Søg i over 11.000 produkter..

Vinterjakke guide - find den rette vinterjakke

Overvej først hvilke behov du har, før du går på jagt efter en vinterjakke. Skal den fungere som hverdagsjakke, kunne bruges til skiferien eller klare en hverdag i skole og daginstitution? I vores guide til vinterjakker finder du gode bud på vinterjakker til børn og voksne. Derudover giver vi dig et kort overblik over det tekniske, der er godt at have med i tankerne, når beslutningen skal tages.

 

Vinterjakker findes i mange forskellige afskygninger. Nogle vinterjakker er mere funktionelle, andre mere moderigtige, nogle er skabt til hård vinterkulde og andre til det mere milde vintervejr. Derfor kan være svært at vælge den rigtige vinterjakke til dig og familien.

 

I det følgende afsnit får du et par tips til, hvad der kan være en god idé at have en mente, når du skal vælge vinterjakke.

 

Har du også brug for hjælp til at finde den rigtige vinterstøvle? Så læs vores guide "Støvleguide - find den rette vinterstøvle".

Tips til valg af vinterjakke

De fleste tager som det første udgangspunkt i vinterjakkens pasform og design, men herudover er det vigtigt at have fokus på følgende:

 

- Er jakken isoleret med dun eller polyester?

- Hvor vand- og vindtæt er vinterjakken?

- Hvilken grad af åndbarhed har vinterjakke?

Som tommelfingerregel siger man, at en vinterjakke er vandtæt, når den kan klare et vandsøjletryk på 3000 mm, og det er nok til at klare dig igennem den danske vinter.

 

Åndbarheden varierer fra vinterjakke til vinterjakke og siger noget om, hvor let varmen kan passere fra kroppen og ud, så du kan komme af med overskydende varme. Du kender det måske fra en regnjakke, som har en lav åndbarhed, og derfor er noget nær umuligt at komme af med overskydende varme.

 

Langt de fleste jakker oplyser både isolering, vandsøjletryk, åndbarhed samt om jakken er vindtæt, men vi står også klar til at vejlede dig i vores butikker.

Vinterjakker til børn

Når du skal vælge vinterjakke til dit barn, er udvalget stort, og der findes ligesom til voksne mange forskellige typer af vinterjakker, der dækker forskellige behov. I det følgende afsnit får du fire gode bud på vinterjakker til dit barn, og et par gode råd til, hvad der er godt at overveje inden du vælger en vinterjakke.

Det er væsentligt at have for øje, at dit barn skal kunne løbe og lege i jakken uden at blive våd og kold. Derfor er det vigtigt, at du vælger en vandtæt eller vandafvisende jakke med tapede sømme, der sikrer at vandet holdes ude. Derudover skal du have fokus på pasform, da der gerne skal være plads til både bevægelighed og en tyk trøje, samt materiale, da jakken skal være slidstærk nok til at kunne tåle lidt af hvert.

 

Lige så vigtigt er det, at dit barns vinterjakke er vindtæt, ligesom det er vigtigt at tænke på, hvor varm vinterjakken skal være. Stillesiddende børn har i højere grad brug for en varmere jakke, mens børn, der bevæger sig meget, har brug for en mindre varm jakke - og her er åndbarheden vigtig, da den afgør, om barnet kan komme af med den overskydende varme, når det leger.

Herudover er det væsentligt at vælge en vinterjakke med refleksdetaljer til vintermørket og med aftagelig hætte, der kan tages af med velcrolukning eller trykknapper, hvis barnet skulle komme til at sidde fast et sted ved udendørs leg.

 

Det kan være fristende at vælge en størrelse barnet kan vokse i, men når det gælder valg af vinterjakke til dit barn, er det bedst at vælge en størrelse så tæt på barnets nuværende størrelse, så barnet har så stor bevægelsesfrihed som muligt og ikke bliver hæmmet af en alt for stor vinterjakke.

Gode bud på vinterjakker til drenge og piger

Den klassiske vinterjakke

Et godt bud til den klassiske vinterjakke er modellerne M79 Twill Parca Coat og M79 Down Parca. De er varme, vandtætte, har tapede sømme, praktiske lommer og kunstig pelskant på hætten. De har desuden refleksdetaljer og kan bruges til diverse aktiviteter, samtidig med at de holder dit barn varmt og tørt vinteren igennem.  

Den sporty vinterjakke

Søger du en mere sporty skijakke til dit barn, der kan bruges til skiferien eller i hverdagen, er Master Ice Skijakke et godt bud på en mere modstandsdygtig og funktionel vinterjakke, der kan klare sne, såvel som vådt og koldt vintervejr.

Se udvalget af vinterjakker til drenge og piger

Vinterjakker til voksne

Den klassiske forede jakke

Ser man på markedet for overtøj, er særligt en type vinterjakke mere udpræget end andre. Det er selvfølgelig den klassiske forede jakke, som typisk har lommer og én aftagelig hætte. Den type vinterjakke er som hovedregel vindtæt, vandtæt eller vandafvisende.

 

Den kommer i et utal af versioner både til herrer og damer, så du har rig mulighed for at finde den, der passer til netop dit behov. Både M79 Parka Coat, Icepeak Vienna og Icepeak Valentina er oplagte valg til damer, og til mænd finder du for eksempel Icepeak Brayden og M79 Replacement Hoody Jacket. Vinterjakkerne er perfekte, hvis du vil have en jakke til hverdagsbrug, som holder dig tør og varm vinteren igennem.

Den populære dunjakke

Dunjakken er et populært valg, når det kommer til vinterjakker – og med god grund. Den er nemlig ikke alene varm, den har også fået en fast plads i modebilledet.


Når du vælger en dunjakke, bør du se på, hvad dunjakken er foret med, og hvor meget for den har i sig. Peak Performances klassiske Frost Down fås fx både i en tyk og en tynd udgave, og det har betydning for, hvor meget kulde vinterjakken kan klare. Ønsker du en bæredygtig vinterjakke, er flere af Peak Performance Frost Down modellerne lavet i et genanvendt materiale.

 

Værd at huske: vælger du en dunjakke, er det vigtigt, at du følger vaskeanvisningerne, når den skal en tur i vaskemaskinen og tørretumbleren, så du sikrer at dunene ikke klumper sammen og jakken dermed mister sin varme og form.

Den sporty skijakke

Mange vælger en vinterjakke, som også kan fungere på skiferie. Den er nemlig også god til vådt vejr og i snevejr, når man skal ud og lege i sneen med børnene.

 

Når du vælger en skijakke, er der flere ting, du bør se efter. Først og fremmest skal jakken være vand- og vindtæt, så du ikke bliver kold af vinden og våd af sneen, når du suser ned af bjerget. Samtidig er åndbarheden vigtig, fordi du ofte vil komme til at svede, når du er aktiv i jakken.


Sidst men ikke mindst er det en god idé at vælge en jakke med tapede sømme og justeringsmuligheder i ærmer, så vand og sne holdes ude. Et godt bud på en skijakke er Master Ice Skijakke, som både fås til mænd og kvinder. Den er varm, vindtæt, vandtæt, har fuldt tapede sømme, praktiske lommer og en aftagelig samt justbar hætte.

Se udvalget af vinterjakker til mænd og kvinder

Hos SPORTMASTER finder du et bredt udvalg af vinterjakker til hele familien – lige fra skijakken til den klassiske forede jakke med pelskrave. Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den rette vinterjakke. Skulle du alligevel få købt en vinterjakke, som ikke er den helt rette, så husk at du hos SPORTMASTER har 365 dages bytteservice, online såvel som i butik – så der er god tid til at få den byttet til den rette.

Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: