Gå til forside

5. AUGUST, 2016

KVINDEFODBOLD, FÆLLESSKAB OG FREMTIDSDRØMME

Vi har mødt Brøndby- og landsholdsspiller Katrine Veje til en snak om fodbold, drømmene og det at spille i udlandet.

Kvindefodbold er populært som aldrig før. Tal viser, at 63.294 piger og kvinder er medlem af DBU, men sådan har det ikke altid været. Da Katrine startede til fodbold, spillede hun med drengene.

Nu, 20 år efter, står hun som en af Danmarks bedste kvindelige fodboldspillere og har erfaring fra både landsholdholdet, den danske liga og udlandet.
For Katrine har det især været holdfølelsen og fællesskabet, der har drevet lysten: ”Det, jeg blev tiltrukket af ved fodboldspillet, var helt klart, at man er et hold. Man vinder som et hold og taber som et hold. Det hele spiller, når man har sådan et fællesskab og sammenhold, som vi har i Brøndby – det er fedt, synes jeg.”

Allerede i 2007 var Katrines talent ikke til at tage fejl af, og hun blev kåret som årets talent.
Efter at have afsluttet gymnasiet forlod Katrine OB for at udleve fodboldeventyret i FC Malmø. Efter to år i det svenske gik turen til Brøndby IF, og i 2015 videre til Seattle Reign i USA.

”Det var en fantastisk oplevelse at spille i USA, og jeg drømmer om en dag at komme tilbage til Seattle Reign. Vi gik hele vejen til finalen, som vi desværre tabte, men den blev spillet foran 22.000 mennesker. Det var en uforglemmelig følelse, selvom vi gerne ville have haft guldet med hjem.”

I dag spiller Katrine i Brøndby, men hun har bestemt ikke lagt drømmen om udlandet på hylden: ”Jeg tog hjem fra Seattle, fordi jeg havde en plan om at færdiggøre min uddannelse og bruge opholdet som en test overfor mig selv, om jeg var klar til at komme udenlandsk igen – og det føler jeg 100 %, at jeg er.” 

Katrines dagligdag byder dog på meget andet end fodbold. Hun læser nemlig dansk, medier og kommunikation på Københavns Universitet, hvor hun har et år tilbage af sin uddannelse. Desuden elsker hun at bruge tid med veninderne, hendes kæreste og familien.

Hvor fremtiden fører Katrine hen, må vi vente og se, men hun har nogle drømme, hun gerne vil have indfriet: ”fodboldmæssigt drømmer jeg om at kvalificere os til EM med landsholdet og at vinde the double tilbage med Brøndby. Personligt drømmer jeg om, at komme udenlands igen, når jeg er færdig med min uddannelse og score flere mål. ”

Vi glæder os til at følge Katrine Veje og se, hvor hendes talent og evner tager hende hen.  Den nærmeste fremtid ligger dog fast. Her gælder det den danske liga med Brøndby og EM kvalifikationen med landsholdet.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo