Gå til forside

Vinterbadning

med Susanna Søberg

Er du hoppet med på vinterbadebølgen endnu? Fællesskabet og det kolde sus har efterhånden inspireret mange til at forsøge sig med en iskold dukkert, og der findes efterhånden vinterbadeklubber i hele landet. Ofte kan man også få den lækre sauna- eller endda saunagusoplevelse, når man er ude for at dyppe kroppen i bølgernes vilde kulde. Læs videre, hvis du vil høre mere om nogle af vinterbadningens fordele.

Susanna Søberg

  • Vinterbader
  • Ph.d. i metabolisme om vinterbadning med sauna og aktiveringen af kroppens sunde brune fedt

  •  Hun forsker i, hvad det kolde vand har af betydning for kroppens brune fedt, der hjælper kroppen med at forbrænde energi

  • Forfatter til den populære bog om vinterbadning, ”Hop i Havet”,  der indtil videre skal oversættes til 13 sprog

Boost din sundhed

 

Vinterbadning er blevet et kæmpe hit for danskerne. I løbet af de seneste år er det blevet en hobby for tusindvis, der er begyndt at lade kroppen blive ramt af havets eller søens voldsomme kulde. Det har vi taget en snak med Susanna Søberg om.

 

Hun har forsket i vinterbadningens indvirken på kroppen, og hun er forfatter til bogen ”Hop i Havet”, hvori hun blandt andet guider dig rundt i vinterbadningens mange fordele og også fortæller om, hvordan du kommer i gang med det kolde og efterhånden utroligt populære fænomen. Hun mener, at man skal vinterbade fordi, det er en fantastisk effektiv måde at booste sundheden både fysisk og mentalt. Hvis man lider af hjertekarsygdomme eller forhøjet blodtryk anbefaler hun, at man taler med sin læge først, inden man hopper i vandet.

Herunder kan du læse 5 facts fra Susanna Søberg om, hvorfor vinterbadning og sauna er sundt.

 

1. Ved tilvænning til koldt vand opbygges mental og fysisk robusthed. Det giver større mentalt overskud og man fryser mindre.

2. Du får højere aktivering af kroppens sunde brune fedt og energiforbrænding. Det giver højere forbrænding af det hvide fedt.

3. Du får lavere insulinproduktion og forbedret blodsukkerbalance. Det fører til forbedret metabolisme.

4. Det sikrer en naturlig øgning af dopamin og serotonin i hjernen. Det øger følelsen af glæde og mental balance.

5. Det giver et dæmpet immunforsvar, der skyldes mindre inflammation i kroppen.

”Life is too exciting to stay neutral”
Susanna søberg

Hop i havet


I sin bog "Hop i havet", guider Susanna Søberg dig rundt i vinterbadningens mange fordele og fortæller også om, hvordan du kommer i gang med det kolde og efterhånden utroligt populære fænomen.

 

Køb bogen her 

Vi håber, at du har fået lyst til at dyppe kroppen i de bidende kolde bølger. Vi opfordrer dig i hvert fald til at give vinterbadning en chance, så du kan mærke, hvordan den fantastiske kulde påvirker din krop.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 5. juni:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo