Gå til forside

30. JUNI, 2016

Nike Lunarglide 8 - en lille løbesko revolution

Nike Lunarglide har i løbet af sine 7 år gennemgået ændringer i et stille og roligt tempo, men nu sker der ting og sager. Ikke engang overgangen fra version 3 til 4, hvor man ændrede opbygning af sål og overdel, er i nærheden af de ændringer, som den nye Lunarglide 8 kommer med.

Nike Lunarglide 8 er mere eller mindre redesignet totalt med afsæt i søstermodellen Nike Lunarepic, som Nike lancerede tidligere i år. Det mest iøjnefaldende er, udover en helt ny overdel, opbygningen af Lunarlon mellemsålen, hvor blandt andet brugen af en helt ny laser-teknik er ret så banebrydende. 

Laserteknikken skærer mønstre og riller ind i mellemsålen for at optimere støddæmpning, styring af pronationen samt grebet i underlaget. Langs ydersiden af skoen er der laserskårne riller, der fungerer som en crash pad, som både giver støddæmpning og er med til at styre pronationen. Dæmpning fra ydersiden sætter farten ned i pronationsbevægelsen, så man roligere og mere skånsomt ruller hen over foden til afsættet.

Under selve sålen ligger 5 markante "puder" med laserskårne cirkulære spiraler. De ligger anatomisk placeret, hvor der normalt er størst belastning op igennem foden. Spiralerne har flere funktioner. De støddæmper ved at give efter alt efter belastningen. De giver noget energi den anden vej i afsættet, så man bruger færre kræfter, og de sikrer et perfekt greb på næsten hvilket som helst underlag i næsten alt slags vejr. Puden under hælen er bygget stivere og mindre eftergivende op. Det giver lidt ekstra støtte lige under indersiden af hælen, hvor der er brug for det.

Dynamic Support, er Nikes måde at støtte den pronerende og/eller trætte løber blidt op på. Selve mellemsålen består af 2 materialer i hver sin hårdhed. En blød kerne i midten af sålen, som dæmper og tager farten af landingen. Rundt om den ligger en hårdere ramme, som støtter op om løberen. Den er tillige mere markant på indersiden, så den på den måde virker støttende mod pronationen. Disse 2 materialer er smeltet sammen med damp og ikke limede. Det giver lav vægt men også bedre et arbejdsmiljø, hvor skoene laves.

Ydersål og mellemsål går ud i ét. Det er den hårdere del af mellemsålen, der også fungerer som ydersål pga dens høje styrke. Dette er igen med til at holde vægten nede.

Overdelen er i en ny seamless engineered mesh lavet ud i ét stykke stof. Den har en semi sokke-konstruktion, hvor man nærmest stikker foden ned i en løbesok. Det er slut med Flyknit, som eller var at finde på forgængeren. Det giver en lavere vægt, ingen syninger og en bedre, tættere og mere komfortabel pasform med nedsat risiko for skavsår. Overdelen kombineres med Flywire systemet. Det går langt bagud i skoen, så man kan trække den kraftigt til og derved optimere pasform og støtte.

En ny hælkappe, som er varmet på udvendigt og som ikke "bare" sidder som en skinne om hælen. Den holder bagfoden i bedre kontrol og er en del af den samlede beskyttelse af løberen mod skader.

Nike Lunarglide 8 føles generelt blødere og mere smidig end sine forgængere. Selvom vægten kun er gået en smule ned, så føles Lunarrglide 8 betydeligt lettere end 7'eren. Tiden må vise om det bliver en ny type løbere, som kaster sig over de nye Lunarglide 8, eller om eksisterende fans af Lunarglide vil tage de nye til sig. Vi tror på begge dele.

Vi oplever ihvertfald skoen som værende bedre støddæmpet med en vægt dernede, hvor den er ideel til både mængde og hurtig træning. Endda konkurrence. For lette løbere kan det være skoen til de lange ture, hvor der er behov både ekstra støddæmpning og støtte uden at skoen bliver for tung. Fortæl os hvad du synes om Nike Lunarglide 8 på Facebook "Sportmaster - Vild med løb".

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo