Gå til forside

5. MAJ, 2017

NEDTÆLLINGEN TIL NIKE BREAKING2 ER I GANG

Et marathon på under to timer. Det lyder utroligt, men ikke desto mindre er det netop, hvad Nike agter at gøre med deres Breaking2 projekt.

I december 2016 løftede Nike sløret for deres Breaking2 projekt, som går ud på at komme under 2 timer på et marathon. Med en verdensrekord på marathon på 2:02:57 betragtes det, som noget nær umuligt at komme under to timer, men det er netop det, der driver Nike.

De sidste mange måneder har Nikes specialister, et hav af eksperter og ikke mindst de tre udvalgte løbere - Eliud Kipchoge fra Kenya, Lelisa Desisa fra Etiopien og Zersenay Tadese fra Eritrea – arbejdet benhårdt og målrettet på at nå målet, og om blot få uger vil det vise sig, om anstrengelserne bærer frugt.

Den 6. maj 2017 er det præcis 63 år siden, at Sir Roger Bannister løb en engelsk mile på under fire minutter – noget der i sin tid ikke blot var ny rekord, det flyttede også grænser for, hvad atleter var i stand til.
Meget symbolsk bliver det dagen, hvor Nike gør ham kunsten efter, hvis det lykkedes for løberne at komme under 2 timer på et marathon.

Datoen, løberne og lokationen er nøje udvalgt, for intet er overladt til tilfældighederne i Breaking2. Derfor bliver forsøget heller ikke gjort til et officielt løb. Nikes eksperter har nemlig analyseret sig frem til, at de optimale vejr- og vindforhold til rekordforsøget findes på den italienske Autodromo Nazionale Monza bane i starten af maj, og således bliver lørdag den 6. maj kl. 5.45 dagen, hvor Nike jagter den umulige rekord.

Det er dog ikke kun underlaget, løberne, omgivelserne og vejret, Nike analyserer ned til mindste detalje.

De arbejder også med løbetøjets konstruktion og ikke mindst løbeskoen, hvor de har skabt Nike Zoom Vaporfly Elite – en ultra let og ultra responsiv løbesko, som du kun kan komme i nærheden af, hvis du er Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa eller Zersenay Tadese.

Skoen adskiller sig markant fra alle andre løbesko med dets aerodynamiske design og et helt nyt mellemsålsmateriale, Nike ZoomX.
Om det er nok, vil tiden vise, men en ting er sikkert - Breaking2 kommer til at sætte nye standarder for løb. 

De sidste mange måneder har vi med spænding fulgt med i Nikes vilde innovationsprojekt, Breaking2, hvor de vil sætte en nærmest umulig rekord – at løbe et marathon på under to timer. Om det lykkes, får vi at se om blot få uger, når rekordforsøget finder sted på Monza banen i Italien.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo