Gå til forside

17. MARTS, 2016

FORMEL 1 I LØB - NIKE ZOOM SUPERFLY FLYKNIT

16. marts 2016 var dagen, hvor Nike samlede journalister og andet godtfolk til deres Innovation Summit, for at fortælle om deres seneste ideer og tanker omkring tekniske løsninger. Alt sammen noget der kan hjælpe sportsfolk på alle niveauer til at få en bedre, sjovere og hurtigere oplevelse gennem deres sport.

På SPORTMASTER.DK har vi kigget nærmere på et par af de løberelevante nyopdagelser, som vi kan forvente at se på vores hylder inden for en overskuelig fremtid. Enten som produkt eller som et take-down i ren Formel 1 stil, og vi starter med at se på tilblivelsen af Zoom Flyknit Superfly.

I 200 og 400 m løb er teknik og kontrol rundt i kurven på atletikbanen, et spørgsmål om, at marginalerne er med eller imod dig, og derfor kan være forskellen på at stå med OL-guldet eller være den første taber.

For at have marginalerne på sin side har den kvindelige regerende OL mester på 200 m og verdensmester på 400m, Allyson Felix fra USA, haft gang i et tæt samarbejde med Nike omkring udvikling og design af sit vigtigste værktøj, en minutiøst specialdesignet pigsko.

Med en kombination af feedback og informationer fra Felix og hendes trænere, har design- og ingeniørteamet fra Nike kunnet tilpasse skoens styrke, vægt, pasform og fleksibilitet til lige præcis Allyson og hendes lange og kraftfulde skridt. Med udviklingen af Felix' nyeste Zoom Superfly Flyknit er Nikes team gået all in med videnskabelig tilgang af analyser og har kombineret dem med computer-design.

Man er fx gået helt ned på pixel niveau for at optimere placering af syninger i overdelens Flyknit materiale, for at opnå maksimal pasform til hendes lange men smalle fødder. Man har skræddersyet alle konturer fra fødderne ind i overdelen. Selv sålen på pigskoen, pigpladen, er ved hjælp af 3D-printede prototyper tilpasset et hav af gange, så man hurtigt kunne komme med nye versioner, med selv de mindste justeringer, på ganske kort tid.

Ved denne optimering af pigskoene, har Nike fuldendt dem ved at give skoen et skaft, som støtter op på et større område af foden, og derved sikrer et mere flydende flow i løbet.

Hele denne proces startede tilbage før sommeren i 2014, og siden har Allyson Felix taget turen fra LA til Nikes udviklingsteam et hav af gange for at kunne sikre sig, at alt omkring skoene står knivskarpt, når hun står i startblokken ved OL i Rio til sommer. 30 såler og mere end 70 overdele er gået igennem hænderne, før alle var tilfredse med resultatet.

Og hvor kommer Formel 1 så ind i historien? Jo, hele processen frem mod den ultimative pigsko til Felix, kommer alle os andre som forbrugere og løbere tilgode. Arbejdet giver udviklingsteamet oceaner af nyttige informationer og ny viden, som bruges videre i udviklingen af nye opdateringer og modeller af løbesko. 

Nye teknologier, nye produktionsmetoder og nye modeller, som kommer til at gøre løbeturen sjovere og glæden større. Fuldstændig som når Formel 1 bilerne står fadder til bilen hjemme i garagen. Du kan følge os på Facebook på "Sportmaster - Vild med løb" og Instagram under #vildmedloeb og dele dine meninger, træning, billeder osv med os.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo