Gå til forside

guide - BLIV KLAR TIL SKIFERIEN

Klar til skiferien? Et utal af danskere drager mod pisterne, når det er blevet tid til den årlige skiferie. De dejlige ture på bjergenes hvide manker kræver dog en vis påklædning, hvis turen skal være en succes. Derfor har vi lavet en guide, så du, familien og vennerne er klædt på så godt som muligt, når I med vind i ansigtet, stort smil på læberne og fuld fart i skiene tager fra toppen af tinderne mod bunden af bjerget.

 

Når du skal klædes rigtigt på til skiferien, er det vigtigt at klæde sig i lag. En påklædning med 3 forskellige lag er den optimale løsning. Har du for mange lag på, risikerer du nemlig at isolere varmen mellem lagene og dermed ikke varme selve kroppen.

INDERSTE LAG - POLYESTER ELLER ULD?

Det inderste lag kan bestå af 2 varianter; polyester eller uld. Begge materialer har sine fordele og ulemper - hvilket materiale du skal vælge afhænger mest af dine behov og krav til materialet. Polyester er yderst svedtransporterende og er fremragende til at holde kroppen tør.

 

Polyester er dog ikke helt så varmt som uld, der er et super godt valg til de helt kolde dage på pisten. I dag er stort set alt skiundertøj af uld i øvrigt baseret på merinould, der har den skønne egenskab, at det ikke kradser. Uld er til gengæld ikke så svedtransporterende som polyester.

MELLEMLAG

Mellemlaget skal være dit isolerende lag. Det kan eksempelvis være en form for mellemlagstrøje eller skipulli. Mange trøjer benytter her fleece-stof, da det har en god varme og tørrer hurtigt. Det er dog også muligt at finde gode mellemlagstrøjer i mikrofiber med thermo-egenskaber.

YDERSTE LAG - SKIJAKKEN

Du skal kunne være i kontakt med sneen uden at blive våd eller kold – jakken må derfor også gerne have en smule thermo-egenskaber. Jakken skal helst også have en god åndbarhed, så kroppen kan komme af med sved og fugt. Det kan derudover anbefales at finde en jakke med snefang.

sKIBUKSER OG SKIstrømper

Til benene er det fint med 2 lag tøj - dine skibukser og dit skiundertøj. Dine skibukser skal have mange af de samme kvaliteter som din skijakke; de skal meget gerne være vind- og vandtætte - og så skal de have en god bevægelsesfrihed. Nogle vil gerne have skibukser med seler, hvilket kan være rigtig praktisk.

 

Under dine skibukser har du dit skiundertøj og dine skistrømper.

 

Det er vigtigt at have nogle gode skistrømper, der passer til dit behov. Nogle vil gerne have en tykkere og varmere model, mens andre foretrækker dem i et tyndere materiale. Det vigtigste er, at dine skistrømper er svedtransporterende, så dine fødder forbliver tørre og varme. Skistrømper må gerne indeholde uld, men kan også være baseret på polyester, polyamid og lignende - det afhænger mest af, hvad du synes, der passer bedst til dig.

 

Vi har masser af skibukser til skiferien - find udvalget her.

SKIHANDSKER, HALSedisser og skihjelme

Skihandsker kan godt være lidt dyre - men det er svært at komme udenom, at et par gode skihandsker er utroligt vigtige til den kolde tur ned af bjergene. Vi anbefaler, at du finder en skihandske med GORE-TEX-membran, hvilket gør handskerne 100 % vandtætte. Man kan med fordel have en 2-i-1 skihandske med en såkaldt liner-handske - en slags inderhandske der varmer indenunder.

 

Det kan derudover anbefales at finde en god halsedisse til skituren. Det er for ofte et undervurderet element på skituren. Den beskytter halsen utrolig godt mod frost og kulde.

 

På hovedet skal du selvfølgelig have en god, behagelig og sikker skihjelm, så du er godt beskyttet, hvis du vælter. Du kan leje en hjelm på de fleste skisportssteder, men du kan aldrig vide, hvor brugt hjelmen er, og hvor mange slag den har fået. Derfor anbefaler vi, at du har din egen skihjelm med, så du får den rigtige beskyttelse.

Huskelisten til skituren - det mest nødvendige

Vi har udarbejdet en vejledende huskeliste over de mest nødvendige ting du skal huske at pakke, når du drager mod de sneklædte bjergtoppe for at stå på ski.

 

- Skiundertøj
- Skistrømper
- Mellemlagstrøjer
- Skibukser
- Skijakke
- Skihandsker
- Halsedisse
- Skibriller

 

Vi håber, at du føler dig godt klædt på til skituren - ellers er der altid hjælp at finde i en af vores mange SPORTMASTER-butikker eller i chatten her på sitet, hvor vi sidder klar til at hjælpe.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo