret og for hårdt fra start. Vær realistisk og byg et simpelt program op, som du ved, at du kan overholde. Læg øvelser ind, som motiverer dig og gør dig glad.

 

”Der er helt sikkert en øvelse eller en løbedistance, som altid virker for dig. Start ud med træning, som du godt kan lide. Ro-maskinen, en morgenløbetur, spinning. Du kan altid bygge mere på, når du er kommet ind i en god træningsrytme. Det allervigtigste er, at du kommer i gang med træningen!”