Gå til forside

GUIDE

Træningstøj til gravide

Træn som gravid

 

Motion er en skøn ting – også når du er gravid. Hvis du er gravid, betyder det selvfølgelig ikke, at du er tvunget til at sidde i sofaen, indtil du har født. Hvis du har lyst til at dyrke motion, er det bare med at komme i gang. Som gravid anbefales det faktisk, at du får 30 minutters motion om dagen, og som et godt udgangspunkt for din træning kan cykling, gåture og svømning være en god start.

 

Både konditions- og styrketræning er godt for gravide. Det er godt at få pulsen lidt i vejret nogle gange om ugen, så længe det ikke er noget, der giver dig nogen former for ubehag og er for intenst. Tag lidt mindre vægt på, end du plejer at have, når du laver dine styrketræningsøvelser. Husk også at undgå liggende styrketræning i sidste del af din graviditet og lad også være med at træne din sixpack, fra du rammer uge 20.

Du skal nok ikke forvente, at din form skal forbedres i stor stil, mens du er gravid, og du skal nok også acceptere, at din ydeevne daler, når du kommer længere hen i graviditeten. Men sved på panden kan du altså sagtens få.

Du skal selvfølgelig ikke overdrive din træning, og det skal ikke være for hård eller intens træning. Som udgangspunkt er det også en rigtig god idé at snakke med din læge, før du kaster dig ud i træningen som gravid.

Hold dig væk fra kontaktsport og sportsgrene, hvor der er risiko for at falde. Du skal også lade være med at dykke, men det betyder ikke, at du skal holde dig fra svømning. I bund og grund skal du ikke holde dig tilbage, hvis du gerne vil motionere, mens graviditeten står på – og også efter du har født. Det kræver dog noget andet træningstøj end det, som du har brugt tidligere. Du skal have kroppen i noget tøj, der er skabt til at følge den gravide krops udvikling.

Træningstøj til gravide

 

Når du er gravid, er der naturligvis noget ved din krop, der medfører, at du ikke helt kan passe det tøj, som du plejede at bruge, når du skulle i gang med træningen. Maven vokser og vokser, og du oplever formentlig også, at andre dele af kroppen ændrer sig. Derfor er det vigtigt at have noget tøj, der gang på gang giver en god oplevelse, når du vil træne som gravid.

Hos SPORTMASTER kan du shoppe genialt træningstøj til træningen som gravid og til tiden efter fødslen. Både adidas og Reebok sikrer komforten, de lækre egenskaber og den gode stil, når du vil have lidt sved på panden – med tøj der er skabt til den gravide kvinde og skabt til at vokse med hende.

Reeboks Maternity-kollektion er skabt til den gravide kvindes træningssessioner, og det fleksible og strækbare materiale og de svedtransporterende egenskaber er intet mindre end optimalt – både til træningen og til at kunne følge med de ændringer, som kroppen oplever. Reebok har også skabt ammevenlige sports-bh’er med strækbart og sømløst materiale. De har et klipssystem, der nemt kan åbnes, når den lille bliver sulten midt i træningen.

Der er gode muligheder for træning, når du er gravid – og når du har født. Så længe motivation er der, og tøjet er i orden, står intet i vejen for en række gode træningssessioner med sved på panden. Held og lykke med graviditeten og med træningen.