Gå til forside

5. APRIL, 2016

VILD MED LØB I: NBRO - ET LØBEFÆLLESSKAB

Vi er vilde med løb. I de senere år er flere løbefælleskaber organiseret udenfor klubber dukket op. Her mødes man omkring løb, men med forskellige idégrundlag som baggrund. Her bringer vi et portræt af løbegrupper NBRO, som har sit udspring omkring københavner-bydelen Nørrebro.

NBRO er en københavnerbaseret grupper af "passionerede løbere med hang til sneakers og socialt samvær", som de selv kalder det. Her er man mere interesserede i udseendet på sine løbesko end hvad de kan og er lavet af.

Medlemmerne af NBRO er en god blanding af det, bydelen Nørrebro er kendt for, nemlig sit farverige kultur og pulserende liv, og det er aspekter NBRO afspejler dagligt eller måske nærmere natteligt. Sjov om natten og træne om dagen. Her er det medstifter Jakob Ørholm, som reflekterer over gruppens oprindelse, vokseværk og værdisæt.

KLUBLIV

Vi startede NBRO for 5 år siden, fordi vi var nogle stykker, som ville mødes og løbe med andre unge mennesker i byen. Fra starten var vi ca. 50 medlemmer, men nu møder der mere end 500 mennesker op i løbet af ugens træninger.

Man kan kalde vores træning for en slags urban running, men fra starten forsøgte vi at undgå trafiklys og den slags stop. Nu har vi fundet en masse ruter uden stop, og vi kan løbe op til 25 km gennem parker og åbne områder ud i ét.

Og vi skal have det sjovt. Vi er den største løbegruppe, men vil også være den hurtigste. Dét er det, der giver mig vinger. Jeg bliver motiveret af at løbe mod mine konkurrenter, som samtidig er mine venner.

FÆLLESNÆVNEREN

Vi kommer fra alle mulige forskellige verdener, men har én lille ting til fælles: LØB. Det giver os igen muligheden for at finde andre ting at have til fælles.

Vi kan fremvise en stor blandet pulje af viden og kulturel engagement. Ikke kun bymennesker, der mødes i klub eller på diskoteker. Hos os finder du folk, der arbejder eller er engagerer sig indenfor alle grene af vores samfund.

RUN HARD, PLAY HARD

Min egen filosofi er, at løb skal være en del af ens samlede liv, og ikke bare en sur pligt, fordi man skal tabe sig eller lignende. Det skal være afbalanceret. Og det er også lidt et problem for mange mennesker i alderen 20 til 30 år inde i byen. De løber bare alene rundt om søerne og møder ikke andre mennesker. Hos NBRO snakker vi sammen før og under løbeturen, men vi mødes også bagefter og har det sjovt sammen.

Denne kombination er vigtig for os. Vi ønsker ikke at miste byens puls. Vi møder da folk, som siger: "Så flyt da på landet", men vores første prioritet er det kulturelle liv, byen giver. Det er dér, vi finder hinanden, i byen, og så aftaler vi at mødes igen mandag til løbetur - og vi har altid stor fest efter et stort løb.

Midnight Pack modellerne som NBRO løberne bruger her fås på SPORTMASTER.dk og i udvalgte butikker.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo